Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,609

Bollen, bollen en nog eens bollen ...


Jane Doe

500 views

De bestelling van gardenmarkt is netjes aangekomen, nog sneller vanuit Polen dan Duitsland. Of de Gärtnerei zit in Duitsland en de bankverbinding in Polen? Hoe dan ook is goed en snel aangekomen, weer een adresje waar we on line kunnen bestellen.

Van 2 soorten botanische tulpen was er niet meer, van elk soort 100 besteld en hebben ze 300 van mix als vervangers gegeven met verontschuldiging ook nog. Zal ze een mailtje sturen dat alles goed aangekomen is en te bedanken.

Door werk was ik nog niet aan de knoflook toegekomen, dus die en de tulpen moet ik poten. Deze week moet ik nog dubbel en dwars hard werken, om de achterstand in te halen. Maar dan kan ik eindelijk aanpoten, de knoflook en tulpen in de grond zien te krijgen. 

De vaste sierbedden nog plannen en dan de vaste sierplanten planten, zal vast mooi fleurig worden zo alles buj elkaar. Zitten ook eetbare vaste planten bij en voor in het bos. 

Hopelijk komt de folientunnel op tijd, kunnen we mooi voor het project voor zaaien en de stekken groot genoeg laten groeien. Denk dat het februari gaat worden, komt ook wel goed uit te druk in junuari.

 • Like 2

8 Comments


Recommended Comments

wauw , je gaat mogen planten :D

 

ik heb hier ook nog tulpenbollen gevonden met op te ruimen in de garage, moet ze hier ook maar eens ergens planten maar ben er nog niet uit waar :D

Link to comment

Had je ook blauwe druifjes als cadeautje?

Bij mij was het ook heel snel binnen, ik vond dat ook zo verbazingwekkend vanuit Polen. Maar ik had eerder besteld dan jij, ik heb de eerste tulp al boven de grond piepen nu (in pot, tulipa acuminata). Ik hoop dat je snel tijd hebt om ze te planten, bij mij waren de meeste al aan het uitlopen bij ontvangst. Ben benieuwd naar de foto's straks van je tulpenzee. En de kas natuurlijk.

Link to comment

Snel die knoflook en bollen de grond in! Bij mij zie ik sommige bloembollen al opkomen. b.v. de sneeuwklokjes.

Hoe lang duurde de bestelling uit polen? 

Link to comment

Karietje geef ze maar snel een mooi plekje, zijn het wilde of sier tulpen? Die paar die ik nog moet poten zijn de wilde vorm, die kunnen in de tuin verdeeld worden. In het gras, bedden, bij planten en struiken en bomen. De sier vorm doe ik in de bedden, zodat ik ze terug kan vinden omdat die elk jaar gepeld moeten worden en dan weer gepoot.

 

Fre3ke ik heb szafirek niebieski cadeau gekregen, nog niet naar gekeken wat dat zijn jij enig idee?

Ja jij was eerder, dankzij jou heb ik ook goede ervaring met bij hun bestellen. Ja ze zijn ook al uitgelopen, maar komt goed ze kunnen wat hebben. Liggen nu koel en na het werk kan ik donderdag beginnen te poten. De knoflook maar eerst, zal wel snel gaan hopelijk. Moeten maar even dit seizoen in de kas, het is niet anders, had gehoopt in de tunnel als test en dan in de nieuwe moestuin. 

Ow ja foto's maken, niet vergeten ...

 

Patrijs ja dat wordt het letterlijk leuk woordenspel ook, is wat werk maar dan heb je ook wat niet waar. Jij doet zoveel in je tuin, zo leuk om te volgen.

 

Rorror je hebt groot gelijk maar werk en kind gezin en co gaan voor, na het werk donderdag kan ik aan de gang. Hier laten de crocussen zich al zien, rest nog niet maar poot ook wel dieper dan voorgeschreven.

Als ik me niet vergis 2 dagen onderweg geweest, vanuit Polen is dat echt snel. Geen idee hoe ver in Polen, maar van de grens Polen naar ons is het al zeker een dag onderweg. Had het zo snel niet verwacht, normaal weekje of zoiets. Omdat je ook met de grensovergang en dopo's zit, wat enige tijd kost. Alleen al de controle van Zoll kost enige tijd, voordat die het vrijgeven. 

 

Dit adres is zeker de moeite waard te bestellen, bedankt Fre3ke voor de tip!

 

Edit

Vergeet te zeggen dat ik ook een beetje vals ga spelen, ga ook enige bollen aan lieve schatten geven die ook gek op ze zijn en een mooi plekje zullen geven.

Edited by Jane Doe
Link to comment

Twee dagen is zeker rap! Het is zeker lastig om te planten door de weeks als je aan het werk bent geweest. Dan is het buiten alweer donker. Dan hou je alleen het weekend over, maar dan moet je natuurlijk ook bootschappen en leuke dingen doen met de kids. 

Edited by rorror
Link to comment

'szafirek' klinkt naar saffier = blauw. Dus blauw druifje ook. 

 

In mijn boek staat dat bollen dieper poten niet altijd werkt, ze duwen zichzelf dan omhoog. Dat je het maar weet. Ik heb de plantdiepte en - afstand op de verpakking aangehouden bij het planten.  

Link to comment

Rorror zo is het maar net, daarom blijft het ook even liggen omdat de belangrijkste zaken voor gaan. Maar daar ben ik niet de enige, respect voor alle moeders en vaders. 

 

Fre3ke je Pools is beter dan die van mij 😂 Nog steeds niet gekeken sorry. Eerst maar de keuken van kant gemaakt en eren voor morgen op de houtkachel gezet.

 

Dan zitten ze inmiddels weer op de juiste diepte, slimme bollen. Als ik ze zo diep als beschreven doe, piepen ze boven vandaar dat ik ze iets dieper doe.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...