RobO Geplaatst: 10 september 2020 Geplaatst: 10 september 2020 kan maar als ie net onder het vocht staat is het al goed of je kneust alles nog een keertje door Quote
Jorieke123 Geplaatst: 10 september 2020 Geplaatst: 10 september 2020 Hier al een portie gegeten en het smaakt weer goed! 2 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 11 september 2020 Geplaatst: 11 september 2020 Oooo die eerste zuurkool! Het is er het weer ook voor. Mijn lijf wil stoofvlees zo koud...Vandaag mijn 4 kilo maar weer aangestampt en toch ervoor gekozen 180 ml water met zout erbij te doen. Voelde toch iets veiliger dan helemaal geen water erbij.... ook nog 2 zakjes water extra erbij gedaan. En nu maar duimen... 1 Quote
onnaj Geplaatst: 11 september 2020 Geplaatst: 11 september 2020 Ik kon het niet laten... Had een 2l zuurkool pot, maar kwam vorige week een aanbieding tegen voor een 5l pot inclusief rasp, stamper en stenen voor zo'n €50,-. Dus direct maar besteld! Nu van het weekend lekker zuurkool maken en in de kleine pot ga ik zuurkool met mosterdzaad doen. Ben heel benieuwd! 2 Quote
Mellie Geplaatst: 12 september 2020 Geplaatst: 12 september 2020 Mooie aanbieding Onnaj. Daar had ik het ook niet voor gelaten. Mijn aanstampsessie heeft gewerkt. De zuurkool staat onder water gelukkig. Maakte me toch zorgen. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 4 oktober 2020 Geplaatst: 4 oktober 2020 Ik heb net 7 porties zuurkool in zakjes gestopt en ingevroren. De zuurkool was klaar en er komen al snel weer wat kolen aan om te stampen 2 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
onnaj Geplaatst: 14 oktober 2020 Geplaatst: 14 oktober 2020 Ik ben heel druk bezig met zuurkool maken, maar heb dit jaar (veel) kaam erop, terwijl ik dit andere jaren totaal niet had. Één pot was ook een beetje droog komen te staan, en zat zelfs een schimmelpunt bovenop de steen. Verder gelukkig nergens in de pot, dus heb de steen heel goed schoongemaakt, water met zout toegevoegd en weer in de pot gedaan. Zou de zuurkool straks gewoon nog eetbaar zijn? De laatste 2 foto's zijn van vandaag, de andere van ca 2 weken geleden. Er blijft continue toch een beetje kaam terugkomen, maar krijg het natuurlijk ook niet allemaal er zo maar uit. Quote
RobO Geplaatst: 17 oktober 2020 Geplaatst: 17 oktober 2020 ziet er prima uit! gaat hier ook zo, al een jaar of 10, nog nooit ziek geworden/mislukte zuurkool gehad 👌 Quote
onnaj Geplaatst: 17 oktober 2020 Geplaatst: 17 oktober 2020 Fijn om te horen! Nog een week of 2 en dan is het klaar 🤞 Ben zelf heel benieuwd naar de versie met mosterdzaad! Quote
RobO Geplaatst: 17 oktober 2020 Geplaatst: 17 oktober 2020 ik ben ook benieuwd wat het voor de smaak doet vertel maar als je het weet graag Quote
Mellie Geplaatst: 20 oktober 2020 Geplaatst: 20 oktober 2020 De zuurkool nu pas uit de pot gehaald. Als ik dat 1,5 week eerder eruit had gehaald, was hij perfect geweest. Hij is wel lekker, maar net iets te zuur en net te zacht. Vind dat knapperige lekkerder, maar dit smaakte me alsnog beter dan de voorverpakte. 4 x 650 gram en 1 zakje van bijna 500 gram. De kleine verpakking gaat naar een vriend. Quote
appelvrouw Geplaatst: 20 oktober 2020 Geplaatst: 20 oktober 2020 Ik heb wat kleine witte kool.tjes en ook een aantal savooienkooltjes. Wat denken jullie kan ik die gewoon door elkaar gooien voor de zuurkool? 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
onnaj Geplaatst: 20 oktober 2020 Geplaatst: 20 oktober 2020 Dat lijkt me geen enkel probleem! 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 7 november 2020 Geplaatst: 7 november 2020 4 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 8 november 2020 Geplaatst: 8 november 2020 Lie doet mee Joep! 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 10 november 2020 Geplaatst: 10 november 2020 soort van religie 😆 ik blijf meestal staan, meer gewicht om te kneuzen vanwege BMI Quote
appelvrouw Geplaatst: 10 november 2020 Geplaatst: 10 november 2020 Lie ging ook alleen voor de gelijkenis door de knieën, meestal stampt hij zuurkool ook staand! De zuurkool staar mooi onder water en iets schuimbubbels langs de rand. Geen enkele bloeb trouwens nog, hoe snel moet dat op gang komen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 10 november 2020 Geplaatst: 10 november 2020 Hier bloebt het al lekker. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
RobO Geplaatst: 10 november 2020 Geplaatst: 10 november 2020 20 uren geleden, appelvrouw zei: Geen enkele bloeb trouwens nog, hoe snel moet dat op gang komen? bij 20 graden 1 dag Quote
appelvrouw Geplaatst: 10 november 2020 Geplaatst: 10 november 2020 Ok dan is ie een beetje laat🙄 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 11 november 2020 Geplaatst: 11 november 2020 ik ben ook benieuwd wat het voor de smaak doet vertel maar als je het weet graagIk heb hem nu voor de tweede x met mosterdzaad gemaakt. Ik vind het heel lekker, zonder kruiden vind ik zuurkool een beetje saai. Heb gekruid zoals ik dacht dat een kruidenzuurkool is. Wat jeneverbes, peperkorrels, veel mosterdzaad, dat idee. Sja en hoe smaakt het. Geen idee hoe je het moet beschrijven, maar vind het heel lekker! 1 Quote
RobO Geplaatst: 11 november 2020 Geplaatst: 11 november 2020 mooi! wij kruiden hier bij het opkoken van de weck, idd of/of mosterd, piment, peper, kummel, atjar tjampur jeneverbes proeven we niet zo maar is wel tradi Quote
onnaj Geplaatst: 15 november 2020 Geplaatst: 15 november 2020 Hoi, Ik heb verschillende keren raak af moeten scheppen van de zuurkool en nu zat er wederom een laag raak op, tenminste ik denk dat het raak is. Zou de zuurkool toch gewoon eetbaar zijn? De bladeren hebben alles super goed afgedekt en daaronder ziet het er gewoon perfect uit. Heb wat foto's bijgevoegd van de raak en zuurkool. Quote
RobO Geplaatst: 16 november 2020 Geplaatst: 16 november 2020 nou, niks mis mee, gaat prima wij noemen raak kaam geloof ik Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.