Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Peultjes


aalterse-willy

Aanbevolen berichten

Mogelijks heb ik ondanks de zoekmachine toch ergens iets gemist.

Weet iemand of men peultjes, Délikett' kan wecken.

En kan dit ook samen met worteltjes?

Er is zoveel nu in de tuin dus inmaken voor de winter is de boodschap.

 

img678070361372678828.JPG

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In mijn echte Weckkookboekje staat dat je peultjes best kunnen wecken.

200 gr suiker op 1 lrt water; 120 minuten bij 100Graden.

Over het inmaken van Wortels zegt het boek:

Voor het inmaken belsist voorkoken!

verhittingsduur: 90 min. bij 100gr. voor in schijven of in blokjes gesneden wortels.

voor hele wortels: 120 min. 100Gr. De vookeur gaat uit naar kleine, jonge worteltjes.

voorkoken: 5 min daarna ik koud water laten schrikken.

Overgieten met een lichte opgekookte zoutoplossing . Welke verhoudingen daarin zijn kan ik niet ontdekken.

Over een combinatie van beide rept het boek niet.

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze soort is ergens tussen peultjes en erwten, die zijn zeer lekker zoals ze er nu bij staan, als ze gekookt worden blijven ze mooi dik en zoet.

Délikett, is het ras en mij bevalt het goed.

Ik wil ze dus inmaken zoals ze nu zijn, niet uitdoen om de erwten, daarom zit er te weinig zaad in en is het niet rendabel.

Toch al bedankt voor de tips.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze soort is ergens tussen peultjes en erwten, die zijn zeer lekker zoals ze er nu bij staan, als ze gekookt worden blijven ze mooi dik en zoet.

Délikett, is het ras en mij bevalt het goed.

Ik wil ze dus inmaken zoals ze nu zijn, niet uitdoen om de erwten, daarom zit er te weinig zaad in en is het niet rendabel.

Toch al bedankt voor de tips.

 

 

Begrijp ik dat je ze dus eet met peul er omheen? Dat is leuk.

 

Ik vind het namelijk zo zonde om de peulen van gedopte erwten weg te gooien. Maar mijn soort (Kelvin Wonder, volgens mij) levert forse erwten, maar een taaie schil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sugarsnaps noem je ze ik heb exact dezelfde, alleen had ik er nog geen plaats voor .

Volgend jaar komen ze er alleen zeker wel, want ik las dat hij een hele goede opbrengst bij je gaf. Ik heb misschien een leuk recept uit home made voor je. Het is een salade, die je ook kunt wecken.

 

groene groentesalade

 

Voor de salade:

2,5 kilo groene groenten ( boontjes, tuinbonen, peultjes asperges, capucijners of een mix daarvan)

4 stengels bleekselderij, schuin in stukken

1 bos bladpeterselie, dragon, munt, en dille, of een mix daarvan, grof gehakt

2 steriele weckpotten van ruim 1 liter

 

Voor de yoghurt-dilledressing

2 dl yoghurt

Het sap van 1 citroen

1 el bloemenhoning

1 bosuitje, fijngehakt

1 teen knoflook uit de pers

1 el dille, heel fijn

50 ml hazelnootolie

Peper en zout

 

Snijd lange groenten, zoals asperges, wat korter. Blancheer alle groenten 2 minuten. Eindig met de tuinbonen, want die kleuren het water paars. Alles meteen koud afspoelen. Meng de groenten met de kruiden. Doe de groenten in de twee weckpotten. Vul de potten af met heet water en 1 el zout per liter gebruikt water. Zorg dat de groenten goed onder staan. Weck ze 30 tot 40 minuten.

 

12 maanden houdbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...