Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

We zijn veel aan het verwerken: tomaten, paprika's, pepers, aubergines, courgettes, koolrabi's, maïs, spitskolen, bieten, appels...

Zuurkool-150571505278672.JPGZuurkool-242011505278677.JPGRode-spitskool80331505278636.JPGTomaten-2017-271601505278639.JPGTomaten-grote-oogst85801505278647.JPGTotale-oogst-aardappels-en-solanums67301505278651.JPGTotale-oogst-thuis74751505278655.JPGWitte-aubergine21721505278667.JPGKoolrabi36841505278622.JPGMeloen-Elisabeth-161201505278626.JPG

Over 2 weken gaan we beginnen met de peren, wat er heel veel zijn. We hebben 2 gistingsvaten van ieder 120 liter erbij gekocht, dan krijgen we nog niet alles verwerkt, maar kunnen we wel wat meer schnaps maken. We gaan ook weer perry, stroop en azijn maken. De azijn hebben we goed kunnen gebruiken voor de bieten.

Overzicht-voorkant-september-1754111505278631.JPG

We zijn ook alle zaden aan het veiligstellen. De meeste drogen we op onze slaapkamer, want dat is de droogste ruimte. We hebben al veel zaden voor volgend jaar. Dat gaat dus wat geld schelen.

Eten-oogst61011505278617.JPGEten-feest-Elisabeth-379401505278917.JPG

De weckkelder wordt ook alweer helemaal vol. Deze foto's zijn alweer achterhaald, maar we hebben ook veel meer groenten geweckt dan vorig jaar en minder fruit. Het was een slecht fruitjaar en van veel fruit hebben we fruitleer gemaakt (lekkerder). De kersenlikeur is ook heerlijk geworden.

Weckkelder-130121505278659.JPGWeckkelder-257031505278663.JPG

4 reacties

Aanbevolen reacties

Cupcakeje

Leden

Geplaatst:

Wat een gave oogst al die kratten vol. Maar misschien nog wel een gavere kelder! Wat een rijkdom . heel leuk om te zien zo ! van dit soort foto's wordt ik blij

Geplaatst:

Dankjewel, we zijn er druk mee. We moeten de opslagruimte gaan vergroten, want eigenlijk hadden we veel meer moeten inmaken. We komen ook nog potten en droogmachines te kort. Volgend jaar maar weer uitbreiden.

appelvrouw

Leden

Geplaatst:

Kijk eens aan dat ziet er inderdaad prachtig uit. Je perensap was heerlijk trouwens..er staat nog een flesje in Schotland, de rest is op . Die rode kool is toch kalibos? Vind je die rauw misschien lekkerder dan de ronde? Je supersmelzen, ga je die op water wecken?

Hoe gaat het met de eenden? Hier zijn ze erg groot. Ik heb denk ik geen vrouwtjes meer, kan jij al zien hoeveel jij hebt?

Geplaatst: (aangepast)

De spitskool is inderdaad 'Kalibos'. Je kunt hem ook rauw eten, maar ik heb nog genoeg kleine staan (alleen de grote geweckt). We eten meestal wel eerder rauwe mosterdkruiden (bv. Amsoi, Mitzuna), want die vinden we lekkerder. Spitskool koken we meestal met kokosmelk en evt. wat karwijzaad. We hebben al 'Ronze zwarte' rammenassen en van die kun je een lekkere ligt pittige salade maken. We hebben de koolrabi 'Superschmelz' geweck (hebben al veel geweckt) op water (per liter 1el zout) en een aantal op 1dl azijn en 1el zout per liter water. Ze zijn dan wel beduidend slechter van smaak dan vers, maar dat is logisch. De potten met iets azijn blijven langer houdbaar en de kans op opengaan... of bederven is veel kleiner. Ze zijn ook minder lekker. Ze zijn nog altijd goed te eten.

 

Ik moet eerlijk zijn dat we de eendenkooi netjes schoon maken en de eenden te eten geven, maar dat we ze voor de rest vooral met rust laten. Ze zijn niet echt tam en gaan direct naar het achterste gedeelte toe wanneer je aankomt lopen. Als je dan naar de andere kant loopt gaan ze terug en het binnenhok in. Ze zijn al heel groot. Ze zijn wel fantastisch om te zien (duidelijk levensgenieters).

aangepast door permanatuurtuin

Gast
Voeg een reactie toe

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.