Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Bittere lollo rosso


karin70

Aanbevolen berichten

Gisteren weer een kropje sla uit eigen MM gegeten, maar deze keer viel ons op dat de sla veel bitterder was als de eerdere kropjes die we gegeten hebben. De sla is nog niet doorgeschoten zo te zien, hoe zou dit komen. Smaak viel een beetje tegen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sla, en dat geldt ook voor andere bladgroente, heeft een hoeveelheid bitterstoffen in zich. Hoe minder regen er valt of hoe minder water er gegeven wordt, des te meer dit merkbaar is. Bij veel water verdunt het zich als het ware.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de kropjes wast, een stukje van de onderkant afsnijdt en ze met die onderkant in een schaal met een laagje water, in de koelkast zet (plastic zak of iets erover) smaakt het de volgende dag minder bitter.

Ik had een krop gekregen en die was ook bitter, na deze behandeling smaakte het een stuk beter.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal mee eens.... net als rucola... (pfff in de supermarkt zonder smaak gekweekt want dat vindt de hollander dan te scherp etc...) en het verschil met die heerlijke nootachtige licht scherpe smaak van de zelf gezaaide... onovertroffen...geweldig

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...