Jump to content

Saalk86

Members
 • Posts

  652
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Saalk86

 1. Wel hele mooie plaatjes en tomaten @redzebra!! De kampioen hier vooralsnog heb ik vandaag geplukt, 481 gram. De Gigante Zenta Semi. Verwacht niet dat ik daar nog overheen ga dit jaar. Hij zou rood moeten zijn maar dat istie overduidelijk niet 😉. Heb nog een plant en daar istie ook zelfde kleur oranje/rood, staat in andere kas. Zaad komt uit Rusland, via Instagram.
 2. Saalk86

  Komkommer 2021

  Eindelijk de eerste komkommer kunnen oogsten! De chongcheng (in de kas)
 3. Vandaag voor het eerst echt een goede oogst mogen (kunnen) doen: 2,4 kg!
 4. Hier ook moeite met vruchtzetting hoor! Heel herkenbaar met jouw foto!
 5. Wauw wat netjes @KimD , jouw kas!!
 6. Niet opgeven mensen, ik heb het vorig jaar buiten op de compost hoop gehad en het viel uiteindelijk ‘enigszins’ mee ook had ik t idee dat er rassen tussen zitten die minder aangetast worden. Ik zou echt niet bij het minste of geringste alles weg halen, maar dat is mijn mening. voorgaande jaren merkte ik dat er hier ook op het forum bij sommigen meteen al het P-woord werd genoemd terwijl ik dat écht niet terug zag op de foto (wat niks wil zeggen). Maar dit jaar is er idd extreem Phyto, dat is wel duidelijk. Op dit moment is er hier, zover ik kan zien, nog geen Phyto.
 7. Saalk86

  Komkommer 2021

  Jammer @acpronk! Hier ook heeeel veel slankenvreet. Maar heb nog wel paar mooie planten gelukkig.
 8. Wat een drama mensen! Echt jammer hoor! Sterkte daar!
 9. Hier vermoed ik Phyto in een van de kassen helaas. Is een hele vochtige kas (aquaponics systeem). Beetje laten versloeren helaas ook. Mongoolse dwerg variety hieronder! Toch nog een opbrengst 😉
 10. Zag net dit op teletekst voorbij komen, https://nos.nl/artikel/2389216-aardappelziekte-bij-bioboeren-dit-gaat-om-enorm-veel-geld Groot probleem helaas dit jaar.
 11. Saalk86

  Komkommer 2021

  Hier ook weinig soeps hoor en ik heb ze nog wel op dezelfde plek gezet als waar ik ze 2 jaar geleden ook had; meest optimale plek in de kas. Toen was het overweldigend. Het is gewoon een slecht moestuinjaar voor de planten die warmte nodig hebben. Voordeel is wel dat ik dit jaar intens blij ben met elke komkommer en tomaat. 😅
 12. Jullie zullen het vast moeilijk kunnen voorstellen maar de afgelopen dagen heeft het hier amper geregend, slechts een paar mm. Noord NL Tot dusver helemaal geen phyto, echter komende dagen zullen ook hier even spannend worden al maak ik me niet zoveel zorgen. Heb al wel een aantal planten in de kas in een pot die volledig zijn opgevreten door de mieren. Hoe raar het ook klinkt ik laat ze staan omdat ze anders ongetwijfeld naar een andere pot gaan. Mensen in het zuiden: sterkte met de tomatenplanten buiten komende dagen…
 13. Alle afrikaantjes worden hier ook compleet opge(vr)geten door de slakken!!
 14. Hmmmm dat zou ik hier ook nog wel eens kunnen hebben maar ik had het na een overvloed aan voeding (en het is 2e jaar pas in die kas). Sorry @appelvrouw ik kan je niet helpen. Wil nog wel graag plaatje posten, vandaag ontdekt ze lagen verstopt: Kibic soort, erg vroege Heirloom soort. Pools. (staat in een aquaponics systeem).
 15. Even heel kort door de bocht en direct, als het weer / seizoen niet mee zit hebben de tomaten het heel lastig in de buitenlucht in NL. Vorig jaar heb ik voor het eerst echt buiten tomaten geteeld in de volle grond en dat was al lastig. Laat staan dit jaar… al is het vreemde wel dat ik buiten niet eens zoveel achterloop op vorig jaar.
 16. Ik heb hier ook moneymakers. Dacht dat het een zeer goed ras voor consumptie zou zijn, maar valt mij echt enorm tegen. Loopt enorm achter op vele heirloom soorten! Misschien ligt het aan het tegenvallende seizoen hoor. Betreft je vraag, wacht ik even op de ervaren kweker met deze soort maar ik top ze niet, ook omdat we zeker 4/6 weken achter lopen.
 17. Mijn 2 mooisten! De lovely lush. en ja, het gaat niet hard inderdaad!!
 18. Saalk86

