Geplaatst: 25 juli 201114 j Auteur even snel, als ik zelf foto's ga maken,duurt het even.. ha maar die heb ik wel dan duw je de prut erdoor heen met de bolle lepel....had ik niet aan gedacht....ik denk ook dat die roer zeef niet geschikt is voor hele kleine pitjes zoals de braam of bes daar lukt het mij niet mee...ga het proberen ! kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 25 juli 201114 j Is dan gelei niet veel makkelijker dat je door neteldoek zeeft, volgens mij is dat enigste verschil tussen jam en geleien veel praktischer, je kookt iets stuk dan door neteldoek en goed wringen en je hoeft niks te ontpitten of te priegelen met zeef. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 25 juli 201114 j Dat doet ze al met de ontsapper... Daarmee kook je het helemaal stuk, en houd je nog pulp over waar nog best veel vanaf kan worden 'gedraaid' met zo'n zeef. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 juli 201114 j Met de pitjes die overblijven, waar nog steeds wat vruchtvlees omheen zit, maken wij nu wijn. We hebben het nog niet geproefd, maar het ruikt al goed De pulp die DAAR dan weer van overblijft, gaat naar de varkens. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 juli 201114 j Heb ik eens op tv gezien, dat kersen na het zeven van brandewijn aan kippen werdt gegeven, die waren echt straal bezopen en vielen om,bleven op een kant liggen slapen enzv.Best wel grappig maar ook beetje zielig was niet expres meer niet nagedachte actie. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 25 juli 201114 j Ja een dronken kip lijkt me niet zo gevaarlijk ... maar een varken die straalbezopen is
Geplaatst: 25 juli 201114 j Auteur ha ha zie het al voor me, ik ga het overige pulp met de zeef proberen en de rest gaat weg hoor, wie weet als ik wat meer ruimte en tijd heb ga ik de wijn eens proberen...voor nu hou ik het bij de jam, gelei, saus, limonade en sap of....als de wijn nu echt supper is.....horen we dat natuurlijk graag..... wie weet....ga ik nog wel uurtje later te bed.... kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 25 juli 201114 j Hihi nu krijgen 4 varkens steeds het laatste-laatste-laatste beetje van 2 kilo bramen. Dus eerst sap er uit, dan vruchtvlees, dan het meeste smaak er uit, en die pitjes met wat prut gaat in de trog. Ze hebben niet eens langer uitgeslapen de volgende ochtend Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 28 juli 201114 j Auteur vandaag van een lieve meneer ruim 30 kg kersen gekregen ( moet haast wel meer zijn heb 4 volle zeven in de ontsapper gehad en daar past 10 kg in en heb nog bij gevuld tussen door gok op 40/50 kg......) ze waren gebarsten door het vele water en hij kon ze niet meer kwijt....wel aan mij ...voor niets in ruil voor doos jampies dan heb heerlijke limonade & jam gemaakt en er volgt nog saus. verder zijn alle kersen in de ontsapper gegaan voor verdere verwerking het ontpitten was veel te veel werk met de prut die na het ontsappen over blijft heb ik het volgende gedaan; in een was zakje ( die voor de BH's ) grote soep lepel vol en uitkrijpen !! werkt heel goed en lekker http://snel ! de pitten en stelen blijven achter en schut je er zo uit voor de volgende lading er weer in gaat. ik heb heel weinig afval over op deze manier (wel even plastic handschoentjes aan doen ....) en om de jam beter te binden heb ik een appeltje mee ontsapt en uitgeknepen, weet morgen het resultaat ...... ** in de ontsapper als eerste lading zak appels met 1/3 kersen 2 zakjes vanille suiker en ongeveer 200 gram suiker = heerlijke limonade geworden , had uiteindelijk 2 liter flessen en 2 koffie melk flessen a 750 ltr. ik hou jullie op de hoogte ! over de opbrengst/ hoeveelheid.... kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 29 juli 201114 j vandaag van een lieve meneer ruim 30 kg kersen gekregen ( moet haast wel meer zijn heb 4 volle zeven in de ontsapper gehad en daar past 10 kg in en heb nog bij gevuld tussen door gok op 40/50 kg......) Wat een schat die man maak je ook een beetje kersenijs met yoghurt..dat is mijn favoriet. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 juli 201114 j Of kersen inmaken op siroop... Mjam! Hoe lang ben je bezig met 40 kilo kersen?
