Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Raamwerk voor druif


Saffier

Recommended Posts

Vandaag bij de intratuin geweest (had nog een cadeaubon) om wat bamboestokken te halen om een raamwerk voor te maken om de uitschietende druiven langs te leiden. Nu vragen ze bij de intratuin in verhouding kapitalen voor een paar stokjes dus vroeg ik me af of ik die zelf ook net zo goed om kon doen en drogen. Weet nog wel een paar bosjes te staan waar ik zo wat van kan hebben> Deze zijn alleen niet even dik maar dat mag de pret niet drukken.

En moeten ze daarna eerst gedroogd worden of kan ik ze meteen verwerken in een waaier? Of is het misschien een heel ander soort bamboe die meteen rot wordt en daar niet voor geschikt is?

Idee?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Moet wel gaan. Ik heb 3 jaar geleden een woekerende bamboe opgeruimd en gebruik nog steeds stokken hiervan in de tuin, zonder er ingewikkelde dingen mee te doen. Heb ze zelfs niet helemaal laten drogen (wel gewacht tot ze dood waren, was als de dood dat ik per ongeluk bamboe zou stekken). Sommige stokken zijn door het in de grond staan verrot maar ja, ze waren gratis dus heel erg is dat niet en de stokken van de intratuin zullen ook gaan rotten.

Link to comment
Share on other sites

Wat leuk, ga je een foto plaatsten als het klaar is?

Ik krijg binnenkort een kas en wil proberen daar een druif in te doen, buiten is geen optie met ons klimaat.

Maar ook in de kas zal die geleid moeten worden....dus wil graag zien hoe jou raamwerk uit komt te zien.

Link to comment
Share on other sites

Oh dat is prima hoor. Ik heb er vanmorgen twee in elkaar gezet en de derde komt nog. Het is niet alleen voor de druif hoor. Ik moet de kiwi, kiwibes en de framboos ook leiden (de framboos had er vandaag alleen niet zo zin in geloof ik)

 

...wordt vervolgd

Link to comment
Share on other sites

Bij deze alvast wat foto's van de rekken. Bij de druif moet er nog een komen zoals jullie kunnen zien. Vraag me alleen af waarom mijn middelste druifje er niet echt gelukkig uitziet... De rest doet het juist prima.

28052012103313501338201467.jpg28052012103470391338201470.jpg28052012103591491338201471.jpg28052012103777701338201475.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...