19 juli: de tomaten
De 1e tomaat die rijp was, is de Bloody Butcher: mooie middenmaat ( gewone tomaat formaat ), mooi dieprood, héérlijk van smaak bij goede rijpheid. Wegens het feit dat het vorig jaar de lekkerste tomaat was van de soortjes die ik toen had, van de gewone tomaten, heb ik hem nu opnieuw staan. Buiten. Hij was vrijwel rijp, heeft er toch een vogel aan gezeten. Nietemin toch maar opgegeten; het was tenslotte de 1e. Niet volrijp dus, maar tóch erg lekker !
Vandaag de 1e tomaat in de kas rijp. De vleestomaat van de buurman, de Oekraïner. Naamloos, maar superlekker. Groot, vooral gróót. Diep roze-rood, iets paars aangelopen ( het blad ook )
De smaak is super. Heb er een heel stel van staan , binnen en buiten in de volle grond. Dit is de 1e van die vleestomaten.
De volgende tomaten die nu richting afrijpen gaan zijn verdere vleestomaten, binnen en buiten en enkele Roma buiten. Bloody Butcher II komt er ook aan.
Maar goed; ik ga een paar dagen weg de komende week ( niet te lang ... niet té lang )
De aardbeien zijn dik over hun hoogtepunt. Maar Frau Mieze Schindler blijft meer geven. Echt lange oogst van die ( vooral de 2 en 3 jarige planten ) Ik oogst nog steeds.
5 Comments
Recommended Comments