Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Paprika bladeren verwijderen?


Victor

Recommended Posts

Ieder jaar bij het rijpen van de tomaten verwijder ik een groot gedeelte van de bladeren,mag ik dit ook bij de paprikaplanten? Deze planten hangen vol vruchten ,maar ook veel bladeren. Ik dacht zo ,als ik de meeste bladeren verwijderde ,ik een betere rijping zou mogelijk maken .

Graag antwoordje

Victor

Link to comment
Share on other sites

ik doe het zelf niet, om de eenvoudige reden dat ieder blad bijdraagt aan de groei van je paprika's. En mijn ervaring is dat paprika's nog wel eens willen verbranden als ze direct in de zon hangen, in ieder geval als ze eerst beschut waren en dan ineens in de zon.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook een vraagje over paprika's, ik heb ze in een kasje staan in grote potten, nu valt mij op dat er rotte plekken in komen, ze groeien voor de rest wel goed. De planten zien er voor de rest wel goed uit, ik heb wel ook wat last van luis. Ik ben net begonnen met kweken in een kasje en nog een beetje zoekende hoe dit het beste te doen.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Victor,

 

Ik verwijder het blad van paprika of peperplanten ook niet, tenminste niet om ze sneller te laten rijpen. Mocht je er eens een experimentje aan willen wagen dan zou ik zeker niet het meeste blad verwijderen maar slechts enkelen vanaf onder, zoals je dat bij tomaten doet, zodat de plant nog ruim voldoende blad heeft. Ik verwacht persoonlijk weinig nut van het verwijderen van "het meeste" blad op de rijping van de vruchten.

 

Het heeft meer nut om enkele vruchten te oogsten als deze nog groen zijn zodat de andere vruchten kunnen rijpen en de plant weer voldoende energie heeft om nieuwe bloemen en blad aan te maken. Maar daar zal je mee bekend zijn.

Link to comment
Share on other sites

In september kun je alle bloemetjes, groeischeutjes en takken zonder paprika's/pepers eraf halen. Dan gaat de plant alle energie aan het rijpen van de vruchten besteden.

Dat ziet er zo uit: (foto van Diana's mooie moestuin)

Peper_Rocoto_Canario_gestript.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Energie komt niet uit de grond, maar wordt via bladgroen en zonlicht gemaakt. Bouwstoffen komen voor een deel uit de grond en worden voor een deel ook weer aangemaakt door het bladgroen. Ik kan me voorstellen dat bloemen en kleine paprika's die toch niet meer afrijpen, dat die energie vreten en dus beter dan verwijderd kunnen worden. Verder zou ik alle groene delen gewoon laten zitten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...