Thessa Geplaatst: 11 augustus 2011 Auteur Share Geplaatst: 11 augustus 2011 Gelukkig zijn de bramen eindelijk gelukt! Ik heb er helaas nog niet een geplukt... ooo ...en dan te bedenken dat ik ze op de grond laat vallen.....ik kom er niet aan toe ze te plukken ik kan met gemak 20 tot 30 kilo per dag plukken.....maar kan ze nu niet verwerken.....ga morgen toch maar proberen te plukken en in te vriezen...heb wel al het idee dat het minder wordt bij ons....er komen al plekken in de haag waar ze klein blijven en de trossen vors minder worden....hoe is het bij jullie ? niet te lang wachten hoor !! Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 11 augustus 2011 Share Geplaatst: 11 augustus 2011 Gelukkig zijn de bramen eindelijk gelukt! Ik heb er helaas nog niet een geplukt... ooo ...en dan te bedenken dat ik ze op de grond laat vallen.....ik kom er niet aan toe ze te plukken ik kan met gemak 20 tot 30 kilo per dag plukken.....maar kan ze nu niet verwerken.....ga morgen toch maar proberen te plukken en in te vriezen...heb wel al het idee dat het minder wordt bij ons....er komen al plekken in de haag waar ze klein blijven en de trossen vors minder worden....hoe is het bij jullie ? niet te lang wachten hoor !! Ja dank voor je aansporing. Ik heb nu helaas geen tijd ( veel logees, en nee die kan ik niet meenemen om te plukken) en dus hoop ik dat ze er volgende week nog zijn. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 12 augustus 2011 Share Geplaatst: 12 augustus 2011 We plukken hier nu al weer wat minder dan vorige week. Wel mooi groot en sappig! Er zitten nog wel wat groene en roze bramen aan, maar veel trossen zijn 'op'.Wel zie ik alweer nieuwe bloemen! Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Essie28 Geplaatst: 13 augustus 2011 Share Geplaatst: 13 augustus 2011 Heb je misschien ook een makkelijk recept met inmaakazijn om sperziebonen in te maken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2011 Share Geplaatst: 13 augustus 2011 (aangepast) Thessa mag ik even gastschrijven op jouw topic?In mijn nieuwe inmaakboek Perfect Conserveren staat het recept van ingelegde sperciebonen. Ik zet het wel even bij de recepten..als ik de tijd krijg van de sliert kleinkindjes..die willen taarten maken Edit: Het staat er op. 13 augustus 2011 aangepast door Gast Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Essie28 Geplaatst: 13 augustus 2011 Share Geplaatst: 13 augustus 2011 Dat zou heel fijn zijn! Dank je wel! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Essie28 Geplaatst: 13 augustus 2011 Share Geplaatst: 13 augustus 2011 Thessa, Ik wil vandaag vijgenjam maken. Ik heb ongeveer een kilo vijgen uit mijn tuin geplukt. Nou heb ik twee vraagjes. Welk citroensap gebruik jij en kan ik de schillen van de vijgen ook nog ergens voor gebruiken? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 28 augustus 2011 Auteur Share Geplaatst: 28 augustus 2011 Thessa, Ik wil vandaag vijgenjam maken. Ik heb ongeveer een kilo vijgen uit mijn tuin geplukt. Nou heb ik twee vraagjes. Welk citroensap gebruik jij en kan ik de schillen van de vijgen ook nog ergens voor gebruiken? sorry ik lees nu pas je berichtje...ben even 2 weken op vakantie geweest ..... is het gelukt ? ik gebruik de flesjes cirtoensap uit de supper van limonino of gewone verse. verder gebruik ik de schillen niet meer die gaan naar de paarden.... mijn moeder heeft in mijn vakantie een vriezer la vol vijgen verzameld dus ik kan ook weer aan de gang.....ook liggen er nog bramen, 3 soorten pruimen, courgettes en een vuilniszak vol vlierbessen te wachten op verwerking.....gaat nog even leuk worden van de week ! Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Essie28 Geplaatst: 28 augustus 2011 Share Geplaatst: 28 augustus 2011 Ja hoor het is gelukt! Dank je!Ik heb nu ook weer wat vijgen liggen en wat handperen. Ik ga dinsdag eens proberen of ik daar een jam van kan maken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 5 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 5 september 2011 gepikt van het net; ga het zo met de kids maken...mmmm Een heerlijke taart en nu er volop verse pruimen zijn, moeten we er gewoon volop van genieten. Maar er is zoveel vers fruit aanbod, dus je kunt hem ook gewoon maken met peren of appels. Bereidingstijd: 30-60 minuten Keuken: Italiaanse keuken Smaak: Zacht en romig Techniek: Bakken in oven Soort gerecht: Banket Uit eigen keuken Ingrediënten12 (ca. 900 gr.) rijpe pruimen; 150 gr. ongezouten gesmolten boter; 3 eieren; 150 gr. kristalsuiker; 1 tl. vanille-essence (of vanille poeder); 250 gr. bloem; 1 1/2 tl. bakpoeder; 120 ml. melk (1,2 dl.); extra suiker en boter(om in te vetten). Hulpmiddelen Ronde bakvorm +/- 20-22 cm; zeef mixer VoorbereidingRonde bakvorm invetten. Oven voorverwarmen op 180 graden C. BereidingswijzeZeef de bloem. Laat de boter voorzichtig smelten. Pruimen goed wassen, halveren en de pit verwijderen, eventueel nogmaals halveren. Eieren loskloppen met suiker en vanille essence tot het een schuimig geheel is( 5 minuten met de electr. mixer). Gezeefde bloem en bakpoeder erdoor roeren. (niet meer kloppen). Gesmolten boter en de melk erdoor. Dun laagje deeg in de vorm gieten, driekwart van de pruimen erop leggen en dan de rest van het deeg. Bovenop de laatste pruimen leggen en licht indrukken. Naar wens nog wat suiker over het beslag strooien.Een uur in de oven bakken. Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 5 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 5 september 2011 vandaag gemaakt en lekkerrrrrrrrrrr !pruimen chutney; Ingrediënten1 kg pruimen2 uien2 teentjes knoflook100 gr rozijnen500 gr bruine basterdsuiker2.5 dl rode wijnazijn en 2.5 dl gewone azijn.1 theelepel sambal manis Bereidingswijze;Maak de pruimen schoon, halveer ze, neem de pitten eruit en snijd devruchten in stukjes.Maak de uien schoon en snipper ze fijn.Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn.Zet de stukjes pruim op met de gesnipperde ui, de knoflook, derozijnen, de suiker, de azijn ende sambalBreng het geheel aan de kook en laat alles op laag vuur onder zeer regel-matig roeren in minstens een half tot heel uur tot een dikke moes koken.Schep de chutney in een pot, sluit de pot direct en laat deze afkoelen. morgen ga ik het zelfde recept met gewone suiker en azijn proberen, kijken of het echt uitmaakt, anders is het in grote hoeveelheden aantrekelijker qua prijs..... Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 12 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 12 september 2011 de chutney is ook met gewone witte azijn en wit suiker erg lekker !aanrader ik dacht ik plaats ook even een foto van de appel slinger en kroon pompoen hier,simpel om te maken leuk om naar te kijken of iemand kado te doen ! Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
freggel Geplaatst: 12 september 2011 Share Geplaatst: 12 september 2011 Wat leuk zeg! Heb er bijna spijt van dat ik net die appels verwerkt heb! Quote blog/freggel/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 12 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 12 september 2011 Wat leuk zeg! Heb er bijna spijt van dat ik net die appels verwerkt heb!o even rondje lopen/fietsen dan vindt je ze wel ?? tenminste ...hier wel.... Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 13 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 13 september 2011 mag morgen weer aardbeien halen bij mijn zuster ! en ga de laatste pruimen boom leeg plukken.jammie ik ga maken;aardbei jam, saus, aardbei en aardbei/appel limonade & rabarber/aardbei moes.aardbei/pruimen jam, aardbei/vijgen jam en vijgen/pruimenjam.ben dus wel weer even bezig.... Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
