Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pompoenen planten


MCE

Recommended Posts

Goedemorgen,

 

Ik heb me zojuist aangemeld voor dit forum omdat ik oa. een vraag heb over mijn pompoenen, maar ook omdat ik nog veel meer dingen geplant heb waar ik waarschijnlijk ook wel wat vragen over ga krijgen.

 

Ik heb binnen een paar weken terug pompoenzaden in potjes gestopt. Deze zaden hebben we zelf uit een eetbare pompoen gehaald en laten drogen. Vrijwel alle zaadjes zijn opgekomen en de pompoenen zijn nu meer dan een meter lang.

 

Nou mijn vraag, er komen meerdere knoppen aan de pompoenen. Moeten deze eraf gehaald worden of is het beter ze gewoon te laten zitten. Graag hoor ik jullie reactie.

 

Alvast dank daarvoor.

 

Marjolein

Link to comment
Share on other sites

Je bent echt heel vroeg. Het is nog te koud buiten voor pompoen dus je moet ze voorlopig nog binnen houden of voorzichtig in een kas planten. Ik heb geen kas en ik wacht dan ook tot begin mei met het zaaien van mijn pompoen en courgette. Dan kunnen ze half mei naar buiten maar ook dan houd ik de nachttemperatuur goed in de gaten. Ik dek ze als nodig af.

Jouw planten zijn nu nog te zwak om te bloeien en dat zullen ze waarschijnlijk ook blijven tot ze naar buiten kunnen en ook dan is nog maar de vraag of het goed komt. Binnen is het iets te warm en waarschijnlijk niet licht genoeg. Niet goed voor planten.

Ik weet best dat je gehecht raakt aan je plantjes maar mijn advies is: wed op 2 paarden en zaai vast opnieuw. Lukt het niet met wat je nu hebt, dan lukt het met de nieuwe planten.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Klopt, veel te vroeg inderdaad. Binnen hebben we dan ook de juiste omstandigheden waardoor ze al zo groot zijn (namelijk 2 puien met veel licht en vloerverwarming).

 

Toch probeer ik ze vandaag of een dezer dagen uit te planten. Moet ik de knoppen er nog af halen of dat niet?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...