Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Bittere lollo rosso


karin70

Recommended Posts

Gisteren weer een kropje sla uit eigen MM gegeten, maar deze keer viel ons op dat de sla veel bitterder was als de eerdere kropjes die we gegeten hebben. De sla is nog niet doorgeschoten zo te zien, hoe zou dit komen. Smaak viel een beetje tegen.

Link to comment
Share on other sites

Sla, en dat geldt ook voor andere bladgroente, heeft een hoeveelheid bitterstoffen in zich. Hoe minder regen er valt of hoe minder water er gegeven wordt, des te meer dit merkbaar is. Bij veel water verdunt het zich als het ware.

Link to comment
Share on other sites

Als je de kropjes wast, een stukje van de onderkant afsnijdt en ze met die onderkant in een schaal met een laagje water, in de koelkast zet (plastic zak of iets erover) smaakt het de volgende dag minder bitter.

Ik had een krop gekregen en die was ook bitter, na deze behandeling smaakte het een stuk beter.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Helemaal mee eens.... net als rucola... (pfff in de supermarkt zonder smaak gekweekt want dat vindt de hollander dan te scherp etc...) en het verschil met die heerlijke nootachtige licht scherpe smaak van de zelf gezaaide... onovertroffen...geweldig

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...