Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

pompoenpannenkoek


Indy

Recommended Posts

500 gr.gekookte en fijn gemalen pompoen

1 dl melk

2 eieren

100 gr. zelfrijzend bakmeel

1 zakje vanillesuiker

halve theel. kaneel

6 eetl. suiker(of naar smaak,hangt ook af hoe zoet je pompoen is,of hoe zoet je ze wil hebben)

olie

poedersuiker

 

Voorbereiding

Haal het vruchtvlees uit de pompoen en snij het in stukjes.Doe de stukjes in een beetje water en kook het zacht.Laat het afkoelen.

 

Klop de eieren los en meng ze door de fijngemaakte afgekoelde pompoen.

Voeg dan de melk en de vanillesuiker toe, hierna al roerende het bakmeel,kaneel, en suiker erbij . Even proeven. eventueel iets suiker erbij doen. Het beslag mag niet te dun zijn. In dat geval iets meer bakmeel toevoegen. Bak de pannenkoeken in olie (of boter) net als een gewone pannenkoek.Je kunt er wat poedersuiker op strooien als ze klaar zijn,maar ze zijn zoet genoeg.Ook kun je nog rozijntjes toevoegen,maar dat lusten de kinderen hier niet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik kook niet de pompoen maar rauw raspen en daar beetje bloem met ei erdoor met beetje suiker en kaneel.Dan kleine pannekoekjes bakken.Je kan ook deze recept in kleinen ijsco schep bolleltje en dan in het fituur bakken.

Dat is een recept van de Molukken.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...