Ga naar inhoud

citroen's Blog

  • updates
    65
  • reacties
    38
  • bezoekers
    2464

2 reacties


Aanbevolen reacties

Ah kijk ! Een mooie foto bij de vraag die je me stelde.

 

Allereerst: Mooi toch ? Daar staan 2 mooie Jonkheren. De linker is dus nu al een goeie 3 takker. Van de 3 takken zou ik dan alle zijtakken innemen tot op 4-5 knopen. Zelf doe ik ook 3 knopen, maar de Jonkheer zou je best wat langer laten ( de 1e knopen zijn minder vruchtbaar van hem ), ik doe dat zelf niet, maar ik pas óók zomersnoei toe, en dan dwing je hem de lagere knoppen ook vruchtbaar te maken.

 

Maar goed. Veel snoeien dus hier, hou je een mooi strak geraamte over. Aan een vervanger van 1 van de 3 takken zou ik komend jaar al gaan denken, dus bv 1 grondscheut laten staan , of nu al, of anders komend seizoen.

 

Rechter: daar heb je 1 al aardige gesteltak en rechts in de struik zie ik er nog eentje toch ? Je kan die struik dus verder opbouwen als 2 takker, of je kiest nu bij de snoei 1 grondscheut extra er bij om verder op te kunnen bouwen. Alle andere grond scheuten weghalen ( mooie stekken )

 

Hoop dat ie een beetje duidelijk is. Vraag gerust weer !

Link naar reactie

ow ja. Zelf zou ik bij de rechterstruik , de linker tak. een tonkinstok geven om hem recht te trekken. Door die bochten maakt ie zulke lange 'vervangende' zijtakken.

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...