freggel Geplaatst: 13 september 2011 Share Geplaatst: 13 september 2011 o even rondje lopen/fietsen dan vindt je ze wel ?? tenminste ...hier wel....Het toeval wil dat mijn vorige buurman een wei vol appelbomen heeft en ik morgen zo veel appels als ik maar wil kan gaan plukken omdat hij er zelf toch niks mee doet. Reken maar dat ik een paar van die mooie slingers ga maken! Quote blog/freggel/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 13 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 13 september 2011 o even rondje lopen/fietsen dan vindt je ze wel ?? tenminste ...hier wel....Het toeval wil dat mijn vorige buurman een wei vol appelbomen heeft en ik morgen zo veel appels als ik maar wil kan gaan plukken omdat hij er zelf toch niks mee doet. Reken maar dat ik een paar van die mooie slingers ga maken! o wat gaaf !! en vooral lekker en leuk !! succes en plaats je een foto van het resultaat ?? ben benieuwd ( de appels zijn het makkelijkst te rijgen als je er eerst een schroevendraaier of priem door steekt ) Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
freggel Geplaatst: 13 september 2011 Share Geplaatst: 13 september 2011 Ah! Was me net al aan het bedenken hoe ik de draad door de appels kon krijgen! Dank voor de tip!Ik zal zeker foto's plaatsen van het resultaat. Quote blog/freggel/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 16 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 16 september 2011 ik heb hulp gekregen deze schattige hulpjes houden de kindjes bezig handig met al die dingen te doen vandaag van hele lieve mensen 12 pompoentjes gehad !en ook van een vriendin een 10 kg druiven gekregen ze zitten in de sappan, ga er jam van maken.....en volop bezig geweest met de aardbeien en vijgen, om het schilletje van de vijgen lekker zacht te krijgen gaan ze nu even de oven in dan kun je de vijg zo pureren en verwerken tot jam en ook een vierde deel van de hauswesser pruimen boom is geplukt 3 kisten ! Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 16 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 16 september 2011 en een bos zonnebloemen uit de tuin om echt in herfst sfeer te komen en ook de ramen moesten er aan geloven, leuk altijd als mensen komen betalen zie je ze altijd even stil staan om te kijken zo ga nu snel weer verder met alle jams en pompoentjes zo lekker pompoen koekjes bakken met de oudste ! Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 20 september 2011 Share Geplaatst: 20 september 2011 Wat een aardige mensen En wat een werk heb jij toch van al dat fruit en die groenten. Maar je hebt er duidelijk plezier in.Die beeldjes zijn erg schetig! Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 20 september 2011 Share Geplaatst: 20 september 2011 Hoi Thessa, Zou je het recept van de druivenjam willen plaatsen Alvast bedankt Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Thessa Geplaatst: 20 september 2011 Auteur Share Geplaatst: 20 september 2011 Hoi Thessa, Zou je het recept van de druivenjam willen plaatsen Alvast bedankt ik heb de druiven onsapt en op 1.8 liter 2 pakken gelei speciaal en zakje marmello gebruikt verder niets, erg lekker Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 21 september 2011 Share Geplaatst: 21 september 2011 Met de prut die overblijft van de druiven, na ontsappen, kan je daarmee nog wat doen Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
veuvecouderc Geplaatst: 21 september 2011 Share Geplaatst: 21 september 2011 Met de prut die overblijft van de druiven, na ontsappen, kan je daarmee nog wat doen Marc (eu de vie) van maken! Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.