Jorieke123 Geplaatst: 1 februari 2012 Share Geplaatst: 1 februari 2012 Ik heb net zelf pita broodjes gemaakt. Erg simpel deeg, vergelijkbaar met het deeg voor tortilla's. Het is alleen een beetje de kunst om de broodjes op tijd uit de oven te halen. Dat lukte me pas met de laatste lading. Ze zijn al gauw te bruin, en dan dus ook te hard. Ik maak ze de volgende keer wel wat minder plat. Ik had ze nu nogal flink uitgerold, en als ze dan niet helemaal opblazen in de oven, kan je die platte stukjes minder goed van elkaar af snijden... Als ik dat zo duidelijk omschrijf Ze kunnen dan niet goed open, en als je gaat snijden dan zit je zo door de zijkant en heb je een gat in de broodje. We eten zo af en toe pita broodjes met 'eigen' kip, en stukjes geweckte courgette. Lekker met flink veel knoflooksaus. Heeft iemand nog een ander lekker idee om in die broodjes te doen? Shoarma is nu nog wat lastig, met Jimmy die niet zo hard groeit Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Simone Geplaatst: 1 februari 2012 Share Geplaatst: 1 februari 2012 Ik gooi bij mijn pita altijd een groente mix van diverse groente klein gesneden. Quote Gisteren werd er paniek gezaaid, vandaag stond het al een meter hoog. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Rantje Geplaatst: 1 februari 2012 Share Geplaatst: 1 februari 2012 Klinkt lekker!!! Falafal is erg lekker en daar hebb je Jimmy niet voor nodig Maar volgens mij kan je alles wat je ook met taco's en tortilla's ook tussen een pita broodje stoppen En van die giros reepjes is ook lekker, salade erbij op zijn Grieks en een portie tzaziki... Mijn favoriet: plakje kaas, aarbei-jam en dan in de oven Op de 2e plaats: plakje kaas, ananas, sla... ook in de oven en dan ook een flinke schep eigengemaakte knoflooksaus! Ik krijg er gewoon honger van terwijl we net gegeten hebben Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Rantje Geplaatst: 1 februari 2012 Share Geplaatst: 1 februari 2012 http://makkelijkemaaltijd.24kitchen.nl/recepten/falafel-met-komkommer-worteldip?keys=falafel&f[0]=bundle%3Arecipe Dit had ik gezien bij de makkelijke maaltijd Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
geedee Geplaatst: 1 februari 2012 Share Geplaatst: 1 februari 2012 Pita met saté...errug lekkurrr enne... wat er in een loumpia zit...kan ook lekker in pita Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
wouttie75 Geplaatst: 1 februari 2012 Share Geplaatst: 1 februari 2012 We wachten met spanning je recept af Jorieke ? Of andere leden ! en Naan brood weten jullie daar nog een goeie voor ? Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 2 februari 2012 Auteur Share Geplaatst: 2 februari 2012 Ik had het recept van smulweb: Benodigdheden: * 210 ml lauw water* 1 tl droge gist * 1 tl suiker * 350 gr bloem* 1,5 tl zout* 1 el olie Bereiding: Meng lauw water, gist en eventueel wat suiker en laat het mengsel 10 minuten staan. Zeef de bloem met de zout, voeg het gistmengsel en de olie er aan toe.Kneed het deeg goed door op een met bloem bestoven ondergrond totdat het van de handen loslaat. Vorm van het deeg 10-14 bolletjes en leg ze 10 minuten onder een stukje ingevet folie om te rijzen.Maak de bolletjes plat (rond of ovaal) en leg ze op een bakblik. Bestuif ze met wat bloem.Verwarm de oven voor op 225?C (hetelucht 200?C).Bak het pitabrood 6-8 minuten totdat ze opzwellen en bruin worden (haal eventueel stuk voor stuk van het bakblik als ze opgezwollen zijn). Bak eventueel daarna de 2e serie pitabroodjes. ----------------------------------------------------------------------------- ik denk dat je beter 8 tot 10 broodjes kunt maken met dit recept. 10 tot 14 is wat veel. Ik had er 12, volgende keer doe ik er 8 denk ik. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
