Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Vandaag was mij opgevallen dat als ik aardbeien pluk van welke de kroon zich teruggetrokken heeft van de aardbei deze zonder uitzondering zoet smaken. Er zit vrijwel dan geen enkele zure tussen.

 

Ben ik dan te laat? Of is dat de juiste manier.

Geplaatst:

Persoonlijk denk ik dat je te laat bent als je aardbei weg is.(ja, dan ben je te laat). Maar hoe langer je de vrucht aan de plant laat(niet te lang maar echt rijp) Hoe lekkerder je vruchten. En de smaak verschilt ook per aardbeien ras.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Geplaatst:

Het is wel dat als je b.v.jam of saus er van maakt als je heel veel aardbeien hebt je ze niet zo heel rijp hoeft te laten worden.

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Geplaatst:
Persoonlijk denk ik dat je te laat bent als je aardbei weg is.(ja, dan ben je te laat). Maar hoe langer je de vrucht aan de plant laat(niet te lang maar echt rijp) Hoe lekkerder je vruchten. En de smaak verschilt ook per aardbeien ras.

 

Bestaat er geen ander handigheidje waaraan je kunt zien met een zoet exemplaar te maken te hebben?

Geplaatst:

Dat terugtrekken ( opstaan of omhoogkrullen ) van het kroontje is inderdaad een teken dat de rijpheid vordert. Wat mede helpt , is dat het rood vlakbij dat kroontje helemáál rondom, goed rood is.

 

Eigenlijk ( en dan dus niet de stand van het kroontje ) is voor mij de kleur wel allesbepalend toch. Neem de aardbeien die het verst heen zijn in kleur. Hoe minder ver in kleur, hoe minder rijp en zoet.

 

Wat ik doe met aardbeien die erg kwetsbaar worden is ze voorzichtiger plukken ( logisch ; maar vaak ook gewoon kwestie van méér tijd er voor nemen ) en afknippen van de aardbei in plaats van plukken. Hoe rijper hoe kwetsbaarder.

Het moment, en vooral het goede moment van plukken bij aardbeien komt eigenlijk naar mijn idee nogal nauw. Wil je ze écht lekker hebben tenminste ( het onderste uit de kan )

Geplaatst:

Het vruchtvlees is dan binnen niet meer rood maar wit? Althans dat viel mij op als het kroontje zich heeft teruggetrokken.

Geplaatst:

ligt erg aan het soortje. Sommigen worden door en door rood, andere soortjes niet ( ook dat omhoogkrullen trouwens )

weet je welk soortje je hebt ?

Geplaatst:

Nee, helaas weet ik dat niet meer. Het is een doordrager.

 

Maar dat het vruchtvlees wit is maakt niet zoveel uit? Ze smaken dan echt near perfection en heerlijk mierzoet alleen zien ze er wat vreemd uit.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...