Jump to content
 • entries
  9
 • comments
  23
 • views
  1,239

Dromen


Tanja65

269 views

Sinds we vanmiddag hebben gehoord dat we een moestuintje kunnen gaan inrichten, denk ik aan niets anders. Ik ben zelfs vanmiddag de fysio vergeten! We moeten nog even met de vorige huurder overleggen voor we ‘los’ kunnen, maar liefst had ik vanmiddag er al een spade in gezet, bij wijze van spreken. Dus zit ik nu, bij gebrek aan concrete stappen op dit moment, marktplaats af te schuimen voor dingen als gereedschap, een kruiwagen en liefst een kas - foei wat zijn die duur zeg. En inmiddels heb ik ook mijn bak met zaadjes tevoorschijn gehaald - er moet flink wat aangeschaft zie ik en veel is ook oud. Ik heb geen idee hoelang zaadjes ‘goed’ zijn, twijfel altijd aan de data die op het zakje staan. Tijd om uit te vinden hoe ik een kiemtest doe of gewoon zaaien en zien wat er van komt, kan ook natuurlijk. En nieuwe zaadjes aanschaffen! Vooral ook van dingen die in de bakken het niet deden, kolen etc. Maar we hebben nu ook gewoon voor alles meer plaats. Joh, ik kan niet wachten…

 

 • Like 5

6 Comments


Recommended Comments

De kringloop heeft vaak ook gereedschap liggen, het loont vast de moeite om daar even te kijken. 

 

 • Like 2
Link to comment

Kalm aan je hebt nog tijd en anders neem je de tijd, spaar je gereedschap samen en gebruikt kopen. Leuke verjaardag cadeautjes zijn ook gereedschap, zaadgoed, bollen en co.

kringloopwinkel, marktplaats, ebay en co zoeken.

Even zoeken voor info hier op het forum, hoe lang zaadgoed kiemkrachtig blijft en hoe bewaren. Begin met makkelijke groentjes die je lekker vindt, zoals radijs, spinazie, sla, mangold, wortels (na ja makkelijk, even lezen). Aardbeien niet zaaien maar plantjes en de uitlopers steeds nieuw planten. De moederplanten na tot 3 jaar vervangen, steeds een rij opschuiven.

informeer eerst eens over hoe de zaden kiemen, licht, donker, koud, warm etc.

Succes en veel moestuinplezier!

 • Like 1
Link to comment

@Jane Doethanks! Helemaal bleu zijn we niet, ik heb al jaren in de achtertuin moestuinbakken. Dat is een matig succes, op noordoost met nauwelijks zon. Alleen sla en kruiden doen het echt goed. De afgelopen twee jaar hebben we meegeholpen bij de boer en ook daar de nodige kennis opgepikt. Nu voor het eerst dus echt ‘zelf’. Het voelt als zwemmen in het diepe nadat we jarenlang in het ondiepe hebben mogen spartelen. 

 • Like 1
Link to comment

Ik ken het gevoel heel goed en was ook dolgelukkig dat ik mijn eerste echte moestuinplekje had gekregen. Ben er nog steeds super verliefd op en ik hoop ook dat het binnenkort jouw eigen plekje wordt! 🥰

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...