Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Mijn spinazie heeft nog kleinere blaadjes dan de spinazie die je in de winkel aantreft, maar hij maakt wel een soort broccoli-achtig ding nu, is ie aan het doorschieten en moet ik gaan oogsten, of kan ik ze nog even laten staan?

00864141368204342.JPG

Geplaatst:

De plant begint inderdaad zijn bloemstengel te vormen dus dan zo snel mogelijk afsnijden, de blaadjes plukken en opeten. Zelf zaai ik spinazie wat dikker en snijdt het blad als het nog jong is (groeit dan nogmaals aan voor een 2e oogst).

Geplaatst:

de mijne begon ook beetje te kroppen zeg maar. Moet je dan na het plukken van de blaadjes het plantje weg halen of komt er nieuwe blaadjes?

Misschien voor mijn gevoel een domme vraag, maar stel hem toch maar voordat ik iets doe wat ik beter anders had kunnen aanpakken.

Geplaatst:

Hallo Ilse,

 

In dit geval (ontwikkelen bloemstengel) de gehele plant rooien en opnieuw zaaien.

Geplaatst:

Hoiiii, wou jullie ook net vragen heb gisteren spinazie campania hybide f1 gezaaid waneer kan ik mijn eerst oogst verwachten doosje zegt november klopt dat wel , ik had al begrepen niet wachten met oogsten tot er een bloemstengel aan komt

Geplaatst:
  • Auteur
Hallo Ilse,

 

In dit geval (ontwikkelen bloemstengel) de gehele plant rooien en opnieuw zaaien.

 

Ik lees dat op het internet wel meer, maar ik heb ze gewoon gegeten en proefde geen verschil met normale spinazie. Dus wat is de reden?

Als ik google kom ik zowel mensen tegen die het niet eten als die het gewoon wel eten, maar de reden lijkt meestal dat moeders het ook zo deed, en dat is niet echt wetenschappelijk

Geplaatst:

Kijk ook even op de verpakking van de spinazie. Er zijn verschillende variaties te kopen welke op verschillende tijdstippen gezaaid en geoogst worden. Ik denk, dat als je een middellaat soort vroeg zaait, dat er dan verhoogde kans op doorschieten is. Zeker met dit koude voorjaar.

Met vriendelijke groet,

Wim.

Geplaatst:

@wilmer: Klopt, de plant is nog gewoon eetbaar (zie ook mijn antwoord in het eerste bericht), idem met bijvoorbeeld slabladeren. Het verschil / de reden zit hem echter in de ontwikkeling die de gehele plant doormaakt, zie bijvoorbeeld de uitleg van forumlid weknow van vanochtend in een ander topic: https://www.moestuinforum.nl/spinazie-voor-het-eerst-gezaaid-t9196.html#p151740

Het verschilt wat per groente, maar meestal is bij blad- en wortelgewassen bloei het einde van de teelt.

Het gewas wordt stugger en houterig en is niet meer mals, of het wordt bitter of wrang en de smaak wordt veel minder.

Geplaatst:
  • Auteur

Ok, bedankt Jorg, bij mij was er in elk geval nog geen verschil te proeven, dus je hoeft het niet gelijk weg te doen als het bloeit.

Het vreemde was dat de bloeiende plantjes allemaal puntige blaadjes hadden terwijl de andere plantjes ronde blaadjes hadden, waardoor het lijkt of ik twee soorten spinazie in één pakje had.

Geplaatst:

Mijn vraag op een ander topic vind ik dommer: Welke soort sla is dit, blijkt het spinazie te zijn

 

Wat voel ik me dom

 

Wel leuk zo'n form en leerzaam, ik kijk altijd naar groente die ik zelf ook gezaaid heb, dan kan ik van leren

Vooral met foto's vind ik leuk, dan zie je wat er bedoelt wordt

 

gr Peter

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic