Ga naar inhoud

Tekj's Blog

  • updates
    20
  • reacties
    30
  • bezoekers
    794

Ziet weer behoorlijk leeg, maar nog niet helemaal...


Tekj

5777 weergaven

De tomatenplanten zijn er uit ivm phyto. Helaas zijn er ook aardig wat tomaten getroffen en konden dus weg. Maargoed, er liggen er nog best wat die wel goed lijken te blijven. De tuin zelf is ook nogal leeg nu. Er staat nog sla en de komkommerplant. Sla gaat prima, ééntje doorgeschoten. Niet erg, wilde er één laten doorschieten. Zelf zaad van winnen, kijken of het nog lukt. Gelukkig is het ook precies deze, een 'krop' die hele lange maar wel vrij weinig blad had.

 

De komkommerplant wil nog helemaal niet weg. Ondanks dat er valse meeldauw (en nu spint?) op zit, hij geen vruchten meer droeg en nogal kapot is gewaaid, is hij toch weer gaan uitlopen. En die bladeren blijven mooi groen. Toch zonde dat het halverwege volgende week ivm het weer toch echt klaar is waarchijnlijk.

s82m.jpg

fq5i.jpg

ade7.jpg

 

Spint of enkel luis?

9trj.jpg

cz8t.jpg

 

Aardbeienstekjes gaan prima. Piepen steeds meer bladeren omhoog.

cp1m.jpg

 

De framboos. Ik weet het niet zo goed. Ik heb het idee dat 'ie dood is. Op de nieuwe scheut na, achteraf gezien dan dus goed dat ik die heb laten zitten. Stam van de dit jaar gekochte plant ziet onder het 'houtige' ook droog uit. Geen idee of dat hoort bij framboos trouwens. Iemand die het zo kan zien?

b71n.jpg

 

Bieten zijn er bijna allemaal uit, nog altijd een paar die ivm ruimte niet goed gegroeid zijn. Zo'n 3 die zo groot zijn als een golfbal, deze slechts een knikkertje. Maar toen ik m apart zette zat er überhaupt geen biet (ongeveer 2 weken geleden schat ik).

2pul.jpg

cmlp.jpg

 

Voor het eerst hebben we ook kunnen eten van de perenboom. Staat er al enkele jaren, maar of geen vruchten of vieze ranzig aangetaste. Nu slechts ééntje. Prima score. Ongeveer 1.6 kilo stoofperen gegeten. Waren lekker!

 

Ik gooi overigens af en toe een beetje koffieprut op de grond, knip het bietenloof aan stukken, de bladeren van de Liatris, de petunia's etc en gooi dat ook op de grond en meng het dan de grond in. Nou, de wormen vieren feest geloof ik. Overal wormenmest, wat ook de bedoeling was. En ook een mol heeft dit geconstateerd. Sinds enkele weken hebben we last van een mol. En gek genoeg heb ik maar één keer sporen van de mol in mijn plekje gezien (mollengang). Elders in de tuin duiken de hopen op. Flesjes in de hopen stoppen heeft geen zin, die drukt hij er weer uit

 

Hoe alles groeit vind ik mooi om te zien, maar hoe het weer vergaat is ook interessant. Bij de eerste tomaten de ik kon plukken heb ik er één apart gelegd, te rotten zeg maar. Dat duurde even, hij werd in eerste instantie alleen maar heel erg rood. Maar dat bleef niet zo.... Stank schaal 1/10 toch wel 7/10 nu. Maar enkel als je de pot opent. Status:

re5a.jpg

ghzq.jpg

 

En ook een komkommer (die ik vergeten was), heb ik te rotten, of nja meer te drogen gelegd. Wat er bij ligt is het ontbrekende van de komkommer.

32dx.jpg

Had eerst een schijfje te drogen gelegd, maar na 5 dagen had de hond dat ook in de gaten.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...