René Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Ik vraag me af of ik bij het inmaken van bijvoorbeeld augurken Stevia kan gebruiken in plaats van suiker. Iemand een idee?En als her kan, gebruik ik dan de witte poeder uit de winkel of blaadjes van mijn eigen plant? Quote Wie zaait zal oogsten Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammetje Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Ik heb vorig jaar courgette en komkommer ingemaakt in het zuur, met azijn en gedroogde stevia blaadjes uit eigen kas. Ging prima, maar wel wat zuurder van smaak dan de variant met suiker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
René Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Bedankt!Iemand een idee op het ook met de Stevia=-poeder uit de winkel kan? Quote Wie zaait zal oogsten Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 Het kan ook met stevia uit de winkel.Als je jam met stevia (en dus zonder suiker) maakt wordt wel aangeraden te wecken (30 min op 90°C). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
René Posted March 12, 2013 Author Share Posted March 12, 2013 Thanks Quote Wie zaait zal oogsten Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Hier staat een recept voor zoetzuur met stevia waarvan de houdbaarheid proefondervindelijk bewezen is: inmaken komkommer/courgette Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
René Posted March 14, 2013 Author Share Posted March 14, 2013 Dit is wat ik wilde weten malouis Dank je wel Quote Wie zaait zal oogsten Link to comment Share on other sites More sharing options...
J*nine Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Eerst 36 uur laten staan in water met zout (75gram/liter). Afspoelen met water. Oplossing maken van 1 liter azijn, 100 gram (riet)suiker en dit koken (dan lost de suiker beter op) Ik vulde de azijn aan met stevia druppels totdat ik het mengsel zoet genoeg vond om lekker te zijn. Dat ging prima. Ik gebruikte wel wat suiker, omdat anders de stevia een chemische smaak geeft aan de augurken. Daarna voegde ik de dille, knoflook(vlokken) en mosterdzaden toe. Resultaat: Heerlijke augurken, ze waren in oktober al op! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dakmoes Posted July 27, 2016 Share Posted July 27, 2016 Ik las ergens (hier?) dat in de EU geen steviabladeren mogen worden verkocht. Alleen een chemisch bewerkt aftreksel van stevia's mag worden verkocht. Dus als je de suiker weg wilt laten voor je gezondheid, kun je beter stevia uit eigen tuin gebruiken.Schijnt trouwens dat er een aardbeiplant is die ook superzoet blad heeft. Quote Het doorzettingsvermogen van onkruid is bewonderenswaardig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.