aalterse-willy Geplaatst: 1 juli 2013 Share Geplaatst: 1 juli 2013 Mogelijks heb ik ondanks de zoekmachine toch ergens iets gemist.Weet iemand of men peultjes, Délikett' kan wecken.En kan dit ook samen met worteltjes?Er is zoveel nu in de tuin dus inmaken voor de winter is de boodschap. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Sandrina Geplaatst: 1 juli 2013 Share Geplaatst: 1 juli 2013 In mijn echte Weckkookboekje staat dat je peultjes best kunnen wecken.200 gr suiker op 1 lrt water; 120 minuten bij 100Graden.Over het inmaken van Wortels zegt het boek:Voor het inmaken belsist voorkoken!verhittingsduur: 90 min. bij 100gr. voor in schijven of in blokjes gesneden wortels.voor hele wortels: 120 min. 100Gr. De vookeur gaat uit naar kleine, jonge worteltjes. voorkoken: 5 min daarna ik koud water laten schrikken.Overgieten met een lichte opgekookte zoutoplossing . Welke verhoudingen daarin zijn kan ik niet ontdekken. Over een combinatie van beide rept het boek niet.Succes! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 1 juli 2013 Share Geplaatst: 1 juli 2013 Peultjes? Of erwten? Op de foto zie ik flinke peulen hangen, waarvan je de erwtjes zal kunnen oogsten en wecken? Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
borderrose Geplaatst: 1 juli 2013 Share Geplaatst: 1 juli 2013 Nu nog even laten groeien en oogsten als erwten en dan de volgende groei tesamen met worteltjes wecken; dat lijkt me beter. Wij wecken overigens zonder voor te koken en zonder toevoeging van suiker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
aalterse-willy Geplaatst: 1 juli 2013 Auteur Share Geplaatst: 1 juli 2013 Deze soort is ergens tussen peultjes en erwten, die zijn zeer lekker zoals ze er nu bij staan, als ze gekookt worden blijven ze mooi dik en zoet.Délikett, is het ras en mij bevalt het goed.Ik wil ze dus inmaken zoals ze nu zijn, niet uitdoen om de erwten, daarom zit er te weinig zaad in en is het niet rendabel.Toch al bedankt voor de tips. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
meekje Geplaatst: 1 juli 2013 Share Geplaatst: 1 juli 2013 Deze peulen ken ik niet ze lijken me super lekker... Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 4 juli 2013 Share Geplaatst: 4 juli 2013 Deze soort is ergens tussen peultjes en erwten, die zijn zeer lekker zoals ze er nu bij staan, als ze gekookt worden blijven ze mooi dik en zoet.Délikett, is het ras en mij bevalt het goed.Ik wil ze dus inmaken zoals ze nu zijn, niet uitdoen om de erwten, daarom zit er te weinig zaad in en is het niet rendabel.Toch al bedankt voor de tips. Begrijp ik dat je ze dus eet met peul er omheen? Dat is leuk. Ik vind het namelijk zo zonde om de peulen van gedopte erwten weg te gooien. Maar mijn soort (Kelvin Wonder, volgens mij) levert forse erwten, maar een taaie schil. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Annemie Geplaatst: 4 juli 2013 Share Geplaatst: 4 juli 2013 Sugarsnaps noem je ze ik heb exact dezelfde, alleen had ik er nog geen plaats voor .Volgend jaar komen ze er alleen zeker wel, want ik las dat hij een hele goede opbrengst bij je gaf. Ik heb misschien een leuk recept uit home made voor je. Het is een salade, die je ook kunt wecken. groene groentesalade Voor de salade:2,5 kilo groene groenten ( boontjes, tuinbonen, peultjes asperges, capucijners of een mix daarvan)4 stengels bleekselderij, schuin in stukken1 bos bladpeterselie, dragon, munt, en dille, of een mix daarvan, grof gehakt2 steriele weckpotten van ruim 1 liter Voor de yoghurt-dilledressing2 dl yoghurtHet sap van 1 citroen1 el bloemenhoning1 bosuitje, fijngehakt1 teen knoflook uit de pers1 el dille, heel fijn50 ml hazelnootoliePeper en zout Snijd lange groenten, zoals asperges, wat korter. Blancheer alle groenten 2 minuten. Eindig met de tuinbonen, want die kleuren het water paars. Alles meteen koud afspoelen. Meng de groenten met de kruiden. Doe de groenten in de twee weckpotten. Vul de potten af met heet water en 1 el zout per liter gebruikt water. Zorg dat de groenten goed onder staan. Weck ze 30 tot 40 minuten. 12 maanden houdbaar Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 4 juli 2013 Share Geplaatst: 4 juli 2013 Leuk recept, ik heb het gelijk opgeslagen. Vooral leuk vanwege het gebruik van de tuinkruiden. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.