Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Zoetzuur zonder suiker?


René

Recommended Posts

Ik vraag me af of ik bij het inmaken van bijvoorbeeld augurken Stevia kan gebruiken in plaats van suiker. Iemand een idee?

En als her kan, gebruik ik dan de witte poeder uit de winkel of blaadjes van mijn eigen plant?

Wie zaait zal oogsten

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Eerst 36 uur laten staan in water met zout (75gram/liter).

Afspoelen met water.

Oplossing maken van 1 liter azijn, 100 gram (riet)suiker en dit koken (dan lost de suiker beter op)

 

Ik vulde de azijn aan met stevia druppels totdat ik het mengsel zoet genoeg vond om lekker te zijn. Dat ging prima. Ik gebruikte wel wat suiker, omdat anders de stevia een chemische smaak geeft aan de augurken. Daarna voegde ik de dille, knoflook(vlokken) en mosterdzaden toe.

 

Resultaat: Heerlijke augurken, ze waren in oktober al op!

Link to comment
Share on other sites

Ik las ergens (hier?) dat in de EU geen steviabladeren mogen worden verkocht. Alleen een chemisch bewerkt aftreksel van stevia's mag worden verkocht. Dus als je de suiker weg wilt laten voor je gezondheid, kun je beter stevia uit eigen tuin gebruiken.

Schijnt trouwens dat er een aardbeiplant is die ook superzoet blad heeft.

Het doorzettingsvermogen van onkruid is bewonderenswaardig

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...