Geplaatst: 31 mei 201213 j 500 gr. spitskool (eigen tuin )paprikauishoarmavleespittabreadsweet chilisaus. smullen maar! genieten
Geplaatst: 1 juni 201213 j Hee Arca, dat is geen recept..maar een opsomming van ingredi"enten ..bakken, wokken, wat eerst enz? Lijkt me wel lekker trouwens..ik ben gek op spitskool..helaas is hier geen shoarmavlees..misschien bij de kebabtent... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 7 juni 201213 j Jammer dat er geen reactie meer komt. Mss de optie 'breng mij op de hoogte v nwe reacties' niet aangevinkt?Lijkt me best lekker. De spitskool zou ik wokken met wat kerrie, peper en knoflook
Geplaatst: 7 juni 201213 j Auteur waar doe je dat... breng me op de hoogte van nieuwe reactie;trouwens het is wel een recept stond op de achterkant van de spitskool verpakking haha, ik heb de bereiding even weggelaten, daar ging t dus om, volgende keer beter..... ik ou t ook wokken hetzelfde voor paksoi met bepaalde kruiden, wie o wie heeft suggesties welke kruiden? Gr. Arca. genieten
Geplaatst: 7 juni 201213 j Shoarmakruiden? Gewoon t vlees bakken/wokken, daarna de groenten erbij bakken/wokken, kruiden naar smaak toevoegen.De pitabroodjes liggen ondertussen in de oven of broodrooster warm te worden die je daarna insnijdt.Kwak je t warme goedje erin en dan de chilisaus erover. Enkele opties: neem de grotere pita broodjes, dacht dat ze Egyptisch werden genoemd hier bij de super. Je kan ze natuurlijk ook geheel zelf maken, schijnt heel makkelijk te zijn. En uiteraard veel goedkoper!Gesneden sla onderin t broodje doen net zoals de shoarmaboer doet. Knoflooksaus ipv chilisaus. Champignonschijfjes meebakken als je (nog) meer groenten wilt eten. Sla kan ook ernaast worden geserveerd, lekker met wortelreepjes erdoor en een beetje zoete chilisaus. Try it! Misschien bedoelde Arca wel dit recept? http://www.ah.nl/recepten/recept?id=65762&rq=shoarma+spitskoolEr ging me ineens een lampje branden, heb t ooit s eerder gemaakt, erg lekker en aan te bevelen. Good things come in small packages
Geplaatst: 7 juni 201213 j Auteur helemaal top en ook zo snelle reactie! Het water loopt me al uit de mond genieten
Geplaatst: 7 juni 201213 j Ga je morgen broodje shoarma met spitskool eten? Good things come in small packages
Geplaatst: 7 juni 201213 j Verdorie..ik heb wel spitskool, maar geen shoarmakruiden..ff zoeken, dat moet ik zelf kunnen maken..en die broodjes ook. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 7 juni 201213 j Shoarmakruiden: peper, komijn, koriander, piment, paprika, gember, cayennepeper, kaneel, nootmuskaat, kurkuma, selderij, peterselie, knoflook, zout. En wat betreft de pitabroodjes, er is zelfs een volkoren variant: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=669364&rq=pitabroodjes. Good things come in small packages
Geplaatst: 7 juni 201213 j Kijk daar heb ik wat aan. Die broodjes gaan lukken..die kruiden moet ik even mee experimenteren..het zal vast niet evenveel cayenne zijn als curcuma. Nu de vriezer induiken om te kijken wat ik als vleesje kan gebruiken ( krijg zaterdag logees die van snacken houden..)En een spitskool oogsten natuurlijk We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 7 juni 201213 j 8 eetlepels komijnpoeder 4 eetlepels paprikapoeder 2 eetlepels zout 1 eetlepel cayennepeper 1 eetlepel kurkuma 1 eetlepel kaneel 1 eetlepel gemberpoeder 1 eetlepel ketoembar 1 eetlepel uienpoeder 1 eetlepel knoflookpoeder 1 eetlepel kerriepoeder 22 eetlepels poeder heb je na deze gemengd te hebben..kan ik voorlopig vooruit Behalve het uienpoeder heb ik alles in huis..ik las dat het vlees lam( schouder?) moet zijn of varkensnek..dat heb ik wel in de vriezer.De broodjes wil ik wel met verse gist maken..wie weet hoe je dat gewicht kan omrekenen? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 7 juni 201213 j Auteur Kijk daar heb ik wat aan. Die broodjes gaan lukken..die kruiden moet ik even mee experimenteren..het zal vast niet evenveel cayenne zijn als curcuma. Nu de vriezer induiken om te kijken wat ik als vleesje kan gebruiken ( krijg zaterdag logees die van snacken houden..)En een spitskool oogsten natuurlijk Oei een retourtje Frankrijk .... genieten
Geplaatst: 8 juni 201213 j @ Jet, hierbij een linkje naar het omrekenen v gist, zie onderaan die pagina Ik wil dan wel het recept voor de broodjes http://www.broodbakken.info/Gist1.htm 8 eetlepels komijnpoeder 4 eetlepels paprikapoeder 2 eetlepels zout 1 eetlepel cayennepeper 1 eetlepel kurkuma 1 eetlepel kaneel 1 eetlepel gemberpoeder 1 eetlepel ketoembar 1 eetlepel uienpoeder 1 eetlepel knoflookpoeder 1 eetlepel kerriepoeder 22 eetlepels poeder heb je na deze gemengd te hebben..kan ik voorlopig vooruit Behalve het uienpoeder heb ik alles in huis..ik las dat het vlees lam( schouder?) moet zijn of varkensnek..dat heb ik wel in de vriezer.De broodjes wil ik wel met verse gist maken..wie weet hoe je dat gewicht kan omrekenen?
Geplaatst: 8 juni 201213 j Hier een topic over pitabroodjes: https://www.moestuinforum.nl/pita-broodjes-gebakken-t3871.html? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.