Posted July 9, 201212 yr GRIEKSE RODE UIEN (Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247) Bereiding: 20 min.Marineertijd: 1 uurHoudbaarheid: 3-4 maanden Ingredienten voor ca. 800 ml: 1 kg rode uien6 citroenen (of ¼ liter citroensap1 biologische citroen3 el grof zout1 tl gedroogde oregano1 tl pimentpoeder1 tl gemalen komijn1 el paprikapoeder5-6 laurierblaadjes100 ml olijfolie 1.Pel de uien en snijd ze in 3 mm dikke plakken. Pers de citroenen uit, was de biologische citroen en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkel de uien met 4 eetlepels citroensap en bestrooi met grof zout. 1 Uur laten rusten. 2.Druk de uien in een zeef voorzichtig uit, zodat de ringen niet stuk gaan. Vul de glazen potten met laagjes ui. Bestrooi elke laag met de specerijen, leg er af en toe een schijfje citroen tussen. Giet 8 eetlepels citroen over de uien, ze moeten net bedekt zijn. Leg dan in elke pot 1-2 laurierblaadjes. Sluit af met olijfolie om de potten luchtdicht te maken, sluit ze en bewaar ze op een koele donkere plaats. Heerlijk gecombineerd:Lekker met koude vleesgerechten, kaas, Griekse yoghurt of aardappelen. Variant:U kunt van rode uien en rode wijnazijn een rustieke kruidenazijn maken:Pel 2 kleine rode uien en doe ze met ¼ liter azijn in een glazen pot.Laat 1 week trekken, giet af door een theedoek en bewaar in afgesloten fles. De azijn is lekker in dressings, maar ook bij versgemarineerde aubergines, bonen of inktvis.
July 10, 201212 yr Die azijn maak ik trouwens met sjalotten..gewoon sjalotjes ipv uien, dan is de azijn iets sterker van maak. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.