Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Knoflook planten in de zomer (juni), kan dat?


wilma

Recommended Posts

omdat de chinesche knoflook weer in d e supers ligt wil ik die voor ölifant knoflook gaan proberen, Het zijn die bollen in een mandje verpakt met chinesche beschrijving, dus zonder aparte teentjes.

Ik heb alles doorgelezen over dit onderwerp en gezien dat jullie ze pas in October planten, vandaar. kan dat nu .

Wilma

Link to comment
Share on other sites

Na een heel mislukte oogst van de vorig jaar gepote knoflook, vind ik het weer een uitdaging om het weer te gaan proberen dit jaar, vorig jaar heb ik ze op 5 december gepoot, nu wil ik het inderdaad ook in Oktober gaan doen, maar geen olifanten knoflook, mijn groenteboer had dit jaar zo een mooie knoflook liggen, weet niet of het er nog is, was geloof ik wat hij noemde natte knoflook, waren best grote knollen, met een rose gloed. Maar ga het wel weer proberen.

Link to comment
Share on other sites

Wilma: voor de Chinese knoflook met die bolletjes zie hier: https://www.moestuinforum.nl/olifanten-knoflook-t3036.html

Bij mij is dat experiment mislukt, geen nieuwe bolletjes, loof valt nu na 8 maanden in de grond plat, het bolletje zelf is nog intact, maar geen nieuwe knoflook. Daar aub verder discussiëren over de olifantenknoflook bolletjes (knoflookui - geen teentjes) van de toko/super.

 

Knoflook poot je eind september/oktober. Er is geen reden om dat nu, in juni, te doen maar je vraag je vast af waarom. Die vraag durf ik niet met zekerheid te beantwoorden maar ik ga er van uit dat het ongeveer hetzelfde is als bij uien en prei. Zover ik weet, ik heb het met knoflook nog niet geprobeerd met uien en prei wel die ervaring, poot je niet in de zomer omdat de planten dan al te ver onderweg zijn in hun ontwikkeling. Als vervolgens de koude periode aanbreekt (ze moeten dan wel al een bepaalde grootte hebben) dan wordt het vormen van een bloemstengel getriggerd. Uien en prei zijn namelijk tweejarig en vormen pas zaad in het volgende seizoen. Wie het kan aanvullen, staven of ontkrachten, graag! Ik zou ze dus zeker niet nu planten, op zijn vroegst begin september.

 

Maar wilma je bent vrij om het te proberen, wie weet haal je wel goede resultaten (maar zou voor de zekerheid ook gewone, dus niet die bolletjes, knoflook in oktober in de grond steken) en is het leerzaam voor ons allemaal. Voorlopig denk ik dat het zonde van de tijd is

 

Oh en nog even, koop aub gewoon knoflook bij de zaadhandel (e.d.) Niet alle knoflook uit de supermarkt groeit even goed in ons klimaat en kan bovendien virusziekten bij zich dragen. Bovendien zijn er zo veel lekkere, mooie en verschillende soorten te krijgen die het vele malen beter doen. Waarschijnlijk smaken ze ook nog beter dan de ooit uit china afkomstige soorten, maar dat weet ik niet, ik eet alleen die uit eigen tuin. Zie bijv levenvanhetland.nl voor een mooi assortiment.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...