  Komkommer 2021

  @Mellieer is ook een theorie dat je ze met elkaar bevruchten moet bij sommige? Weet het niet zeker hoor, ben geen kenner. Maar ik had toen ook alleen mannelijke en toen las ik daar iets over maar weet niet meer precies wat.
 19. Saalk86

  Komkommer 2021

  Idd heb 2 jaar geleden ook problemen met ras gehad. Dit jaar wel veel vruchtjes maar het gaat niet hard hier.
 20. Ik denk toch echt dat neusrot te maken heeft met planten in bakken hoor. Wat ik al lang roep, bijv San Marzano in kas in pot is een garantie voor neusrot. Los van calcium verhaal. Voor de rest moet ik eigenlijk zeggen dat de planten het in de volle grond in de kas, eigenlijk beter doen dan vorig jaar!! Vorig jaar had ik nu al de eerste kilo’s tomaten, nou dat duurt nu nog wel een paar weken!! Maar de planten kwamen daarna tot stilstand, en juist die extra groei en veel meer bloemen dit jaar. Bijzonder om te zien hoor! De lovely lush was vorig jaar echt ontzettend slecht en is dit jaar de allerdikste plant!
 21. Goede vraag @Roland! Wat ik wel Ervaren heb: planten die niet voldoende zonlicht krijgen ontwikkelen slecht bloemen. Dat geeft dus nog geen duidelijk antwoord op jouw vraag, maar zodra de plant dus onvoldoende (slecht) zonlicht krijgt dan komen er dus weinig bloemen (plant stopt vermoed ik alle energie in de groei van de plant). Goede vriend van me had vorig jaar een tomatenplant van mij gekregen. In de woonkamer gezet maar had slechts paar uurtjes zonlicht. Plant was 2 meter lang (erg dun en langwerpig) en 3 tomaten! 😄
 22. Saalk86

  Komkommer 2021

  Ze zien er op het plaatje mooier uit dan hier, ze hebben lekker lang zonlicht? Dat is heel belangrijk.
 23. @Scififreak welke soort heeft neusrot? En ze staan in een bato bak? Ik kan niet oordelen over jouw situatie maar voor mij is de oorzaak 90% zeker bij zo snel (vroeg) neusrot: water gift. Vaak wordt er gewezen naar calcium, maar meestal is er geen gebrek aan voeding zelf maar de plant kan het niet opnemen door de (enorme) warmte en het feit dat de plant in een bak staat (die snel uitdroogt met dit weer). Oplossing: vaker water geven. San Marzano in pot / kas is bijv een garantie voor neusrot in NL. Ik weet dat sommigen er anders over denken, maar meestal is er namelijk nu (zo kort in het seizoen), nog voldoende voeding in de aarde waardoor dat meestal het probleem niet kan zijn.
 24. Ah! Dat wist ik niet maar inderdaad heel herkenbaar dat ze zacht worden! Was me niet direct opgevallen maar ik leg nu ineens de link.
×
×
 • Create New...