Jump to content
  • entries
    76
  • comments
    238
  • views
    1,919

Aan de slag in het nieuwe stuk tuin!


jootje

7,891 views

 Share

Sodebikkel, wat hebben wij gebeest gisteren! Met hulp van manlief, zoon, dochter en schoonzoon hebben we gisteren een heleboel werk verricht. Alles zijkanten van de tuin zijn leeg. Een kant daar was het onkruid, lees: wilde bramen en brandnetel, een meter hoog en een meter breed...dachten we. Toen we eenmaal aan het slopen gingen bleek daar een beginnend takkenwalletje onder te zitten. Dus die hebben we lekker laten zitten en zal aan een kant de afscheiding worden. We hebben echt ontzettend veel wilde bramen en brandnetels weggehaald voor zover mogelijk. ik ben zo vaak geprikt dat je het op een gegeven moment maar negeert. Zelfs mijn gezicht kwam aan de beurt. En dat alles dwars door de kleding heen. Maar een eind opgeschoten dus. En nu de tuin zo goed als leeg is is het toch wel een flink stuk tuin. Dat zal ik toch echt zo onderhouds vriendelijk mogelijk moeten gaan inrichten. De " vloer" van de tuin zeg maar is nog gewoon groen van het gras en onkruid. Dat zal ik in etappes gaan weg werken. De bedoeling is om er beetje bij beetje bakken in te gaan maken van tegels op zijn kant. Steeds een bak, onkruid eruit, omspitten en dan de volgende. De ruimte tussen de bakken wil ik groen laten, en dat bij houden door middel van ( gras) maaien. Moet nog allemaal gaan bedenken hoe of wat. Eerst maar eens tegel scoren. In ieder geval heb ik nu al zin in het nieuwe seizoen!

In de tuin die ik nu heb word het herfst. van de week de courgette, rabarber, pompoen en snijbonen planten opgeruimd. Wat winterwortels en knolletjes geoogst. En niet verwacht,maar toch geoogst, 7 maiskolven! Joepie! Er staat nu nog boerenkool, spruiten, prei, pastinaak, laatste snijbonen, wat knolletjes, restje winterwortels, witlof en crosne? Best veel nog! Hierachter de laatste sla, de kruiden, de vaste groenten, 2 rode bleekselderij en nog wat snijbiet. Dus voorlopig eten we nog uit de tuin! De foto`s van de vorderingen in de nieuwe tuin nieuwetuinvoorenna20oktober2012-00753201350842427.JPGnieuwetuinvoorenna20oktober2012-00965961350842448.JPGnieuwetuinvoorenna20oktober2012-01021051350842478.JPGnieuwetuinvoorenna20oktober2012-01260561350842498.JPGnieuwetuinvoorenna20oktober2012-01383511350842519.JPGkun je vergelijken met de foto`s uit eerder bericht.

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Wow wat een werk heb je verzet Jo. Dat takkenwalletje is best tof, daar komen kikkers onder bv en padden, die dan `s-nachts je slakken gaan opeten..en merels enz. leuk! Hadden jullie ook zulk warm weer?

Link to comment

Zo! Flink wat werk verricht!! Mochten de bramen ook op die composthoop? Het lijkt me dat die niet snel verteren en je prikken als je de compost gaat gebruiken?

Link to comment

Zo dan....jullie hebben heel wat werk verricht.

Leuk he hoe je dan ziet hoe het van een wildernis verandert in een mooie leuke tuin

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...