Jump to content
  • entries
    427
  • comments
    1,514
  • views
    1,156,201

Scrollen!


Jorieke123

19,974 views

Zo, heel wat foto's weer Dat wordt scrollen!

 

Vorige week hebben we weer lekker wat vlees verwerkt. De slager doet het meeste, maar ik heb deze keer weer een helft verwerkt. In grotere stukken, en wat mooie lapjes. De volgende dag had ik wat spierpijn van al dat zagen, maar dan je ook wat

IMG923172861493288574.JPG

 

Ik heb ook een nieuwe lamp voor mijn tomaten/pepers, want die werden te groot voor het Ikeagroeilampding Deze nieuwe verlicht wel de hele (bad)kamer met roze licht...

IMG924292831493288577.JPG

IMG930044271493288597.JPGIMG930331541493288601.JPG

 

We hebben weer 2 varkensvelden losgetrokken met de trekker, en ingezaaid met oude moestuinzaden die ik de afgelopen tijd heb gekregen van jullie

IMG927437751493288583.JPGIMG927733891493288587.JPG

 

En daarna nog even inrijden/eggen:

IMG927961971493288591.JPG

 

De walnoten (en hartnoten) hebben het zwaar met die koude nachten:

IMG937063121493288607.JPG

 

Dit appelboompje (van Angela? Zo'n 'pluk' met opschot?) heeft geen last, zoals alle appelbomen hier. Hij loopt goed uit!

IMG937884191493288610.JPG

 

Alle andere jonge bomen (voor schaduw en hout en eventueel wat oogst in de vorm van eikels en kastanjes en wilde appels enz.) staan er ook alweer mooi groen bij:

IMG937980261493288614.JPG

 

Onze veldkippen groeien flink, ik wil ze graag naar buiten doen maar het is echt fris steeds:

IMG940363751493288618.JPG

 

Kijkje in de kas; ik vervang de grond stukje bij beetje:

IMG942659171493288624.JPGIMG942784261493288630.JPG

 

De narcissen bloeien maar door!

IMG942860591493288636.JPG

 

Mooie muurbloemen:

IMG942918541493288640.JPG

 

En zodra het wat warmer wordt, moeten we veel asperges eten! Overal komen ze boven

IMG943067951493288645.JPG

2 Comments


Recommended Comments

Jeutje wat een lappen vlees komen er toch van zo'n varken af he.

En die stukken die ik zie, (spek en karbonades, toch?) heb je dus ook nog x2!

Mijn hemel!

Ik denk dat we zeker een jaar van borg kunnen eten, als ik dat zo zie...

Maar lekker hoor, ik klaag niet

Dit weekeinde weer wat veldvarkenbraadworst op. Zoooo lekker!

 

Oh en heb vreselijk gelachen om die lamp! Wat zullen de buren niet denken

Wel benieuwd of het goed werkt trouwens.

Die van mij staan al in de kas in de volle grond. (Wordt hier aan zee toch net wat minder koud in de nachten. Denk ik. Hoop ik)

Link to comment

Ja, beste stukken vlees ja. Je ziet inderdaad de karbonadestrook en het buikspek+ribben, die ik op die foto net van elkaar los heb gezaagd. Ik heb meer foto's gemaakt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor zomaar iedere moestuinlezer. Al zou iedere vleeseter moeten zien hoe het lapje aan het varken heeft gezeten

Dit varken woog 91 kilo 'aan de haak' bij de slager, ik heb de helft (dus 45 kilo) zelf gehakt en gezaagd. De andere helft heeft de slager gedaan. En van die 45 kilo is nog heel wat bot/schedel en vet en huid.

Het was een zelfde kruising als jullie borg, en dan een jaar oud.

 

Hier vriest het nog aardig, komende nacht ook weer Dus mijn tomaten staan nog veilig binnen. Fijn dat het bij jullie minder koud is, maar voor tomaten is minder-koud nog steeds wel koud.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...