Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

7 reacties

Aanbevolen reacties

RobO

Leden

Geplaatst:

doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los

te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken

voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in

 

wat doe jij met de blokjes?

Geplaatst:

Meestal wordt het soep of curry of ovenschotel.

 

Blokjes gebruiksklaar on de vriezer vind ik het fijnst, ik kan ze dan nog voor verschillende gerechten gebruiken, en het zware en tijdrovende deel is al gedaan. 

Geplaatst:

7 uren geleden, RobO zei:

doen wij ook soms maar na ontdooien laten ze veel vocht los

te veel voor onze geliefde pompo aardappel kaas olie knoflook thijm schotel is gebleken

voor soep is het prima zo maarja dan vries ik liever soep completo in

 

wat doe jij met de blokjes?

Klinkt goed die ovenschotel, recept (ga nu ook zoeken in recepten rubriek)?

Geplaatst:

Als er na het ontdooien wat teveel vocht vrij komt dan giet je het toch wat af? Of ontdooien in een vergiet o.i.d.? :thumbup:

RobO

Leden

Geplaatst:

dat vocht laten de stukjes pas los in de ovenschotel tijdens het garen, dus de schotel wordt onderin te nat en de pompo wordt helemaal slap

je verliest te veel bite zeg maar

 

recept: 6 p

 

een ovenschaal van 20x 40x8 ongeveer

op de bodem een laagje dun gesneden aardappelplakjes, wij doen Frieslander, 0,5 cm dik

daarop een laagje pompo ook 0,5 cm dik

daarover wat salie of tijm , P&Z, 1 eetlepel knoflookolie (2 tenen uitgeknepen in 0,1 l olie), 4 volle eetlepels geraspte belegen kaas en/of parmezaan en/of snippers puntpaprika en/of snippers zongedroogde tomaat (= onze favoriet) en/of wat kleine stukjes ham en/of spekjes (heeft u al keuzestressss? 🙃)

 

laagjes herhalen tot de schaal bijna vol is, bovenste laagje met schijfjes aardappel doen en daarna wat goede kippenbouillon over de schaal schenken, 1 kopje is genoeg, om alles te laten garen en smeuiig te maken

daarna als laatste een laagje paneer met wat klontjes roomboter,

 

afdekken met alufolie en daarna 20 minuten in de oven op 180 graden en vervolgens ongeveer 20 minuten zonder alufolie  tot precies klaar en gaar (wij prikken even met een ouderwetsche breinaald)  en lekker korstje, evt even heel kort nagrillen voor een bruine bovenkant

 

 

Gast
Voeg een reactie toe

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.