Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  27,095

2022 van start met tuinbonen ...


Jane Doe

559 views

2022 van start gegaan met tuinbonen, de eerste 2 trays met 24 sandblocks en totaal 48 zaden. Ze kunnen redelijk koude bodem en kiemtemp hebben, toch hoop ik dat de kas warm genoeg is ze zo goed mogelijk te laten kiemen. 

Nog 4 zakjes a 500 g knoflook moet ik nog poten en dan de laatse tulpen de grond in krijgen. Wat kou krijgen ze nu nog mee en lopen nog niet zo ver uit, dus denk dat het net nig goed gaat komen. Eindelijk weer volop knoflook en tulpen, kijk zo naar ze uit. Zoneman snoept zo ui en knoflook uit de tuin, eerst het groen en dan de bollen. Dit jaar verschillende soorten, met name Franse soorten. Benieuwd welke kleine man lekker vindt en welke scherp, dan rent hij een extra ronde door de tuin 😂

Gister avond nog wat bloemen besteld, wat meer fleur en kleur in de tuin krijgen. Meerkleurige en felle kleuren, die kunnen mooi bij de varanda de vijgen vergezellen. Al zijn de Zauberglöckchen 1jarig, hopelijk kunnen we dan hun zaadgoed zaaien en ze zo van ze blijven genieten. Dan zullen de kleuren nog meer door elkaar vermengen, al die bloempracht heerlijk. Komen pas het voorjaar, dus we hebben nog even tijd de anderen dingen te doen.

Er is nog meer dan genoeg te doen, maar het een na het ander en al dat werk is het meer dan waard. Niet alleen een nieuwe keukentuin, moestuin en siertuin, ook nog een nieuw project op het acker. 

De bouwhekken staan klaar, 2 zijde 3,5 m per hek voor de "klimmers". Peulen, erwten, komkommers, tomaten, meloenen, bonen en wat jullie zo kunnen aanvullen. Hebben jullie zo ideeën wat zo samen aan weers kant kan, wat niet kan kruizen? Voor het grootste deel zullen we toch met insektennetten moeten werken, dan zullen we beide zijdes voor dezelfde soort gebruiken. 

 

 

 • Like 2

3 Comments


Recommended Comments

hier ben ik dit weekend gestart met al wat sla zaaien , zoete aardappel op grond leggen , en uitjes in een zaaitray laten wortelen (anders zijn de vogels ermee weg... ) verder ga ik nog niet hele veel doen tot ik die vieze ratten heb kunnen wegjagen/bestrijden

Link to comment

Ga je meloen in de vollegrond zetten? Gedurfd.

Ik moet ook nog wat hekken zetten. Vorig jaar had ik draden gespannen voor de bonen, maar dat stortte in. 

Je kan misschien nog klimspinazie erbij zetten? 

Link to comment

Karietje je hebt al het een en ander gedaan goed zeg, staat de zoete aardappel vorstvrij? Hier doe ik ze in de grond in een kuip en pas water geven zodra de kas vorstvrij blijft. Nou is het ongeveer een verschil van 10 graden, ze moeten ook rustig kunnen kiemen/uitlopen. Ongedierte bestreiden blijt een eindloze strijd, gif en vallen en schoon werken. Alles is tonnen en niks morsen, maar de vogeltjes krijgen wel een beetje voer die moeten en moeten steeds eerst opruimen voor ze nieuw krijgen.

 

Fre3ke we zullen het gaan zien, in de tunnel, kas en volle grond we wagen het er op.

Dat de draden het onder die last begaven kan ik me voorstellen, dan zul je veel plezier hebben van je hekken.

Ja klimspinazie goed idee, is dat die nieuw Zeelandse spinazie? Geen ervaring mee, helemaal leuk.

 

Net nog even een tray sandblocks kunnen doen, een mix voor de trays kunnen klaarmaken. En een zak potgrond kunnen zeven, grove kan dan mooi de keukentuin in. 

De Tunnel staat nu voor maart in de planning, voor die ongeduldig geworden zijn en van mening zijn zo een kleine tunnel wel even snel alleen te kunnen zetten. Ik kan dat niet alleeń, dus is geduld een schone zaak. Als alles goed komt kunnen we maart meteen planten en een hoekje voor de kips doen.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...