Geplaatst: 9 juni 201213 j Hoe kan ik nu het beste de andijvie wat afwitten en wanneer kan ik dit nu het beste doen?Kan en wil iemand mij daar mogelijk wat tips ter hand doen edit: topic titel wat aangepast '(bleken)' 9 juni 201213 j aangepast door Gast De meeste woorden worden in stilte gesproken ..... @Nique
Geplaatst: 9 juni 201213 j Nooit van gehoord kun je uitleggen wat je met afwitten bedoeld, bedoel je zo'n bleke kern in het midden van de krop? Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 9 juni 201213 j Auteur Hallo hansm,Ik bedoelde inderdaad 'bleken' , niet zo'n handige topic titel dus ook maar even wat aangepast. Ik zou dus wat geholpen zijn bij wat tips hoe ik het beste de andijvie wat kan beroven van 'daglicht'En wanneer je dat in princiepe het beste kunt doen De meeste woorden worden in stilte gesproken ..... @Nique
Geplaatst: 9 juni 201213 j Ik dacht dat het een ras eigenschap was, nooit bij stil gestaan dat mensen hun andijvie bleken.Zou zeggen zet er een emmer over tot de andijvie naar je zin is. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 9 juni 201213 j Op mijn zaaibeschrijving staat dat je de kroppen gewoon omhoog kan samenbinden (met een postelastiek). Niet te strak natuurlijk!
Geplaatst: 9 juni 201213 j Of een groot bord erop leggen...Uit het Veltboek: We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 9 juni 201213 j Auteur Super, heel erg bedankt Voor wie dit mogelijk nieuw is; de andijvie is gebleekt iets minder bitteren voor de stimp-stamp liefhebbers, vaak de kinderen: is iets minder bittere stampot andijvie toch wel lekker (mix gek. aardappelen, rauwe andijvie en gebakken dobbelsteenspekjes). Dat je ze ook samen kunt binden is mogelijk hier wel praktisch (thx)ik heb namelijk niet zoveel emmers of stenen bloempotten vrij Ik vroeg me dus echt af hoe men dit doet als men een wat grotere voorraad andijvie kroppen heeft staan. Al bij al begrijp ik hieruit ook dat ze al een redelijk formaat hebben als men start met bleken Nogmaals, hartelijk dank voor de tips De meeste woorden worden in stilte gesproken ..... @Nique
Geplaatst: 9 juni 201213 j Volgende keer de planten dicht bij elkaar zetten.Als ze dan te breed worden, gaan ze vanzelf tegen elkaar omhoog en krijg je een mooi licht hart.Dit werkt beter bij winteranijvie, maar ik ga ervan uit dat dat ook met zomerandijvie kan.
Geplaatst: 9 juni 201213 j Auteur Dat kan ik zeker nog proberen, een nieuwe voorraad staat al in de kweek, dus het proberen altijd waard greetjedank je De meeste woorden worden in stilte gesproken ..... @Nique
Geplaatst: 9 juni 201213 j Yep, goede tip Greetje.Mijn schoonvader zette zijn breedblad ook dicht(er) op elkaar en naarmate ze groeiden gingen de buitenbladeren omhoog en kreeg hij vanzelf een bleker binnenblad. Heb het zelf ook al een paar jaar in praktijk gebracht met de winterandijvie.
Geplaatst: 19 juni 201213 j Beste allen, Ook ik wil graag mijn andijvie bleken. Wat denken jullie, zou dit ook kunnen met een zwarte vuilniszak eroverheen?En, mijn tweede vraag: Hoe lang duurt het bleken / moet de andijvie onder de pot/vuilniszak staan? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Groet,Sanne
Geplaatst: 19 juni 201213 j Regelmatig controleren tot het gewernst resultaat is bereikt. Hou rekening met enkele dagen en controleer regelmatig. Anders eindig je wellicht met verrotte andijvie of door slakken opgevreten bladeren.
Geplaatst: 19 juni 201213 j Als het dan maar niet verstikt,onder een vuilnis zak,ik persoonlijk zou dat niet doen
Geplaatst: 20 juni 201213 j Auteur Nou dit keer ga ik nog maar even voor een wat bittere andijvie, toch vlg serie komt dichter op elkaar.Een vuilniszak zou ik persoonlijk denk ik niet doen, dan ging ik voor het samenbinden of de 'bloempotten'. Zo'n vuilniszak gaat denk ik toch wat meer zweten en verstikken. De meeste woorden worden in stilte gesproken ..... @Nique
Geplaatst: 20 juni 201213 j Een ouderwetse methode is gewoon een bord omgekeerd over de plant. Elke dag even controleren! Maar persoonlijk vindt ik met de huidige rassen kwa smaak niets mis. Echt bitter zijn ze niet meer, toch?
Geplaatst: 20 juni 201213 j Auteur Ikzelf heb ook niet zo'n moeite met het bittere Dennis,toch ik mocht me altijd afvragen hoe ze de andijvie bleken als ze toch een redelijk aantal andijvie kroppen hebben staan (en zo leren we telkens weer wat bij )we zijn (n)ooit te oud om te ...... De meeste woorden worden in stilte gesproken ..... @Nique
Geplaatst: 20 juni 201213 j Bij mijn weten wordt andijvie tegenwoordig helemaal niet meer gebleekt. Omdat ze niet meer zo biitter zijn als de rassen van vroeger.
Geplaatst: 21 juni 201213 j klopt! Waarom proberen jullie niet eens Snijandijvie? Daar zaai je een zakje van en daar kan je 4 keer van snijden. Voor ons met z'n zevenen betekent dat ongeveer 8 stamppotten! Na een week of 4/5 heb je je eerste oogst, vervolgens snij je er van tot ie doorschiet, of stengels krijgt.... Voordeel: Goedkoper, minder bitter, groeid sneller... gr Anton In een groen, groen, knollen, knollenland...
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.