Jump to content

Saalk86

Members
 • Posts

  674
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Saalk86

 1. Dit was 1 plant inderdaad! Ik zie dat ik eind oktober 2019 een plant (Tainung 65) met 3 kg(!) had.
 2. Een van de minst mooie bakken en loof… 1,4 kg! Ben eigenlijk heel tevreden haha! Tainung 65 it is.
 3. Haha ik twijfel inderdaad ook! Denk dat ik het weekend de eerste(n) ga oogsten ter proef. Al blijft het denk Ik wel bij 1 omdat ik 2 jaar geleden echt pas eind oktober oogstte. Afgelopen nacht hier al 7 graden. Nu zegt dat niet héél veel natuurlijk als het overdag nog flink warm wordt maar het zonnetje staat al laag…
 4. Dit jaar weer in grote speciabakken voor mij denk ik, beviel 2 jaar geleden prima. Alle Knoflookplanten deden het prima. Heb dit jaar voor het eerst olifantenknoflook, weet niet zo goed of die daar ook in kunnen?!
 5. Herkenbaar verhaal…. Ook ik wou het eerste jaar lekker doorgaan (enthousiasme). Maar ook het idee dat je dan een voorsprong hebt het volgende jaar; dat schijnt allemaal inderdaad niet zo te zijn. Dus, wat de anderen ook zeggen: Op De composthoop. Je zou inderdaad, als je dat echt wilt, een test kunnen doen met lampen, temperatuur, etc. Net als met een wietplant binnen zou je dan zo’n hele soort van setup moeten maken.
 6. Tainung 65 is echt by far de beste plant hier! Kan echt niks tegenop. Zoals men misschien weet heb ik ook een ‘aquaponics’ systeem. Heb daar vanaf juni nog 3 zoete aardappels laten staan in P9 potjes (geen ruimte meer voor)! En gister met het opruimen van de kas / winter klaar maken zaten er zelfs zoete aardappels in!!! De bak loopt telkens vol met water dus die zoete aardappels koken telkens onder water te staan. Wellicht als ik de planten had laten staan nog paar weken had ik goede oogst kunnen hebben, hij kwam ook pas heel laat op gang en natuurlijk veel te vroeg geoogst omdat ik dit niet verwacht had haha.
 7. Jup, ook dat heb ik hier haha, maar dat is hier al paar weken zo. Ik wil eigenlijk wel oogsten maar het is nog veel te vroeg geloof ik haha. Nog even geduld dus.
 8. Herkenbaar Jorieke! Ik dacht het zal wel aan mij liggen, maar laatste 2 weken groeispurt ook alhier!
 9. Helaas haak ik af….. door alle ‘drukte’ (persoonlijke omstandigheden) keuzes moeten maken en deze knolvenkel niet ‘kunnen’ zaaien! Helaas meld ik me dus af!
 10. Ziet er goed uit Frans! Heb het vermoeden dat het een (heel) goed zoet aardappel seizoen wordt, aangezien ik hier al een hele grote zoete aardappel aan de bovenkant zie uitpuilen!!
 11. Voor volgend seizoen zijn de eerste plantjes alweer 4 jaar oud: ik ben komende week bezig de eerste BATO bakken te vervangen door de nieuwe uitlopers! Ik snap dat het ook afhankelijk is van het soort, maar vanwege het extreem slechte moestuinseizoen begin ik alvast met de aardbeien aangezien ik heel veel uitlopers heb en er verder relatief weinig te doen is. Zijn jullie al begonnen in deze periode met vervangen aardbeien in de bakken?
 12. Voor de liefhebber, check Facebook eventueel voor up to date bericht, 28 en 29 augustus tomatenfestival Brussel!! Meer dan 1000 soorten naar het schijnt! https://www.fermenospilifs.be/nl
 13. Jammer hoor @Amrutten!! Mag ik vragen hoeveel planten je had? Weet iemand ook of er ergens nog iets is met tomaten / braderie / bijeenkomst? Ben wel bereid er even voor te rijden. 😅
 14. Heb er dit jaar ook veel last van, zijn wel heel specifiek bepaalde soorten.
 15. Ik kwam trouwens recent dit tegen: http://tomat40.ru Bekijk anders even hun Instagram pagina, ziet er wel heel interessant uit, maar het lijkt me dat dit geen biologische zaden zijn? Iemand die meer info kan geven? 😉
 16. Zijn er mensen die ervaring met hebben Vater Rein heirloom soort? Hij lijkt hier echt enorm gevoelig voor ziektes. Wel heel veel vruchten en super mooie trossen maar plant zelf gaat het nu helaas begeven. Hoor graag anderen hun mening over deze soort!
 17. Vakantie blijft een dingetje ja! Hier officieel Phyto in 1 van de 2 bakken buiten. En dan echt aangetaste takken, planten en tomaten. Vandaag nog wel wat kunnen oogsten, ben benieuwd hoe lang het uit de kas blijft.
 18. ‘Redelijk’ 😂😂😂 sorry Mellie! Ik moest echt hardop lachen 😅
 19. Zo staan ze er hier buiten bijna exact bij! En ook ik zit een beetje precies met jouw zelfde vraag haha. Ik denk dat de dy hard kweker zal zeggen; Snoeien. Maar ik persoonlijk laat t blad nog even hangen.
 20. Ook hier 2 foto’s! Zo’n beetje alles gaat slecht hier, behalve de zoete aardappelen denk ik! Gaan dit jaar behoorlijk goed. Moet wel zeggen dat ik ook echt met opzet wat langer gewacht heb (dus niet al 15/17 mei). Is dit bekend? Een hele dikke mat! Heel apart!!
 21. Saalk86

  Komkommer 2021

  Alle 3 soorten 😄
 22. Wel hele mooie plaatjes en tomaten @redzebra!! De kampioen hier vooralsnog heb ik vandaag geplukt, 481 gram. De Gigante Zenta Semi. Verwacht niet dat ik daar nog overheen ga dit jaar. Hij zou rood moeten zijn maar dat istie overduidelijk niet 😉. Heb nog een plant en daar istie ook zelfde kleur oranje/rood, staat in andere kas. Zaad komt uit Rusland, via Instagram.
 23. Saalk86

  Komkommer 2021

  Eindelijk de eerste komkommer kunnen oogsten! De chongcheng (in de kas)
 24. Vandaag voor het eerst echt een goede oogst mogen (kunnen) doen: 2,4 kg!
×
×
 • Create New...