Mellie Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 Wij hebben gevulde paprikaatjes op met eigen kruiden én een geroosterde salade. Had 1 kropje uit de tuin en 3 little gems gekocht. Heerlijk! Vlammenwerper er op en smullen maar! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 Vertel wat je zoal maakt en eet van de spullen die je op je tuin oogst. En met de spullen die je níet op je tuin oogst. Zo breng je medeleden ook nog op andere ideeën. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 net gemaakt curry lamsvlees uit kookboekje Panjabi, aanrader!met rijst, bloemkool, blokjes courgettekurkuma uit eigen kas, bloemkool uit eigen vriezer, rode peper uit eigen kas, koriander uit eigen tuin (2016) ennuh, nee, we zijn niet net bevallen of zwanger... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Beetje onscherpe foto, maar wij aten o.a. een salade van bietenplakjes (wel gekookt, het recept gebruikt rauwe...) met rucola en feta en walnoten. Alleen de feta, de olijfolie en de mosterd (beide in de dressing) kwamen niet van eigen land. De honing ook niet, maar wel uit de tuin van 'buren' (iets verderop) en dus heeeeel dichtbij. Dank je Jootje, voor het recept! Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 (edited) @RoboHaha anders had je het zelfs elke dag moeten eten schrijft Camelia. Maar weer een lekkere uitgekozen Robo, hoeveel van de 50 curries heb jij al gemaakt? Blij dat ik dit boekje ooit ben tegengekomen. Edited January 3, 2019 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna3 Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Gekarameliseerde (vandaag geoogste!) venkel met gebakken appel, venkelzaad en feta Verder nog wat kliekjes: brood met peterseliepesto en 'bietenhummus' (beter gezegd bietenspread). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Verdorie, ik wilde eigenlijk gewoon de kipkluifjes gaan bakken en oppeuzelen en nu heb ik opeens een curry voor me staan. Want het Panjabiboekje is erg aanstekelijk dus werden de kipkluifjes met kardamom, komijn, kerrie, Annesi Melek paprikapoeder en z/p bestrooid en aangebakken.Champignons en paprika (moest op) in kipvet gebakken, twee potjes met ingemaakte groentecurrystoof erbij (wat een succesverhaal die potjes, volgend jaar nog veel meer maken).Nog wat eigen tomatensaus die op moest. Peterselie die op moest., kipjes er weer bij en laten sudderen.Bijgerechtjes:Gefermenteerde boontjes (met ui en paprika en peper), gemarineerde Blue Kuri pompoen, zoetzuur van courgette/ui/bloemkool etc, Funkysauce en mdm Jeannette sambal. Alles uit eigen tuin. En stukje feta erbij. Thanx Robo voor de inspiratie. Zit heerlijk te smullen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 volgend seizoen moeten we wat zure tomaten bewaren dus, beetje citroensap ging ook goedheb er nog niet veel uit gemaakt want heb het boekje pas gekocht in de kringloop maar wordt zeker vervolgd (en note to self: niet eigenwijs zijn RobO, maar het recept precies volgen!) vanavond kipjes in een jasje want kleinkids eten mee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Pfff. Ik lees in de gauwigheid “vanavond kip in een jasje van de kleinkids”. Sjonge. Al die curry’s werken aanstekelijk hoor. Edoch hier braaf een rodekoolsalade met appel en walnoot en rozijntjes. De dressing was nog niet optimaal. (Citroensap, flupje mayo, peper, zout, snufje kaneel). Maar al met al toch het gevoel enorm gezond bezig geweest te zijn hoor. wees bevriend met kleine dingen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 3, 2019 Author Share Posted January 3, 2019 @Charly voor de volgende x kun je misschien deze dressing proberen: ienie minie beetje olie, lepel yoghurt, halve lepel mayo en beetje sinaasappelsap. Is ook lekker met een witlofsalade met rozijntjes of partjes manderijn of druiven. Vandaar dat ik eraan dacht. Wij hadden oa bladerdeegflapjes met eigen pesto en bieslook, roomkaas en garnalen. Soepje van de dag ervoor nog met eigen yoghurt en kruiden. Verder hadden we Thais, maar dat niet uet. Niet eens zelf gemaakt bedenk ik me nu, het was besteld. wel lekker! Edit: fijn die foto erbij RobO! Dat ga ik binnenkort maken. Lijkt me heerlijk. Die salade van Jorieke ga ik zo meteen maken. Dol op biet. Dat wordt een feestje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 3, 2019 Author Share Posted January 3, 2019 Het werd een salade geïnspireerd op uiteindelijk, want had geen zin in het donker rucola te zoeken... Het is toch wel behoorlijk anders geworden dan bij Jorieke, maar superlekker resultaat! Ga ik vaker doen. Zou bieten niet zo snel combineren met feta, maar vond het heerlijk. Lekker veel verse kruiden erdoor, pepermunt en dille. Had eerst de bieten gekookt en toen nog in de oven, want die was toch aan voor de pizza. Anders had ik dat denk ik niet gedaan. Kregen nog wat meer bite daardoor. Mooie maaltijd zo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciska Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Hier ook een curry, vindaloo om precies te zijn met pepers UET18 erg lekker....Dat boekje van RobO ga ik in de gaten houden... