Posted July 1, 201312 yr Mogelijks heb ik ondanks de zoekmachine toch ergens iets gemist.Weet iemand of men peultjes, Délikett' kan wecken.En kan dit ook samen met worteltjes?Er is zoveel nu in de tuin dus inmaken voor de winter is de boodschap. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
July 1, 201312 yr In mijn echte Weckkookboekje staat dat je peultjes best kunnen wecken.200 gr suiker op 1 lrt water; 120 minuten bij 100Graden.Over het inmaken van Wortels zegt het boek:Voor het inmaken belsist voorkoken!verhittingsduur: 90 min. bij 100gr. voor in schijven of in blokjes gesneden wortels.voor hele wortels: 120 min. 100Gr. De vookeur gaat uit naar kleine, jonge worteltjes. voorkoken: 5 min daarna ik koud water laten schrikken.Overgieten met een lichte opgekookte zoutoplossing . Welke verhoudingen daarin zijn kan ik niet ontdekken. Over een combinatie van beide rept het boek niet.Succes!
July 1, 201312 yr Peultjes? Of erwten? Op de foto zie ik flinke peulen hangen, waarvan je de erwtjes zal kunnen oogsten en wecken? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
July 1, 201312 yr Nu nog even laten groeien en oogsten als erwten en dan de volgende groei tesamen met worteltjes wecken; dat lijkt me beter. Wij wecken overigens zonder voor te koken en zonder toevoeging van suiker.
July 1, 201312 yr Author Deze soort is ergens tussen peultjes en erwten, die zijn zeer lekker zoals ze er nu bij staan, als ze gekookt worden blijven ze mooi dik en zoet.Délikett, is het ras en mij bevalt het goed.Ik wil ze dus inmaken zoals ze nu zijn, niet uitdoen om de erwten, daarom zit er te weinig zaad in en is het niet rendabel.Toch al bedankt voor de tips. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
July 1, 201312 yr Deze peulen ken ik niet ze lijken me super lekker... Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
July 4, 201312 yr Deze soort is ergens tussen peultjes en erwten, die zijn zeer lekker zoals ze er nu bij staan, als ze gekookt worden blijven ze mooi dik en zoet.Délikett, is het ras en mij bevalt het goed.Ik wil ze dus inmaken zoals ze nu zijn, niet uitdoen om de erwten, daarom zit er te weinig zaad in en is het niet rendabel.Toch al bedankt voor de tips. Begrijp ik dat je ze dus eet met peul er omheen? Dat is leuk. Ik vind het namelijk zo zonde om de peulen van gedopte erwten weg te gooien. Maar mijn soort (Kelvin Wonder, volgens mij) levert forse erwten, maar een taaie schil. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
July 4, 201312 yr Sugarsnaps noem je ze ik heb exact dezelfde, alleen had ik er nog geen plaats voor .Volgend jaar komen ze er alleen zeker wel, want ik las dat hij een hele goede opbrengst bij je gaf. Ik heb misschien een leuk recept uit home made voor je. Het is een salade, die je ook kunt wecken. groene groentesalade Voor de salade:2,5 kilo groene groenten ( boontjes, tuinbonen, peultjes asperges, capucijners of een mix daarvan)4 stengels bleekselderij, schuin in stukken1 bos bladpeterselie, dragon, munt, en dille, of een mix daarvan, grof gehakt2 steriele weckpotten van ruim 1 liter Voor de yoghurt-dilledressing2 dl yoghurtHet sap van 1 citroen1 el bloemenhoning1 bosuitje, fijngehakt1 teen knoflook uit de pers1 el dille, heel fijn50 ml hazelnootoliePeper en zout Snijd lange groenten, zoals asperges, wat korter. Blancheer alle groenten 2 minuten. Eindig met de tuinbonen, want die kleuren het water paars. Alles meteen koud afspoelen. Meng de groenten met de kruiden. Doe de groenten in de twee weckpotten. Vul de potten af met heet water en 1 el zout per liter gebruikt water. Zorg dat de groenten goed onder staan. Weck ze 30 tot 40 minuten. 12 maanden houdbaar
July 4, 201312 yr Leuk recept, ik heb het gelijk opgeslagen. Vooral leuk vanwege het gebruik van de tuinkruiden. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.