Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,715

Alweer een jaar ouder en het een en ander gedaan ...


Jane Doe

454 views

Donderdag maar weer mijn verjaardag over geslagen, maar ben wel gezegend. Zoneman heeft mooi gezongen, manlief een prachtige bos bloemen gegeven en vrienden zijn even langs gekomen.

En na lang wachten en verschuiven stond de tunnel op mijn verjaardag, toeval of planning van boven. Natuurlijk meteen aan de indeling begonnen, mooie moederbodem die met de tijd meer compost structuur zal krijgen.

Veel te doen van alles en nog wat, zaaien, planten, poten, tunnel, market garden, siertuin en zo blijven we aan de gang.

Ook moet nodig aan de ackers begonnen worden, grootste deel maar inzaaien en daar geen werk dit jaar mee. Bed voor bed en block voor block klaarmaken, de courgettes, meloenen en pompoenen kunnen daar mooi plaats krijgen. En de bonen aan de bouwhekken, denk met alle gewassen die daar nog bij gezaaid, geplant en gepoot kunnen worden is het een mooi begin voor het eerste jaar. Met de herfst en winter dan mooi plaats voor wortels, prei en koolsoorten zoals spruitjes en boerenkool. 

In de siertuin komen frambozen heggen, lekkere snoeptuin en de buxus zijn vorig jaar door de rupsen bevallen. Zullen nu ook wel niet vrij blijven van de schimmel, dus worden ze vervangen door eetbare heggen. Is wel geen wintergroen, maar zal al dat fruit wel meer dan goed maken.

Zo en nu moet ik aan de slag, met koffie de tuin in. Eerst is zoneman aan de beurt, die heeft wat leuks te doen en dan zien we wel weer verder hoe en wat we kunnen doen en afmaken.

 • Like 1

3 Comments


Recommended Comments

Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Vandaag is mijn geboorte dag. Fijn dat de tunnel staat, heb je fotos van het resultaat? 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...