William Jellesma Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 korte vraag: Is er een manier om suikermais te bewaren? bvd William Quote Tuinieren volgens www.natuurlijkemoestuin.be
eva1986 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Je schijnt het te kunnen wecken, maar ik meen me te herinneren dat er hier iemand slechte ervaringen mee had Anders 6 minuten koken en invriezen. (ik heb deze antwoorden in 2 minuten voor je van google geplukt... Geen eigen ervaring) Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Jorieke123 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Ja hoor, wecken gaat goed. Echt met weckpan en weckpotten. Op de 'jam manier' kan ook, zie hier:maiskorrels-inmaken-t244.html? Maar dat gaat niet altijd even goed. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jootje Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Ik heb vorig seizoen de paar mais die ik had gewoon gaar gekookt. Na afkoelen heb ik de " maisjes" losgepeuterd en in kleine diepvriesbakjes gedaan. Ik gebruik mais eigenlijk alleen voor door de sla. Mais was heerlijk, net alsof het uit een bonduelle blikje kwam! Dus gewoon laten ontdooien en bij de sla doen. Quote
Wendy0411 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Mmm, dat klinkt lekker! Mijn buurman op de moestuin heeft ook suikermais staan (op ons stuk , stuk was eerst van zijn schoonzoon, nu van ons...), dus we zijn al overeen gekomen dat we daar straks ook wat van krijgen! Hoe lang heb je die maiskolf gekookt? Minuut of 8 of zo? Kan ook even op Google zoeken, i know, maar dit is veel handiger en betrouwbaarder Quote
jootje Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Geen idee meer, maar ik heb gewoon geproefd op een gegeven moment! Effe wat lospeuteren...was zo klaar! Quote
Wendy0411 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Haha, ik zie ook pas de reactie van Eva staan: 6 minuten koken en invriezen. Zat ik met mijn minuut of 8 niet eens zo slecht! Maar dat ga ik straks zeker proberen, ze zijn nog niet zover dat ze gekookt en ingevroren kunnen worden Quote
Janine~Bustani Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Vorig jaar had ik ook suikermais, heb sowieso 15 minuten de kolven gekookt en daarna ingevroren. Maar dan waren ze nog niet helemaal 'gaar'. Dus het ligt denk ik ook aan de soort mais. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.