Ga naar inhoud

Wat een bijzonder mooi najaar is dit toch, het houdt maar niet op. Wij hebben nog heel veel op de tuin en zijn hard op weg naar het hele jaar rond: verse groenten.

Dit hebben we nog, (of net geoogst):

Sperziebonen: Delinel. Het was een gokje maar het heeft goed uitgepakt. Ik vind dit persoonlijk niet de meest smaakvolle boon, maar misschien komt dat door het najaar?

IMG139347921413977435.jpg

Er is nog rucola, altijd goed voor in het najaar. De pastinaken doen het trouwens ook goed dit jaar, heerlijk die groenten die een stootje vorst kunnen verdragen. Daaronder een foto van de groenlof, ook zo'n vorstbestendige groente, waarom ligt die zo weinig in onze Hollandse winkels?

IMG139280251413978097.jpg

IMG138841001413978246.jpg

De laatste pompoenen van dit mooie seizoen nemen we ook maar mee. (Butternut)

Maar de boerenkool laten we nog even staan. Laat gepoot maar groot genoeg geworden.

IMG138554851413977704.jpg

IMG138938891413977822.jpg

Palmkool en koolraap hebben eerst veel te lijden gehad van de aardvlooien omdat het maar niet regenen wilde in Friesland, maar de meesten hebben het gered. De rode snijbiet kwam spontaan op, waarschijnlijk nog een zaadje van vorig jaar.

IMG139041661413977850.jpg

IMG139151801413977739.jpg

Snijbiet groeit ook lekker door, net als de Rettich en Rammenas.

Ik hoop dat de snijbiet weer goed overwinterd zodat we vroeg in het voorjaar al iets hebben om te oogsten.

IMG138756011413977504.jpg

Tot zover ons tuintje in oktober.

4 reacties

Aanbevolen reacties

Jane Doe

Members

Geplaatst:

Tuin staat er nog mooi vol bij, wat een prachtige groente en goede oogst.

appelvrouw

Members

Geplaatst:

Ik zie geen butternut pompoenen, wel ( als ik het goed zie) groene hokkaido`s..mooi die groenlof, dat heb ik nooit, eet je dat alleen rauw als sla of misschien ook gekookt?

Look

Members

Geplaatst:

De groene pompoenen komen van zaad dat ik heb meegenomen uit Nieuw-Zeeland. Ik ben helaas het zakje kwijt maar weet zeker dat erop stond: Buttercup of Butternut. Een snelgroeiend ras, fel oranje vanbinnen en heerlijk zoet. Als iemand belangstelling heeft voor zaad, dan hoor ik dat graag!

Groenlof kun je rauw eten ( als sla) of als stamppot , zoals andijvie, of gekookt. De smaak zit tussen andijvie en witlof in. Goed in te vriezen ook, maar waarom zou je? Hoge opbrengst per m2. Ideale herfst/wintergroente.

appelvrouw

Members

Geplaatst:

Buttercup, ja natuurlijk!

Dat is wel een groot verschil met de butternut..zie fotoIMG893068901412541962.JPG

 

Had je alleen deze pompoen staan? Geen courgettes? (En groeiden er in een straal van enkele honderden meters geen andere pompoenen?) Dan heb je kans dat het zaad soortvast is..

Gast
Voeg een reactie toe