Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    17,611

Droom tunnelkas dromen ...


Jane Doe

385 views

Zou de droom van een gebruikte geen nieuwe tunnelkas werkelijk uitkomen, we zijn druk met alles regelen. De demontagen, transport, montage, maar eerst de moederbodem die er nog ligt egaliseren. Grootste deel is al ruim 30 cm met moederbodem verhoogd en geegaliseerd, maar het voorste deel moet nog. En dan nog de rest van de tuin, maar dat komt later wel. Dan moeten we ook weer moederbodem hebben, geduldig afwachten en dan komt dat wel met de tijd.

Dan is het achterste deel van de tuin opgehoogd en geegaliseerd, gied toegankelijk voor de tunnelkas. Moet ik daar nog maaien, met de frees zal wel niet haalbaar zijn. Dat komt dan later wel, misschien ook beter, omdat de grond dan mooi vast is voor de opbouw en de stabiliteit ten goede zal komen. Komen toch met een kraantje, om de folie in te graven.

Voor de kips moet ik dan bouwhekken regelen, zodat we voliere in de kas kunnen zetten. Mocht er weer ophokplicht komen, wat weer het geval zal zijn zoals jaarlijks helaas zo is. Dan kunnen de kips daar ondergebracht worden en toch scharrelen, blijft meer dan genoeg ruimte voor de groentjes over. De tunnel is 8,5 x 22,5 m, met klapgevels (de gevels klappen open) en beluchtingsvleugels (tussen 2 bogen gaat alles als een vleugels open).

Zitten aan de herfst en winter gewassen te denken, sla, spinazie, mangold, radijs, wortelen, kool en zo. Hebben jullie nog ideeën voor gewassen en indeling?

 

2 Comments


Recommended Comments

Gefeliciteerd! Wel spannend, zo'n project. Ik hoop dat het allemaal goed gaat lopen en je straks kunt genieten van je reusachtige kas. 

Wat voor folie wordt met een kraan ingegraven? De folieranden van de kas? Wat een werk zeg.

 

Geen idee wat je erin kan zetten, ik heb zelf geen kas. Maar er komen vast wel ideeën. 

Link to comment

Dank je wel, zeker spannend veel werk maar dan heb je ook wat. 

Ja de folieranden, die worden met een stang onder gespannen en kabels met kettingen strak getrokken. De rest van de de folie wordt dan ingegraven. Het zijn banen folie niet uit een stuk, tenmimste zo heb ik het begrepen. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...