Hakkuh Share https://www.moestuinforum.nl/blogs/entry/8061-hakkuh/ More sharing options... Followers Blokjes gebruiksklaar in de vriezer, dat werkt voor mij het best. Een deel gaat natuurlijk vanavond in de curry. 🎃🔪
RobO Members October 3, 20204 yr doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in  wat doe jij met de blokjes?
Arja Moderators October 3, 20204 yr Meestal wordt het soep of curry of ovenschotel. Â Blokjes gebruiksklaar on de vriezer vind ik het fijnst, ik kan ze dan nog voor verschillende gerechten gebruiken, en het zware en tijdrovende deel is al gedaan.Â
Jorg Moderators October 3, 20204 yr 7 uren geleden, RobO zei: doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in  wat doe jij met de blokjes? Klinkt goed die ovenschotel, recept (ga nu ook zoeken in recepten rubriek)?
Jorieke123 Moderators October 3, 20204 yr Als er na het ontdooien wat teveel vocht vrij komt dan giet je het toch wat af? Of ontdooien in een vergiet o.i.d.?Â
RobO Members October 4, 20204 yr dat vocht laten de stukjes pas los in de ovenschotel tijdens het garen, dus de schotel wordt onderin te nat en de pompo wordt helemaal slap je verliest te veel bite zeg maar  recept: 6 p  een ovenschaal van 20x 40x8 ongeveer op de bodem een laagje dun gesneden aardappelplakjes, wij doen Frieslander, 0,5 cm dik daarop een laagje pompo ook 0,5 cm dik daarover wat salie of tijm , P&Z, 1 eetlepel knoflookolie (2 tenen uitgeknepen in 0,1 l olie), 4 volle eetlepels geraspte belegen kaas en/of parmezaan en/of snippers puntpaprika en/of snippers zongedroogde tomaat (= onze favoriet) en/of wat kleine stukjes ham en/of spekjes (heeft u al keuzestressss? 🙃)  laagjes herhalen tot de schaal bijna vol is, bovenste laagje met schijfjes aardappel doen en daarna wat goede kippenbouillon over de schaal schenken, 1 kopje is genoeg, om alles te laten garen en smeuiig te maken daarna als laatste een laagje paneer met wat klontjes roomboter,  afdekken met alufolie en daarna 20 minuten in de oven op 180 graden en vervolgens ongeveer 20 minuten zonder alufolie tot precies klaar en gaar (wij prikken even met een ouderwetsche breinaald) en lekker korstje, evt even heel kort nagrillen voor een bruine bovenkant  Â
Recommended Comments