Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    17,610

Folietunnel voorbereidingen ...


Jane Doe

435 views

Voor de folietunnel zijn alle voorbereidingen in de planning, hoop te regelen en te doen.

Volgende week komt de graafmachine de laatste moederbodem egaliseren, dan moet ik met de bosmaaier en grasmaaier de tot 2 m hoge bloemenweide maaien. 

Als de tunnel dan staan, kan ik de bodem voorbereiden voor zaaien, planten en poten. Express die volgorde, zodat de bodem zo stevig mogelijk blijft, gezien het ruim 30 cm opgehoogde moederbodem is. Die nu wel met de tijd goed gezakt is en niet meer los.

De moestuin in de siertuin offeren we op en wordt dan een grote siertuin. Komen wat "grote" bomen voor schaduw, terras en vuurplaats (of hoe heet dat?) waar we gezellig kunnen zitten. Dus daar komen de asperges niet, alle 4 bedden voor niks gegraven. Maar liever zo en dan de graafmachine de geul laten graven en dan de asperges planten. Dan dat ze daar nu geplant worden en dan moet ik ze verplaatsen, moet er niet aan denken. Dus nu moet ik goed plannen waar de asperges komen, gezien het voor vanaf 10 tot 15 jaar zal zijn. Nu zullen jullie vast en zeker denken, waarom bedenken jullie dat nu pas ... Nou omdat manlief dat spontaan zei, zijn idee is goed dus verplaatsen we de boel en wordt dat een grote siertuin. Manlief heeft niks met moestuin en tuinieren, behalve op een zitmaaier gras maaien vandaar. En manlief moet tevreden blijven, dus een mooi terras met vuurplaats lijkt me perfect om mijn mannen een plezier te doen. 

Het zal nog even duren voor de tunnel staat door de drukte, maar zodra er tussendoor tijd is wordt de tunnel al opgehaald. En komt dan zodra er tijd is die te monteren. Verwachting is voor de herfst en winter groentjes in gebruik te kunnen nemen. 

Dan gaan we nu de keukentuin en kas gebruiken en de moestuin naar siertuin veranderen. Herfst de aardbeien verhuizen naar de keukentuin, de Egyptische uien hebben we al kunnen oogsten en staan tijdelijk even in potten. De meeste gaan op de post en anderen tuinders blij maken, die zijn natuurlijk niet in potten. 

Zal wel wennen zijn zoveel gras en geen moestuin meer, maar we maken er wel wat moois van. "Grote" boom wilde we al lang, maar waar plenten. Dat is nu geen thema meer, mooi centraal in de siertuin en dan verdeeld nog wat moois planten. Weten jullie of er nog een mooie rode treurbeuk is, zoiets zou ik wel heel graag willen planten. En dan met de tijd voer en nest kasten voor eekhoorntjes, helemaal geweldig!

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...