Ga naar inhoud

Raquette's stadsmoestuin

  • updates
    34
  • reacties
    167
  • bezoekers
    1539

OverWinterWinnaars


Raquette

3518 weergaven

In september pepers en/of tomaatjes zaaien, niet gehinderd door enige kennis van zaken... loont. De eerste rijpe peper hangt aan mijn overwinterplant en er zijn al een stuk of tien overwintertomaatjes aan het rijpen! Aangezien het met de bak nog steeds niet zo denderend gaat - halfleeg vanwege de slakken - verleg ik vandaag slinks de aandacht naar mijn succesnummers:).

 

peperfull50661432388933.JPG

Ik laat mijn winterpeper even uit, kan ik hem handiger inspecteren.

 

peperclose47511432388952.JPG

My Precious, oftewel het rijpe pepertje! Dit is zoooooo leuk! Ben erg benieuwd hoe 'ie smaakt ook.

 

DSCN416055921432389983.JPG

De wintertomaat (Balkonzauber waarschijnlijk) in de keuken. Het handige is, als je zo'n vreetzak bent als ik, dat je er tientallen keren per dag langsloopt en dus niet vergeet te tikken.

 

Komende herfst ga ik dit zeker weer doen! Dan ga ik proberen de peper/tomaat wat eerder uit hun winterslaap te halen en tegelijk (feb/maart?) opnieuw te zaaien. Zo heb ik dan het grootste deel van het jaar pepers in de keuken. (Misschien tomaten ook, maar die vind ik toch iets bewerkelijker)

 

Oh en nog een succesnummer: ik had op de mtfd te kleine handschoenen voor koolrabi bij me - daarom heb ik nieuwe voor haar gemaakt en opgestuurd. En moet je kijken hoe goed ze staan!

 

handschoentjeskoolrabi89411432390233.JPG

koolrabi16721432390246.jpg

Een haakworkshopje zit in mijn achterhoofd voor half/eind juni! Ik zal daar ook nog even een apart bericht voor maken want iig. appelvrouw heeft interesse, en wie weet wie nog meer.

 

Morgen moet ik eraan geloven en zal ik ook de rest van de tuin laten zien. Helemaal niet zo verschrikkelijk hoor; alleen blijkt nu dat als je niet continue door-/voorzaait en slakken ontdekken de zaailingen in je MM-bak, je al heel snel naast een halflege bak duimen zit te draaien. Slakbestendige plannen voor 2016: Alle bladgroentes voorzaaien in horizontale bakken en/of onder glas. Steeds drie zaaimomenten voor één gewas aanhouden zodat er continue wat uit te planten is. Daarnaast de meest kwetsbare dingen als spinazie en sla onder glas telen, want dat is gewoon een soort slakkenvoedertijd zoals het nu gaat.

 

Mijn autobiografie gaat heten: Nooit Meer Een Lege Bak.

1 reactie


Aanbevolen reacties

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...