Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Hoe lang groenteblad en stelen bewaren in de vriezer?

Featured Replies

Geplaatst:

Wie van jullie slaat weleens bladeren en stelen van groente op in de vriezer, zoals:

Bietenblad en stelen

Wortelgroen

Koolrabiblad en stelen

Venkelstelen

Snijbietblad en stelen

Bleekselderij blad en stelen

Meiraapblad en stelen

 

Het was de bedoeling om het b.v. in rijst en pastagerechten te verwerken, maar ik heb steeds andere recepten gemaakt en uitgeprobeerd en het ligt nu dus maanden in de vriezer.
Ik kan van de meeste groente niet vinden hoe lang je het in de vriezer kunt bewaren.

Wie weet dat?

Dit jaar ga ik wel wat eenvoudiger koken en meer pasta maken. Ik zei dat al jaren lang, en ik heb geloof ik nog wel 200 recepten klaar liggen, maar dat doe ik dan 1 x of 2 x per week of zo en verder wat snellere recepten. Ik heb de tijd zelf nodig voor mijn tuin en dus minder tijd in de keuken.

Geplaatst:
  • Auteur

Vanavond de snijbietstelen en blad en knolselderijstukjes erdoor gedaan. Dat leek mij wel veilig. Waren allemaal geblancheerd. Wel een half jaar geleden gedaan.

Combifoto.jpg

Geplaatst:

Het lijkt mij ook allemaal veilig om te eten, de smaak en structuur gaat achteruit bij langer invriezen maar echt slecht wordt het niet zomaar in een goede vriezer en je verhit het nog voor gebruik.  

Al dat bladgroen wat je omschrijft is bij mij vrijwel allemaal compostmateriaal en anders verwek ik het direct.
Snijbiet heb ik nu al een paar jaar niet meer gekweekt maar daarvan maakte ik snijbiettaart welke vervolgens weer prima kan worden ingevroren. 

(ik herken dat van al die recepten. ik heb er ook nog heel wat liggen om ooit eens te proberen. Het loopt niet weg ;) En ik bedenk altijd maar dat recepten meestal om een reden blijven liggen, de lekkerste en meest passende komen vaak direct aan bod)  

aangepast door loes

Geplaatst:

Ik herken wel wat van petra's verhaal hierboven. Ik heb ook nog wat bladselderij zin de vriezer liggen. Nu weet ik dat ik het nog veilig kan gebruiken. Bedankt loes voor een antwoord. 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.