Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aardappel Bleue d’Auvergne


HarryW

Recommended Posts

Ik heb dit jaar aardappels Bleue d’Auvergne gepoot. Er is alleen heel weinig info omtrent oogst tijd, resistentie, e.d. op internet te vinden. Is er iemand die ervaring heeft met Bleue d’Auvergne (ook wel Violette d’Auvergne, Violet Forez genaamd).

Link to comment
Share on other sites

@Harry ik weet niet hoe goed jouw Frans is maar ik heb dit kunnen googlen : http://semeurs.free.fr/wiki/index.php?title=POMME_DE_TERRE_bleue_d'Auvergne . Niets te vinden over oogsttijd maar we leden die dat ras kweken dus als je Frans goed is kan je er mogelijk je vraag stellen. Of iemand zoeken die goed is in Frans.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Link to comment
Share on other sites

Bergerac, is een verbeterde versie van de Vitelotte noir (vroegere oogst en gezondere planten) Ben benieuwd naar je resultaten en ervaring. Hou me maar op de hoogte van de opbrengst en kwaliteit.

Bleue d’Auvergne is een paarse schil met wit (soms paars geaderd) vlees. Probeer iedere keer andere oude aardappelrassen te zetten. Dit Jaar Bleue d’Auvergne, La Ratte d’Ardeche, Red Cardinal, Catriona en bekende rassen zoals Frieslander en Sante.

Ik hou zelf een blog bij vanaf dit jaar met gegevens over de producten zelf, zaai schemas en de kwaliteit / opbrengst per jaar. (Nog veel werk te doen).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...