Jump to content
 • entries
  404
 • comments
  1,415
 • views
  671,184

Even geleden


Jorieke123

248 views

Oeps, mijn laatste update is van 16 januari...? Tja in de tussentijd is er (privé) veel gebeurd. Weinig tijd voor de tuin, en ook: veel klusjes gaan niet door omdat het zo zeiknat is. 

 

Joep is wel regelmatig gaan zagen in 'ons' bos-op-afstand. En dat hebben we toen steeds netjes meteen verwerkt en in het nieuwe houthok gestapeld. Dit met die autoband was een tip uit een houthakboekje van @Charly. Zo kan je blijven meppen tot je er meerdere blokken van hebt gemaakt. Valt er tussendoor niets op de grond (want de grond is constant zompig hier...)

IMG_5362.jpg

 

Ook 'vonden' we mooi eikenhout, lange stukken voor palen (gaan we nog schillen) en korte stukken voor haardhout en bbq en rookkast EN ook om er paddenstoelen op te telen :thumbup:

 

IMG_5380.jpg

 

IMG_5428.jpg

 

We hebben de dunnere stukken nog een keer gekloofd om er een kratje rookhout van te maken. 

 

IMG_5373.jpg

 

We hebben een stel bomen omgezaagd bij @appelvrouw 

 

IMG_5398.jpg

 

En in onze schuur een betere plek gemaakt voor het plaatmateriaal.

 

227_0012.JPG

 

En op de oude plek van het plaatmateriaal staan nu super stoere tafels die we hebben gemaakt van o.a. onze oude staldeuren (ja, na +/- 13 jaar eindelijk een doel voor die lompe dingen). Ze hebben wielen en kunnen dus ook ergens anders heen worden gerold als dat handig is. 

 

227_0100.JPG

 

Er kon ook weer veel gesnoeid:

 

IMG_5422.jpg

 

IMG_5474.jpg

 

IMG_5477.jpg

 

Voor een grotere partij hout, en dat van Appelvrouw hadden we een kloofmachine gehuurd en zijn we de hele dag druk geweest. 

227_0088.JPG

 

D97DC3C8-A3C1-48BB-8200-E638FF20E7DD.jpeg.818d1e5f728c4da88bbc2736e63b3bc8.jpeg

 

Joep heeft een ruit en stijl uit de kas gehaald om de IBC-bak er uit te halen waar we eerder wel vissen in hadden zwemmen. Ook werd ie gebruikt om de planten water te geven. Maar voor de vissen werd het er in de zomer te warm, en in de winter toch wel erg koud. En voor het watergeven gaan we wat anders verzinnen. De kas was om/over die IBC heen gebouwd, dus nu was het weghalen iets lastig. Maar alles ging goed!

 

IMG_5485.jpg

 

Mijn schoonvader kwam nog helpen met het zoeken naar een buis die vanaf onze grond onder dat van de buurman door zou moeten liggen. Lang geleden aangelegd om water af te voeren naar de sloot. En ze vonden hem! Ook de uitgang, in de sloot dus, is weer gevonden. Dat scheelt heel wat meters slang om het die kant op te krijgen :thumbup:

 

227_0112.JPG

 

227_0131.JPG

 

Afgelopen weekend hebben we de bakken afgebroken waar we vissen in hadden. De forellen die er zwommen hebben we in de vriezer liggen, en de meervallen en andere visjes zwemmen nu in de vijver. Door het hoge grondwater werden deze bakken al helemaal omhoog gedrukt en dus werd het tijd ze op te ruimen. 

 

227_0132.JPG

 

227_0140.JPG

 

20240329_163142.jpg

 

We hebben alle planken gesorteerd en netjes gemaakt (oude schroeven en bouten er uit en anders afslijpen) en opgeborgen voor ooit een nieuw project. 

 

227_0147.JPG

 

En we konden weer wat maaien voor de ossen!

 

227_0153.JPG

 • Like 5

7 Comments


Recommended Comments

Wat een hoop werk verzet! Dat gaat natuurlijk zo met zoveel land en gebouwen maar je moet het maar doen. De werktafels vind ik superhandig eruit zien. Kan je ze ook fixeren zodat ze niet wegrollen?

Enne mooi dat die tank er goed uitkwam en Storm niet terug hoefde te komen om de kas weer in elkaar te puzzelen. 
Nogmaals dank voor het werk hier..ik mis nog foto’s idd..loodzware tegels ophalen/ vervoeren/aarde scheppen, zand verspreiden/ rhododendrons verplanten/tegels leggen enzzzzz👏👏👏

 • Like 1
Link to comment
1 uur geleden, appelvrouw zei:

Kan je ze ook fixeren zodat ze niet wegrollen?

 

Yes! 2 van de 4 wielen kan je op slot zetten. 

Link to comment

Blijven meppen😁, dat is toch heel zwaar corvee, ik had al wat medelijden met Joep, het zijn er niet een paar, echte powertraining. Gelukkig verder in je bericht een kliefmachine, en jij die IBC's van de vissen proper maken is ook niet vanzelfsprekend, ik heb tal van keren grote aquariums gereinigd.

 • Like 1
Link to comment

Wat een werk verzet! 
 

Zag er erg knus uit om in een IBC vat te zitten ;) misschien toch ook maar eens zelf een keer proberen….

 • Like 1
Link to comment
24 minuten geleden, Beukwood zei:

Zag er erg knus uit om in een IBC vat te zitten

:lol: ja heel knus. We maken er ook wel varkenshutjes van, ze liggen er heerlijk in! Ik was ook wel weer blij dat ik er uit kon. We zagen er aan het einde van de klus dan wel weer uit als varkentjes (meerdere keren uitgegleden of in een vrij diep gat gestapt of iets geschept wat dan recht in je gezicht spetterde)

 • Like 1
Link to comment

War een werk is er verzet!  Elke dag een stukje mooier en als je projectjes  ten einde lopen dan heb je wel weer 10 nieuwe bedacht :-).

zo herkenbaar😂

 • Like 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...