arjanm Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Naar aanleiding van de Vraag/Aanbod thread over het varkensvlees van Jorieke's varkens, hierbij de instructies voor het roosteren van een stuk vlees in de oven volgens het River Cottage Meat boek. Niet meer dan een samenvatting, want de volledige instructies beslaan 24 pagina's Het stuk vlees in een ovenschaal doen en naar wens kruiden. Vaak is zout genoeg, met eventueel nog een beetje olie als het vlees niet erg vet is. Fase 1: The Half-hour Sizzle30 minuten in een voorverwarmde oven op 230C (gas stand 8) Fase 2:The CookingDe oven omlaag draaien naar 160-180C (gas stand 3-4)De tijd voor fase 2 hangt af van het gewicht. Voor "well done" varkensvlees: 25 minuten per 500g. Voor "very well done" varkensvlees: 30 minuten per 500g.Met een vleesthermometer moet het vlees 70C zijn voor well done, en 75C voor very well done. Fase 3: The RestBelangrijkste fase! Na fase 2 het vlees uit de oven halen en minstens 15 minuten laten rusten voordat het aangesneden mag worden. De aardappels op de foto zijn 10min voorgekookt, en het laatste uur van fase2 onderin de ovenschaal gedaan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Lekker dank je wel, die ga ik binnenkort even maken. Ik laat wel horen wat we er van vonden.Staat er toevallig ook een mooi lamsbout recept in( die heb ik net uit de vriezer gehaald voor zondag...) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arjanm Posted May 10, 2013 Author Share Posted May 10, 2013 Het recept is hetzelfde, alleen de lengte van fase 2 is iets anders voor lam en rund: Rare 10 min per 500gMedium 15 min per 500gWell done 20 min per 500g Met een vleesthermometer: Rare 50C, Medium 60C, Well done 70C. Wat hij vaak doet met lam is voor het de oven in gaat er gaatjes in prikken met een mes, en daarin een stukje ansjovis, knoflook en verse rozemarijn.En een glaasje witte wijn erover gieten tussen fase 1 en 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 En het wàs lekker! Jorieke, bedankt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 19, 2013 Share Posted August 19, 2013 Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.