Jump to content

Klaverzuur in aardbeien


helena

Recommended Posts

Vanmiddag het weckboekje doorgenomen omdat ik aardbeien wilde wecken. Lees ik : "Aardbeien bevatten een hoge hoeveelheid klaverzuur. Voor een betere houdbaarheid is het aanbevolen, de aardbeien kort te blancheren; 30 sec. in kokend water. Na het blancheren de aardbeien afspoelen en het water beslist uitgieten omdat dit het onverdraagzame klaverzuur bevat. Heb daar werkelijk niet eerder van gehoord.ook via google weinig info. Heb voor de zekerheid mijn aardbeien toch maar geblancheerd maar vind het triest het rode sap door het afvoerputje te zien lopen. Staat deze tekst ook in de nieuwere uitgaven van het "Weck inmaakboek ", vraag me namelijk af of het toendertijd in 1984 meer speelde dan nu?

Link to comment
Share on other sites

In mijn weck inmaakboek uit 1988 staat het ook(bij : Wat kan men allemaal inmaken....4 aardbeien), maar bij de 2 recepten(aardbeiengelei en aardbeienjam) staat het weer niet erbij....heb er ook nog nooit van gehoord. Beetje vreemd....ga nog ff verder zoeken.

 

edit; klaverzuur = oxaalzuur Ik lees dit op inet:

 

Als je gevoelig bent voor dit soort zuur of nierproblemen in de familie heb dan kun je beter oxaalzuurrijke voeding mijden:

 

- spinazie

- rabarber

- bieten

- bessen

- asperges

- noten

- chocolade

- thee

- koffie

- cola

- aardbeien

- tarwezemelen

 

Wat is er nog gezond

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...