Rabarcella (met wodka). Proost
Vanmiddag iets lekkers gemaakt van:
500 gram rabarber (eigen tuin)
200 gram suiker
1 vanillestokje
0,75 ltr wodka
In een grote weckpot doen. Vooraf rabarber wassen en in stukjes snijden, voeg suiker en opengesneden vanillestokje toe, voeg de wodka toe, weckpot sluiten en goed schudden. Plaats het 3-6 weken op een donkere plek. Schud de weckpot af en toe. Na 3-6 weken zeef je de vloeistof en giet je de likeur terug in de weckpot of fles. Daarna nog 3-6 maanden op een donkere plek bewaren om het na te laten rijpen. Serveer de rabarcella bij voorkeur ijskoud. Gebruik de uitgezeefde rabarberstukjes in een taart, cake of bijv. in yoghurt. Geniet ervan.
Bron: FB pagina "Wecken is hip".
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.