Geplaatst: 19 september 201213 j De afgelopen maanden regelmatig de jonge blaadjes van mizuna (groen/rood) en mosterdblad "green in the snow" (onder) verwerkt in salades. Nu de langste dag al weer ver achter ons ligt en het wat kouder wordt schieten de planten niet meer door maar groeien als kool uit tot flinke kroppen. Wat kan ik nog meer met mizuna, buiten de jonge blaadjes uit het hart in de salade verwerken? Iemand een recept voor de grotere bladeren of andere suggesties? Foto van een week geleden, inmiddels al weer 2x groter. Verder wel mooie/sierlijke planten om in de tuin te hebben staan
Geplaatst: 19 september 201213 j Ik denk dat je er een lekkere stamppot mee kunt maken. Een soort pittige raapstelen stamppot. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 19 september 201213 j Lekker met wat stukjes chorizo er doorheen (door stamppot). Good things come in small packages
Geplaatst: 20 september 201213 j Ja, stamppot, even meewokken, of bestrooi er een pizza mee ( na het bakken) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 20 september 201213 j Dat laatste is ook erg lekker. Gewoon basic pizza maken, wat blaadjes eroverheen strooien en dan een lekkere dressing erover. Heerlijk! Good things come in small packages
Geplaatst: 16 juni 201312 j zijn er inmiddels al meer mensen die dit gegeten hebben en hoe kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Geplaatst: 16 juni 201312 j Hier wordt het ook zeer op prijs gesteld! Jummie... Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
Geplaatst: 16 juni 201312 j Is Mizuna nou die plant bovenaan?Het lijkt namelijk als twee druppels water op mijn bladmoes, dus is dat nu eigenlijk dezelfde plant?
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.