Geplaatst: 29 juli 201114 j Auteur ben gistern ochtend begonnen tot 23.30 en ben nu weer uurtje bezig en moet nog een volle sappan en 15 liter verwerken......en al had ik een ijsmachine....had ik het gedaan..... lijkt me heerlijk..... kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 29 juli 201114 j Pfff, wat een karwei!Heb je een gistingsfles? Ik heb hier nog wel een receptje voor kersenwijn liggen denk ik.
Geplaatst: 29 juli 201114 j Auteur Pfff, wat een karwei!Heb je een gistingsfles? Ik heb hier nog wel een receptje voor kersenwijn liggen denk ik. nee heb ik niet hoe ziet het er uit ? misschien ligt er wel ergens een geschikte fles.... kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 29 juli 201114 j Wij gebruiken ook een 2e hands wijnfles van 5 liter. (zelfde vorm, niet speciaal als gistingsfles gemaakt) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 juli 201114 j ** in de ontsapper als eerste lading zak appels met 1/3 kersen 2 zakjes vanille suiker en ongeveer 200 gram suiker = heerlijke limonade geworden , had uiteindelijk 2 liter flessen en 2 koffie melk flessen a 750 ltr. Ik weet niet hoe je komt aan de hoeveelheid suiker maar lijkt me ernstig te weinig als je de normale siroop recepten leest.als je de siroop wilt bewaren lijkt me dat zeker belangrijk, ga je gelijk alles gaat opdrinken mischien niet.in iedergeval denk ik dat het zo gaat schimmelen in de fles als je te lang bewaard. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 29 juli 201114 j Auteur ** in de ontsapper als eerste lading zak appels met 1/3 kersen 2 zakjes vanille suiker en ongeveer 200 gram suiker = heerlijke limonade geworden , had uiteindelijk 2 liter flessen en 2 koffie melk flessen a 750 ltr. Ik weet niet hoe je komt aan de hoeveelheid suiker maar lijkt me ernstig te weinig als je de normale siroop recepten leest.als je de siroop wilt bewaren lijkt me dat zeker belangrijk, ga je gelijk alles gaat opdrinken mischien niet.in iedergeval denk ik dat het zo gaat schimmelen in de fles als je te lang bewaard. hoi ik weet het hoor, in eerste instantie wilde ik sap maken maar die was te gewoontjes....dus beetje vanille en suiker er bij was ie weer te zoet.....ik had op dat momend geen zuiversap om aan te vullen dus vandaar....heerlijk half limo half water eerste fles is al op dus die andere 3 komen niet aan bederven toe hoor enne ik zit nu op 4 flessen limo , 73 potten jam en 10 flesjes saus ..en ben nog lang niet klaar....er ligt nog rabarber klaar om rabarber/kersenjam te maken....lekkerrrrrrrrrrrrmoet eerst naar de winkel geleisuiker halen kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 29 juli 201114 j Oke ik zou het jammer vinden van al je werk als het dan niet goed blijft, hier was de siroop voor bewaren maar iedereen vindt het ook erg lekkerdat van bewaren ook niks komt Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 29 juli 201114 j Auteur ha ha veel te lekker he, deze kersen zijn zo zoet, heerlijk ! en mensen geloven bijna al niet dat het halva jam is....nu helamaal niet meer er staat nu een pan rabarber/kers op voor de jam ben benieuwd..... kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 29 juli 201114 j Auteur de gekregen kersen.... dit is de waszak uitvinding....doe een hnd vol natte moes in de was zak en knijp het uit, het werkt heel snel en effectief ! de opbrengst halve wege..... kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 29 juli 201114 j Wow wat een produktie, petje af! Slim dat waszakje.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 juli 201114 j ... en ook nog eens halverwege geen gore, roodgevlekte keuken.... wow! mooi werk hoor!!! http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 29 juli 201114 j Auteur ha ha ja het vergt wat schoon maak kunsten ....en de rabarber / kersen jam is lekker !! eigenlijk nog lekkerder als pure kersen jam, ondanks de gelei extra is ie best wel zoet, die met rabarber is heerlijk fris !! jammie jammie zelfs de kids blijven snoepen en nu staat er rabarber/kersen moes op het vuur !! lekker voor zo bij het avond eten.....jammie..... nou inmiddels gegeten en de moes als toetje door de yoghurt !! heerlijk helaas begin van de avond wel hele pan keresen jam aan laten branden 4 liter weg moeten gooien, zonde....nu de allerlaatste potjes gevuld met de kersen jam en klaar !!! nou ja klaar...nu nog de etiketten er op en stofjes knippen en er op vast maken met elastiekje... he he ga nu aan de bramen beginnen....... had gisteren halve emmer geplukt ga zo de andere kant van de heg plukken....heb ik weer een volle sappan... kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.