Hanneke's moestuin 2012
- 1 maart -
Vorig jaar ben ik begonnen met een klein moestuintje van 3.30m bij 2.40m bij huis. Tijdens het afgelopen seizoen hebben we hier heerlijk van kunnen eten, al aten we wel voornamelijk boontjes, sla en rode bieten . Dit jaar wil ik wat meer variatie en daarbij past ook wat meer moestuinruimte. Tijd voor uitbereiding dus! Inmiddels heb ik een stuk weten te bemachtigen, niet bij huis maar qua afstand goed te doen. Morgen zal ik foto's maken van het nieuwe stuk, het is één van de goed onderhouden moestuinen van familieleden dus qua grondbewerking en dergelijke hoeft er niet veel meer te gebeuren. Ook het stuk hier in de tuin ligt al weer klaar om bezaait en beplant te worden!
Tot nu toe is het volgende binnen voorgezaaid:
- Rode peper (zaadjes uit een supermarktpeper)
- Peper Chocolate Fatalii
- Peper Cayenne thick red
- Paprika Heavy Weight
- Paprika Healthy
- Paprika Sweet Cayenne (die overigens nog geen zin heeft om zich te laten zien, helaas...)
- Gele paprika (zaadjes uit een supermarktpaprika)
- Aubergine Kermit F1
- Aubergine Rosa Bianca
- Tomaat Tiny Tim
- Tomaat Minibel
- Tomaat Millefleur
Volgende week nog een nieuwe ronde tomaten, maar dan niet alleen de Tiny Tim, Minibel en Millefleur maar ook de Moneymaker, Demidov, Kondine Red, Zuckerbusch, Cherokee Purple, Hillbilly, Cherry Ice en Black Cherry (als ik daar allemaal ruimte voor heb..).
In de koude kas staat prei, spinazie, pluksla, rucola en de voorgeweekte erwten (Kelvedon Wonder). In de moestuin hier bij huis staan nog enkele kruidensoorten, zoals bieslook, peterselie, salie, marokkaanse munt, andere munt en citroenmelisse. Nu ik meer ruimte heb hoop ik ook meer verschillende kruidensoorten kwijt te kunnen!
3 reacties
Aanbevolen reacties