Jump to content
 • entries
  394
 • comments
  1,369
 • views
  13,984

We vorderen


Jorieke123

584 views

Er kwam natuurlijk weer van alles tussendoor en de vloer/fundering moest ook nog even lekker uitharden. Maar gisteren zijn we dan toch echt begonnen met metselen. 

De stenen moesten trouwens ook nog allemaal worden schoongemaakt. Er leefde namelijk alweer van alles in en tussen en onder en ook op. :roll: 

 

IMG_3906.jpg

 

Alles netjes uitzetten en touwtjes spannen enz.

IMG_7404.JPG

 

IMG_7405.JPG

 

Er komt een kachel in die er iets uit steekt om te kunnen vullen zonder de deur open te hoeven doen (en dus geen warmte en rook te verliezen, EN ook geen hitte en rook in je mik te krijgen als je gewoon even een blokje hout toe wilt voegen. 

Maar daar moest vandaag dan nog wel even wat voor verzonnen worden zodat we er mooi tegenaan konden metselen. Het is een kippendrinkemmer geworden, helemaal aan stukken gezaagd en gebogen zodat ie paste. 

IMG_7406.JPG

 

Echt hard/snel gaan we niet, maar we komen er wel ;) 

IMG_7408.JPG

 • Like 6

5 Comments


Recommended Comments

Je vult die kachel bovenaan dan (ronde deksel) ? Meer als snel genoeg, het is er toch al mooi tegenaan gemetst nu en ziet er weer echt goed uit.

Link to comment

Was dit een rookoven? Ik ben het alweer vergeten🙄. Wat een prachtig strak metselwerk wordt daar geleverd.

Maar de fundering gaat niet de grond in, toch? Ik dacht dat je altijd tot onder de vorstgrens moest funderen. 

Link to comment

@redzebra nee je kunt hem aan de kant van die open gezaagde emmer vullen zeg maar. Daar zit echt een deurtje. Dat gat daar bovenaan doen we open als we willen roken, en dicht als we het hok willen gebruiken om fruit te drogen. Dat moet dan zonder rook. Dit is em: www.woodburner.nl/campingstove-120339205.html 

 

@fre3ke ja een rookoven waar we dan ook in willen kunnen drogen (rozijnen, ander gedroogd fruit, tomaten) en eventueel ook koken, als ik een flinke pan met appelsap/kweepeersap in wil koken tot stroop bijv. Om maar iets te noemen :D 

 

En 'fundering' is een groot woord natuurlijk, laten we het een flink stevige vloer noemen. Hij zit wat onder de grond (zie mijn vorige update) en de grond gaat er nog wat opgehoogd worden ook, er komt een tegelvloer daar bij die ingang van de kachel. (daar waar Joep staat op de laatste foto)

 • Like 2
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...