Jump to content

Maxious

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Noord-Holland
 1. Maxious

  Radijsjes

  Hoi Lijntje, Als je mooie ronde radijs wilt, dan kun je ze het beste om de 5 cm en zo'n 10 tot 15 cm tussen de rijen zetten, anders verdrukken ze elkaar en krijg je rare vormen en maten. Radijs kun je direct in de grond zaaien van maart tot en met augustus. Als ze dicht op elkaar staan kun je ze uitdunnen. gewoon die kleinste eruit trekken.
 2. Oude bonen krijgen draden, dikke vezels die niet zo lekker wegeten Ik heb het idee dat wanneer de plant uitdroogt de vruchten snel "oud" worden en ook draderig worden. Vaak gaan planten die sterven sneller vruchten maken en misschien hebben te lange droogtes daarmee te maken. Bij normaal water geven zal dit minder snel gebeuren, maar het ligt ook aan het ras en je moet ze optijd oogsten
 3. Je moet de plant forceren zijn energie naar 2 of 3 stuks courgettes te sturen. Dus laat 2 a 3 stuks zitten en haal de rest weg... In een kleine pot kun je 1 a 2 stuks laten zitten. Rankende types kun je afknippen. Zo heb ik watermeloenen gekweekt buiten in Nederland en die groene lijkt me al wat te groot oogsten bij 10 tot 15 cm doet ook wonderen. ze zijn dan lekkerder en de plant gaat veel vruchten maken.
 4. Maxious

  Mxs en Sky

  ^^ ja, daar kun je goed eten! Dordrecht heeft zoiezo wel goede restaurants!
 5. Maxious

  Mxs en Sky

  Ja, we kunnen zo uren bezig zijn op een dag ^^
 6. Stampot rauwe andijvie -Anais aardappelen koken -Volle melk, roomboter, laurier, jeneverbes, kruidnagel, tijm, rozemarijn, zwarte peper en zout opzetten (zachtjes) (kan eventueel ook wat room bij.) -Andijvie wassen en snijden. -Shiitake paddenstoelen snijden en krokant bakken. -Gekookte aardappelen door een bolzeef wrijven met een lepel. -De melk/boter mix door de aardappelen mengen. -Andijvie erdoor. -In een diep bord doen en de gebakken paddenstoelen erop!
 7. zuurkool is voor mij indrukwekkender, hoop het dit jaar voor het eerst te maken
 8. Ik gebruik nooit vet in mijn brood. Sinds ik met Kerst van mijn zwager een potje desemstarter kreeg, bak ik een paar keer per week een zuurdesembrood. Alleen met bloem/volkorenmeel, water en zout. In de Creusetpan in de oven. Prima broodjes, ik zou niet meer anders willen. Prachtig!!!!!
 9. 400g bloem 100g desem 200ml water beetje zout beetje olijfolie Dit doen we dagelijks s'avonds deeg zetten 4 uur rijzen nog een keer doorkneden en s'ochtends afbakken in de oven.
 10. Water met azijn! Het liefst zo koud mogelijk water
 11. Blauwschokkers kapucijners Even blancheren, daarna glaceren in een laagje bouillon, roomboter en een sjalot. Sante aardappelen In de oven met knoflook, tijm, rozemarijn en olijfolie, z'n 45 minuten op ongeveer 150 graden. de roomboter en olijfolie komen uit de winkel. Voor de bouillon: Wortel, ui, prei, selder, laurier, peterselie, kruidnagel, jeneverbes, zwarte peper, zout. Aan de kook brengen daarna 4 tot 8 uur trekken op laag vuur. kruidnagel, jeneverbes, zwarte peper en zout uit de winkel.
 12. Maxious

  Mxs en Sky

  We zijn tot dit idee gekomen met de moestuin van de villandry in gedachten en dat wij volledige amateurs zijn. Zo lopen we niet constant over de aarde en houden we een goed overzicht.
 13. Maxious

  Mxs en Sky

  Hallo moestuinforum! Wij zijn Mxs en Sky (nep namen) Wij zijn 28 en 34 jaar oud. We zijn verleden jaar begonnen met een volkstuin van 100 vierkante meter, dit seizoen hebben we al 200 vierkante meter. Vanaf het begin halen we hier onze "tips en tricks" vandaag, maar hebben nog nooit iets gepost. Dit zullen we vanaf nu gaan doen, want we zien erg goede feedback en opbouwende kritiek vanuit deze commune. We hopen hier veel te mogen leren. We zijn uiteraard nog veel aan het uitproberen met verschillende rassen van gewassen. We gebruiken geen gif! En proberen natuurlijke balans te zoeken met bloemen en kruiden. We kweken alles zelf op uit (biologische) zaden, we kopen geen kant en klaar planten. (aardappelen, bessen struiken, appelboom en wat pootuien niet.) Onze inspiratie: potager de villandry Ook gebruiken we geen kunstmest, maar proberen spoorelementen in de grond te krijgen Door bijvoorbeeld lavameel, wormenmest, kelp, as en dergelijke. We hopen hier een leuk en educatief onderkomen te vinden. Ik zal foto's bijvoegen met de opbouw van dit seizoen en foto's van hoe het er nu bij staat! Mxs & Sky
 14. Hoi Citroen, Vaak hoor je dat bonen draderig zijn en dat dat zou komen Door de lange droogtes... Dit klopt ook, mensen met draderige bonen geven te weinig water.
×
×
 • Create New...