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 De ingemaakte bonenstoof die ik in de koelkast had bewaard, want niet geweckt, smaakte prima. Had er een lading uit de vriezer bij gedaan. Normaal eten we iets minder dan een kilo aan snijbonen in dit gerecht. Dit was ruimschoots boven de kilo en het is gewoon glad opgegaan! Toetje was zelfgemaakte vanilleyoghurt. Lekker! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 7, 2019 Author Share Posted January 7, 2019 Ik had een stukje buikwand van lam. Mijn broer had dat geslacht en ik had een paar stukken gehad. Ik heb dat nog nooit klaargemaakt, maar leek me lekker dat vet krokant te krijgen. Het enige van varken wat me aanspreekt, zijn hammen en van die krokante buikwandjes. Maar ja, varken... dus nog nooit gegeten. Ik kan de smaak dan ook niet vergelijken, maar ik was extreem blij ermee. De man vond het niet echt lekker. Het had dat typische van lam wat hem niet aanspreekt. Ik vond het verrukkelijk! Ook de kinderen overigens. Had een rub gemaakt met chilivlokken (uiteraard van het premium merk Me Moeder), rozemarijn, basterdsuiker en olijfolie. Volgende x ietsje minder basterdsuiker. Dit heb ik 4 uur laten garen op 100 graden. Die bovenste laag was zooooo heerlijk krokant! En dan dat verlaagde eronder wat zo mals was. Ooooooo ik krijg er weer trek van! Het vlees viel zo uit elkaar. Daar kwam bij puree van eigen pastinaak met 2 left over aardappels van gisteren. Had paarse spruiten erbij ues (uit eigen super). Toe eigen vanilleyoghurt met een lepeltje jam en de kinderen met huisgemaakte pekmez (druivenmelasses). Sjonge jonge wat een vreterij was dit weer. Komende dagen maar weer lekker vega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 yum, vraagje: hoe krijg je die bovenlaag zo krokant?in de oven op 100 graden of een beetje afterburnen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Geen idee of ik lam lekker vind, maar het ziet er in eder geval watertandend lekker uit! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrijs Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Vanavond weer chili sin carne, met mais, knoflook, snijbiet, bonen en wortel uet. De moestuin van Patrijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
paddestoelengek Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 stamppotje snijbiet, ik heb de snijbiet bright lights, volgens mij geeft dit de meest kleurrijke stamppot en het is zo lekker!tot nu toe elke week nog mooie jonge bladeren. moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 13, 2019 Author Share Posted January 13, 2019 yum, vraagje: hoe krijg je die bovenlaag zo krokant?in de oven op 100 graden of een beetje afterburnen? Ik heb het op 100 graden voor elkaar gekregen RobO, maar heb het wel voor wat extra knisper 6 min onder de grill gedaan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 wij hadden wortel/bloemkool/pompo soep van kippenbouiilon en wat snippers selder en een spekje, met een ovenbroodje gorgonzola straks lamscurry maar nu met schouder ipv bout, moest nog even oefenen van mezelf , schouder is wat sappiger maar je moet wat meer vet afscheppen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 Stoofvlees met vooral veel eigen kruiden een per ongelukkige aardappel! Ik was een beetje aan het wroeten in de tuin en zag een aardappel uit de grond steken. Ha! Die heb ik mooi even te pakken. Ik had er een paar meer verwacht in dat stukje, maar niets gevonden helaas. Is overigens niet van afgelopen jaar, want toen heb ik geen aardappels gepoot, maar het jaar ervoor. Was een joekel. Ik ga morgen met meer licht toch nog even verder kijken naar de broers en zussen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrijs Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Straks kroten koken.Het was meer dan ik dacht dus er blijft hierna nog een maaltje over.De bietjes kwamen onder glas vandaan. Ik ga er triplo aardappels bij schillen, natuurlijk ook uit de tuin.Erbij nog gemengde sla ( sla rucola en winterpostelein) en een klein stukje vlees of makreel in mosterdsaus uit blik nog van de Auchan. Of allebei. De moestuin van Patrijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 aardappelpuree, veel, ivm onvermijdelijk uitlopen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Tomatensaus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mellie Posted January 16, 2019 Author Share Posted January 16, 2019 Mooie diners mensen Wij hadden kip met rijst. De rijst was heerlijk geurig met jawel, je gelooft het niet, citroengras wat ik vers uit de tuin heb gehaald. Het topje is wat bruin, maar ach, de smaak is er niet minder om. Gewoon nu nog buiten... onder een vliesdekentje, maar toch. Erbij gestoofde/gesmoorde witlofjes (dól op witlof!) met wat thijm uit de tuin en een kneepje honing van mijn neef en wat sperziebonen voor de kinders. Witlof is helaas nog wat te bitter. Zelfs de spruitenliefhebber weigerde beleefd de witlof (spuugde het uit en gaf het netjes aan papa) jr krijgt er heel veel voor terug zal ik maar zeggen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts