Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Baby loopeend heeft geen trek


JeannettevH

Aanbevolen berichten

Goedemorgen,
Sinds 3 weken ben ik trotse 'moeder' van 3 babyloopeendjes, uitgebroed door mijn 2 lieve zijdehoentjes. Nu groeien ze als kool en hebben ze het heerlijk. Eten, drinken, spetteren en zwemmen in een badje, Wat een gezellig feest.
's Morgens haal ik ze uit het nachthok en dan is het echt rennen wie het eerste buiten is. Dan geef ik ze eten en vers water. Het is dan een drukte van belang, want iedereen heeft wel enorme trek. Nu zag ik vanmorgen één eendje dat niet zo fit was. Het kleintje heeft geen trek in eten, is een beetje slomer maar drinkt wel. 
Moet ik direct actie ondernemen of het gewoon heel vene aankijken. Een soort van 'iedereen voelt zich wel eens een keer niet lekker'. 
Ik hoor het heel graag!
Groetjes,
Jeannette

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat sneu dat die zich niet lekker voelt. Er kan zeker meer aan de hand zijn. Ik zou het persoonlijk even aankijken en als die na een paar uur nog niet eet kan je een spuitje vullen met voer en water en daar voorzichtig wat van toedienen. Eet het eendje ook niet als je wat voer gewoon toevoegt aan water?

Ik zag net toevallig dat één van onze kippen niet lekker was, wilde wel drinken maar niet eten en is suf, straks ga ik weer wat eten aanbieden en anders voer ik haar wat met een spuitje. Er zijn ook gespecialiseerde vogeldierenartsen mocht je naar een dierenarts willen, gewone dierenartsen kunnen hier vaak niet zoveel mee. 

 

Nog een ander punt is dat eenden behoefte hebben aan veel meer niacine (vitamine b3) dan kippen. Wanneer ze dit te weinig krijgen kunnen ze allerlei klachten krijgen waaronder vergroeide pootjes. Verminderde eetlust ken ik niet als symptoom hiervan hoor maar mocht je hier nog niet van op de hoogte zijn zou ik dit zo snel mogelijk aan het dieet toevoegen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...