helena Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Tijdens het oogsten van zaden, kwam ik dit plantje tegen. Het blad rook sterk naar anijs, hoewel het dragon afrikaantje wordt genoemd. Ook wel Mexicaans afrikaantje. Wie heeft dit al gebruikt als kruid, wat gebruik je, plant, bloem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Je komt het plantje tegen bij diverse drugsfora...maar op deze site staat er ook over thee geschreven: http://azarius.nl/smartshop/herbs/dried_herbs/tagetes_lucida/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted September 11, 2012 Author Share Posted September 11, 2012 Het hallucinerende is niet mijn doel. Er staat vermeld dat het in kleine hoeveelheden gebruikt kan worden in de keuken, wil graag weten hoe, wat en waarbij? Wellicht dat iemand ermee bekend is Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Bij kip schijnt het lekker te zijn. Wij hebben het staan voor de geur en de bloemetjes die een mooi tropisch uiterlijk hebben door de felle kleur: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted September 11, 2012 Author Share Posted September 11, 2012 Kwam die van jou ook uit de carrousel?, Dennis? Vind het wel een tagetes mét. Kiemde en kwam hier erg traag op gang. Ben er nu blij mee. Bij de kip, ga ik doen. De blaadjes dan waarschijnlijk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Nee de zaden komen van tabernalzaden Volgensmij zowel de bladeren als bloemen is bruikbaar in gerechten, de blaadjes schijnen ook lekker te zijn in kruidenboter. De geur lijkt erg op dragon dus in gerechten waarin je dragon gebruik kun je dit ook gebruiken lijkt me. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margareth Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 je kunt er ook lekkere thee van maken... dat doe ik namelijk... gebruik t zelf niet in de keuken (ben ook geen keukenprinses) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.