Geplaatst: 26 oktober 20159 j O mooi! (Waar een mens al niet van wakker ligt ) "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 26 oktober 20159 j Auteur We hebben dit al wel vaker gedaan hoor Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 26 oktober 20159 j Ja natuurlijk, maar ik niet Dus ik vroeg me af of ik misschien zelf nog een paar dagen moest wachten met bewerken.Ik denk gewoon te veel na, dat is mijn probleem "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 26 oktober 20159 j Auteur Oh zo Nee je kunt er donderdag lekker mee aan de slag. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 26 oktober 20159 j Ja natuurlijk, maar ik niet Dus ik vroeg me af of ik misschien zelf nog een paar dagen moest wachten met bewerken.Ik denk gewoon te veel na, dat is mijn probleem Op zich, varkensvlees is niet als rundvlees. Hoef niet te lang rijpen. Het is lekkerst binnen paar dagen na het slagen.
Geplaatst: 2 november 20159 j Auteur Volgende week is er weer wat vlees! (nu ook nog, maar dat is al versneden en verpakt. En ingevroren) Bezorgen is ook mogelijk, we kennen een bedrijfje dat het hele land doorrijdt met hun bestellingen. En ze nemen ook af en toe wat vlees voor ons mee, om ergens af te leveren. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 10 januari 20169 j Auteur In de week van 27 januari hebben we weer mooi vlees, van een volwassen Wolvarken deze keer. Super om te zouten en te drogen (en/of koud te roken). Dus een mooie gedroogde ham, geweldig gezouten, koudgerookt en gedroogd buikspek (voor heerlijke plakjes bacon), mooi vlees voor salami's en andere droge worsten, etc. etc. etc. En die week daarop hebben we weer 'normaal' gesneden vlees, voor de gemengde pakketten. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 februari 20169 j Auteur In de 1e week van maart hebben we weer mooi Wolvarkenvlees, weer ideaal voor drogen en zouten en salami's en meer zaken waarover we hier topics over volschrijven : inmaken-en-bewaren-f44.html We delen het dus op in grote stukken, waar je zelf mee aan de slag kunt. Het vlees kan ook verstuurd worden, in die 1e week van maart. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 februari 20169 j Auteur Ja, ik open er nog een topic over. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 februari 20169 j Auteur Er ligt nu ook nog lekker wat bevroren vlees, mocht je even deze kant op willen komen jagen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 februari 20169 j Gaat niet lukken ben ik bang. 16 april gaat het worden We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 20 februari 20169 j Auteur We hebben over een kleine 2 weken ook weer rookworsten (daarna maken we die voorlopig niet meer, dan hebben we weer andere lekkere zaken ) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 3 maart 20169 j Auteur Ik ga dit hammetje weer maken (weer volgens deze werkwijze: http://www.rookovens-online.nl/c-1082792/koud-gerookte-ham/ ) en ik heb nog wat mooie stukken ham voor als er meer mensen zijn die dit willen gaan doen. Van een wolvarken (Mangalitsa) deze keer, dus mooi donker vlees, veel kleine vet-adertjes door dat vlees, en een mooie speklaag aan de buitenkant. Het zijn stukken van zo'n 2,5 tot 3,5 kilo. Er zit geen bot meer in. Foto's van het eindproduct zijn altijd mooier, maar hier een voorbeeld van zo'n stuk ham: We hebben er ook nog 2 zonder vet en zwoerd. Ook hebben we nog stukken (wolvarken-)buikspek (het vetgehalte wisselt per stuk), met zwoerd en ribben. Prachtig voor langzaam roosteren, of voor zouten, roken en drogen. En er zijn dus weer (wolvarken-)rookworsten. En potjes (wolvarken-)reuzel: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 2 mei 20169 j Auteur In de 1e week van juni hebben we weer vlees, wat ook in Utrecht afgeleverd kan worden op woensdag(avond) 1 juni. De normale gemengde pakketten, en daarnaast is er nog een voorpoot/schouder beschikbaar, 2 kinnebakken, een (gedeelte van een) lever, en een achterpoot/bil. Vanaf nu ook te koop: droge metworst! 2,50 euro per 100 gram. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 4 mei 20169 j Auteur Ik heb ze verpakt per 100 gram, en per 150 tot zo'n 200 gram. Een hele worst was te lang (niet dubbel zoals een rookworst) om te verpakken, woog zo'n 280 gram. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 mei 20169 j Auteur Er zijn nog flink wat van die metworsten, maar de rest van het vlees is alweer uitverkocht. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 juni 20169 j Auteur Vanaf 20 juli hebben we weer vlees, de normale gemengde pakketten met van allesennogwat Wolvarken-Duroc deze keer. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 juli 20169 j Auteur Volgende week is het zo ver. Er zijn nog wat zaken (grotere delen) bestellen, zoals buikspek, lever, schouder/voorpoot, ribstuk en kinnebakspek. Dat moet dan wel voor morgenmiddag ergens, want daarna geef ik door aan de slager wat er zoal moet gebeuren Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 juli 20169 j Auteur Dankzij Yuras is er geen ribstuk meer om te verdelen Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 juli 20168 j Vandaag weer een prachtige achterpoot ( ham plus iets extra's) opgehaald uit Zelhem.Dank je wel Jorieke voor de gastvrijheid. Diegene die veel heeft, kan ook veel uitdelen.
Geplaatst: 22 juli 20168 j Auteur En je oude account doet het weer! mocht je straks wat foto's hebben van de ham uit de oven. ... ? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 26 juli 20168 j Auteur Komende donderdagmiddag rijden we van hier (Zelhem), naar (onze kant van) Utrecht. We zouden dan zomaar even wat vlees bij je langs kunnen komen brengen, als je op de route woont. Er is nog een mooi stuk onbewerkt kinnebakspek van 1 kilo, en verder gewoon de gemengde pakketten met van alles-en-nog-wat. Inclusief grillworst en Gelderse schijven. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.