sannie Geplaatst: 2 februari 2012 Share Geplaatst: 2 februari 2012 zelf pita broodjes bakken doe ik (nog) niet, maar ik gebruik ze wel als bodem voor pizza.gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden en dan beleggen wat je lekker vind.Het is voor de kids een feest als er bakjes op tafel komt en dat ze hun eigen pizza mogen maken Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Rantje Geplaatst: 2 februari 2012 Share Geplaatst: 2 februari 2012 Ik heb ze net gemaakt!!!! Alleen na 15 minuten kneden zat het nog aan m'n vingers M'n moeder heeft toen wat bloem erbij gestrooid en uiteindelijk ging het allemaal goed! Heb er 9 gemaakt, waren best groot Maar kan ik ze nu ook bewaren voor morgen want er zijn er nog 4 over Had wel nog een ideetje, ik denk dat je best wat kruiden erdoor kan doen.Afhankelijk wat je erin stopt natuurlijk, maar bij een Italiaans iets basilicum en oregano en misschien zongedroogde tomaatjes? Of rozemarijn en tijm bv.? Volgende keer ga ik Griekse hamburgers proberen te maken en dan die erin doen met uienringen en sla enzo! Maar een superleuk recept Jorieke Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 8 juni 2012 Share Geplaatst: 8 juni 2012 O, kijk, ik wist niet dat dit topic er was. Gist omrekenen heb ik net geleerd: voor 10 gram droge gebruik je 25 gram verse gist 500 g volkorenmeel 1 zakje gedroogde gist 2 el olijfolie Materialenschone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes Meng in een kom het meel met de gist en 2 tl zout. Voeg al roerend de olijfolie en 150 ml lauwwarm water toe en meng alles tot een samenhangend deeg. 2. Kneed het deeg op een met wat olie ingevet werkvlak in ca. 8 min. tot het soepel en elastisch is. Vorm het deeg tot een bal en leg het deeg terug in de kom. Dek de kom af met de theedoek en laat het deeg 4 uur rijzen. 3. Sla het deeg een paar keer op het werkvlak, zodat de lucht eruit is. Verdeel het deeg in 16 gelijke balletjes. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol elk balletje uit tot een dun rond lapje van ca. 8 cm. Leg ze op een met bloem bestoven blad en dek ze af met de theedoek. Laat de broodjes nog ca. 30 min. rijzen. 4. Schuif de bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 250 °C. Leg 8 broodjes op de hete bakplaat, sprenkel er wat water over en bak de pita's in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Leg de warme pita's in een mandje en bak de andere 8 broodjes op dezelfde manier. Lekker bij tapas of met hummus. Tip Bak de broodjes van tevoren en rooster ze voor gebruik 1 min. in de broodrooster. Pitabroodjes laten zich goed invriezen. Ze zijn ca. 3 weken houdbaar.(Van de site van AH) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 8 juni 2012 Auteur Share Geplaatst: 8 juni 2012 8 broodjes op een bakplaat? Dat is een hele grote bakplaat, of hele kleine broodjes. Als je ze wilt vullen tenminste. Ik doe er maar 4 op een plaat, dan raken ze elkaar net niet. En zijn ze niet eens echt groot. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 8 juni 2012 Share Geplaatst: 8 juni 2012 Ja joh, ze gaan er bij Appie vanuit dat iedereen tegenwoordig een smeg in de keuken heeft...ik heb zelfs een redelijke kleine oven met een ronde bakplaat.3 à 4 broodjes. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 8 juni 2012 Share Geplaatst: 8 juni 2012 En, al gemaakt Jet? Hoe smaken ze? Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 8 juni 2012 Share Geplaatst: 8 juni 2012 Nee, niet zo snel joh..de bakker komt pas morgen met de verse gist..op zijn vroegst wordt het zondag Vandaag ga ik de kruiden mengen.Nog even een vraagje over die broodjes..moeten die eigenlijk een beetje groot zijn..? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 8 juni 2012 Share Geplaatst: 8 juni 2012 Ligt er aan wat je erin wilt doen De gangbare pitabroodjes zijn, schat ik, in diameter zo'n 13cm., de grotere versies zijn richting de 20 cm., maar je moet gewoon kijken wat jij t makkelijkst vind eten. Daar gaat het juist om. Maak je er een paar tegelijk, kun je na t vullen van alle broodjes degenen die je niet gelijk eet (zonder de sla) even in alufolie wikkelen om ze warm te houden, of je legt ze in je nog warme oven (wel uit). Dan hoef je daarna niet weer opnieuw de vulling op te warmen. Beetje irritant tijdens het eten. Vooruit denken Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 8 juni 2012 Auteur Share Geplaatst: 8 juni 2012 Van 'mijn' recept hier aan het begin van het topic, maak ik er 8. Dan zijn ze een tikkie groter dan die uit de supermarkt. Maar nog niet zo groot als die Egyptische. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 8 juni 2012 Auteur Share Geplaatst: 8 juni 2012 Oh, ik laat ze dus ook niet rijzen ofzo. Alleen die 10 minuutjes na het kneden. (wat soms iets langer is, als ik even op het forum ga kijken tussendoor )Ik rol ze uit, gooi ze op de bakplaat, en bak ze. Heel kort! Ze mogen eigenlijk bijna niet bruin worden. Want dan zijn ze knapperig en niet meer goed te openen. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 8 juni 2012 Share Geplaatst: 8 juni 2012 Dan zou je wat water in een schaal onder in de oven kunnen zetten, dat houdt het wat zachter. Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 8 juni 2012 Auteur Share Geplaatst: 8 juni 2012 nou, als je er bij blijft (en tijdens het bakken NIET naar het forum surft... ) dan gaat het wel goed hoor. Ze blazen zich helemaal op, en dan zijn ze ook al bijna goed ook. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Stan Geplaatst: 4 juni 2013 Share Geplaatst: 4 juni 2013 Als je de pita's in de koekenpan bakt bollen ze niet zo op en zien ze er net zo uit als in de winkel. Het recept dat Jorieke gebruikt is ook lekker om te gebruiken voor bolletjes, dan wel 30 min laten rijzen. Of om kaasbroodjes van te maken. Maak er dan lange pita's van en na 15 min rijzen opbollen, zodat je een soort schuitje krijgt daar je kaas en andere hartige vulling op en 20 min bakken op 200 graden. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 4 juni 2013 Share Geplaatst: 4 juni 2013 Pita's worden hier vaak gebruikt om een restje vlees weg te werken: een restje kipfilet, gehaktbrood, varkensvlees, of vers gemengd gehakt worden fijn gesneden en even opgebakken met cajunkruiden (Colruyt). Op tafel komen kommetjes met suikermaïs, klein gesneden tomaat, komkommer en ijsbergsla - zodat ieder zijn eigen pitta kan vullen. Als saus verkiezen ze een looksausje gemaakt van een potje yoghurt, even veel mayonaise, een teentje look, peper, zout, wat extra azijn, eventueel een geutje melk om het wat vloeibaarder te maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Danuta Geplaatst: 9 juni 2013 Share Geplaatst: 9 juni 2013 8 broodjes op een bakplaat? Dat is een hele grote bakplaat, of hele kleine broodjes. Als je ze wilt vullen tenminste. Ik doe er maar 4 op een plaat, dan raken ze elkaar net niet. En zijn ze niet eens echt groot. Ligt er aan hoe groot je oven en bakplaat is.....op mijn bakplaat kunnen minstens 8 pita's en dan hebben ze een doorsnede van 15 tot 20 cm dus wel wat groter dan een gewone pita, gewone kunnen er gemiddeld een stuk of 12 tot 18 op denk ik....2 a 3 bakplaten vol in 1 keer bakken moet voldoende zijn voor een flink gezin of als er ook nog visite mee eet ) MVG Danuta Quote MVG Danuta Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Gwen Geplaatst: 9 juni 2013 Share Geplaatst: 9 juni 2013 Tips voor vulling: Plakjes kaas en pesto en evt verse bladgroenten en dan in het broodrooster of koekepan om de kaas te laten smelten . Is verschrikkelijk lekker! Verder kan je blokjes knollen en rapen e.d. wokken met pittige kruiden, kaas raspen en laag voor laag met een pittige kruidensaus en/of knoflooksaus opbouwen in je pita . Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.