Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Kiemgroenten, afspoelen en verhitten tegen salmonella?


Krein

Recommended Posts

Ik ben bezig met kiemgroenten als mung boontjes, broccolispruiten, alfafal etc. Nu wil ik het graag rauw eten. Als ik deze wil eten, moet ik ze dan afspoelen met koud water, heet water, blancheren?

Ik heb ergens gelezen dat als je dat niet doet er een kans op salmonella is? Hoe eten jullie dit?.

Link to comment
Share on other sites

@Krein, Zelf was ik het heel goed en gebruik buiten mungbonen eigenlijk de hiervoor in de handel zijn de kiemzaden of biozaden( o.a. zelf geoogst zoals radijs). Dan zijn de zaden normaal gesproken niet behandeld met middelen die wij niet zouden moeten eten.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Ik koop gewoon zakjes kiemgroenten in de handel, net als Stan...zaai ze in de kiembak, water erbij, deksel erop , opkomen laten , paar keer water verschonen onderweg en dan snij ik ze af en mik ze op brood, salade etc, nog nooit probs gehad maar ik ben dan ook niet van het angstige soort voor salmonella.. De kiemgroentes zijn als het goed is gewoon clean en het water dat je gebruikt is neem ik aan gewoon leidingwater dus no prob...als ik ze buiten zou laten groeien in de tuin of bakken dan zou ik ze wel wassen in verband met de grond, dieren etc.......en dan net als sla, gewoon onder koud water goed spoelen.

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bedankt voor de adviezen. Toch nog een vraag: als ik in een glazen pot broccoli laat ontkiemen, ontstaat er een bult kiemen in de pot. Daartussen zitten de bruine schilletjes. Die zijn moeilijk te verwijderen. Kan je deze gewoon mee eten? Op plaatjes zie ik altijd kiemen zonder de bruine velletjes.

Alvast bedankt, Krein.

Link to comment
Share on other sites

koolkiemen doen we hier maar op een schaaltje of op een laagje schone make-up wattenpads want in de pot wordt het een kluwen

 

plakzaden als rucolakers gaan ook op de pads

 

in de pot met gazen deksel doen we de mung boontjes, sojaboontjes, alles biozaad en alle glaswerk eerst goed gewassen met flink warm sodawater daarna spoelen met kraanwater 2x per dag

 

afspoelen en smikkelen maar, alleen de mungboontje wokken we met marsala kerrie, grappig,

dan worden ze groen

 

...en goed je handen wassen hè, zeker na vlees/kipbereiding ivm de ESBL...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...