Jump to content

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2019


Mellie
 Share

Recommended Posts

net gemaakt curry lamsvlees uit kookboekje Panjabi, aanrader!

met rijst, bloemkool, blokjes courgette

kurkuma uit eigen kas, bloemkool uit eigen vriezer, rode peper uit eigen kas, koriander uit eigen tuin (2016)

 

P1020041b.jpg

 

ennuh, nee, we zijn niet net bevallen of zwanger...

Link to comment
Share on other sites

Beetje onscherpe foto, maar wij aten o.a. een salade van bietenplakjes (wel gekookt, het recept gebruikt rauwe...) met rucola en feta en walnoten. Alleen de feta, de olijfolie en de mosterd (beide in de dressing) kwamen niet van eigen land. De honing ook niet, maar wel uit de tuin van 'buren' (iets verderop) en dus heeeeel dichtbij.

 

Dank je Jootje, voor het recept!

 

IMG682383991546451911.JPG

Kom 22 oktober naar de Moestuinforumdag

 

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

@Robo

Haha anders had je het zelfs elke dag moeten eten schrijft Camelia.

 

Maar weer een lekkere uitgekozen Robo, hoeveel van de 50 curries heb jij al gemaakt?

Blij dat ik dit boekje ooit ben tegengekomen.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Verdorie, ik wilde eigenlijk gewoon de kipkluifjes gaan bakken en oppeuzelen en nu heb ik opeens een curry voor me staan.

Want het Panjabiboekje is erg aanstekelijk dus werden de kipkluifjes met kardamom, komijn, kerrie, Annesi Melek paprikapoeder en z/p bestrooid en aangebakken.

Champignons en paprika (moest op) in kipvet gebakken, twee potjes met ingemaakte groentecurrystoof erbij (wat een succesverhaal die potjes, volgend jaar nog veel meer maken).

Nog wat eigen tomatensaus die op moest. Peterselie die op moest., kipjes er weer bij en laten sudderen.

Bijgerechtjes:

Gefermenteerde boontjes (met ui en paprika en peper), gemarineerde Blue Kuri pompoen, zoetzuur van courgette/ui/bloemkool etc, Funkysauce en mdm Jeannette sambal. Alles uit eigen tuin. En stukje feta erbij.

 

Thanx Robo voor de inspiratie. Zit heerlijk te smullen.

Link to comment
Share on other sites

volgend seizoen moeten we wat zure tomaten bewaren dus, beetje citroensap ging ook goed

heb er nog niet veel uit gemaakt want heb het boekje pas gekocht in de kringloop maar wordt zeker vervolgd (en note to self: niet eigenwijs zijn RobO, maar het recept precies volgen!)

 

vanavond kipjes in een jasje want kleinkids eten mee

Link to comment
Share on other sites

Pfff. Ik lees in de gauwigheid “vanavond kip in een jasje van de kleinkids”.

Sjonge. Al die curry’s werken aanstekelijk hoor.

Edoch hier braaf een rodekoolsalade met appel en walnoot en rozijntjes. De dressing was nog niet optimaal. (Citroensap, flupje mayo, peper, zout, snufje kaneel). Maar al met al toch het gevoel enorm gezond bezig geweest te zijn hoor.

 

bc57a1d4dec3e71d5ef918fd99d7856f.jpg

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

@Charly voor de volgende x kun je misschien deze dressing proberen: ienie minie beetje olie, lepel yoghurt, halve lepel mayo en beetje sinaasappelsap. Is ook lekker met een witlofsalade met rozijntjes of partjes manderijn of druiven. Vandaar dat ik eraan dacht.

 

Wij hadden oa bladerdeegflapjes met eigen pesto en bieslook, roomkaas en garnalen. Soepje van de dag ervoor nog met eigen yoghurt en kruiden.

Verder hadden we Thais, maar dat niet uet. Niet eens zelf gemaakt bedenk ik me nu, het was besteld. wel lekker!

 

Edit: fijn die foto erbij RobO! Dat ga ik binnenkort maken. Lijkt me heerlijk. Die salade van Jorieke ga ik zo meteen maken. Dol op biet. Dat wordt een feestje!

Link to comment
Share on other sites

0a168b4c85aa1b2096823aa0774d31b1.jpg

 

Het werd een salade geïnspireerd op uiteindelijk, want had geen zin in het donker rucola te zoeken... Het is toch wel behoorlijk anders geworden dan bij Jorieke, maar superlekker resultaat! Ga ik vaker doen.

 

Zou bieten niet zo snel combineren met feta, maar vond het heerlijk. Lekker veel verse kruiden erdoor, pepermunt en dille. Had eerst de bieten gekookt en toen nog in de oven, want die was toch aan voor de pizza. Anders had ik dat denk ik niet gedaan. Kregen nog wat meer bite daardoor. Mooie maaltijd zo.

Link to comment
Share on other sites

De ingemaakte bonenstoof die ik in de koelkast had bewaard, want niet geweckt, smaakte prima. Had er een lading uit de vriezer bij gedaan. Normaal eten we iets minder dan een kilo aan snijbonen in dit gerecht. Dit was ruimschoots boven de kilo en het is gewoon glad opgegaan!

 

Toetje was zelfgemaakte vanilleyoghurt. Lekker!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

ffe6b23710285dbb5d4d13808b3c5a22.jpg

 

Ik had een stukje buikwand van lam. Mijn broer had dat geslacht en ik had een paar stukken gehad. Ik heb dat nog nooit klaargemaakt, maar leek me lekker dat vet krokant te krijgen. Het enige van varken wat me aanspreekt, zijn hammen en van die krokante buikwandjes. Maar ja, varken... dus nog nooit gegeten. Ik kan de smaak dan ook niet vergelijken, maar ik was extreem blij ermee.

 

De man vond het niet echt lekker. Het had dat typische van lam wat hem niet aanspreekt. Ik vond het verrukkelijk! Ook de kinderen overigens. Had een rub gemaakt met chilivlokken (uiteraard van het premium merk Me Moeder), rozemarijn, basterdsuiker en olijfolie. Volgende x ietsje minder basterdsuiker. Dit heb ik 4 uur laten garen op 100 graden. Die bovenste laag was zooooo heerlijk krokant! En dan dat verlaagde eronder wat zo mals was. Ooooooo ik krijg er weer trek van! Het vlees viel zo uit elkaar.

 

683e7eeea51ff0cd52c41bc4af880807.jpg

 

Daar kwam bij puree van eigen pastinaak met 2 left over aardappels van gisteren. Had paarse spruiten erbij ues (uit eigen super).

 

Toe eigen vanilleyoghurt met een lepeltje jam en de kinderen met huisgemaakte pekmez (druivenmelasses). Sjonge jonge wat een vreterij was dit weer. Komende dagen maar weer lekker vega.

Link to comment
Share on other sites

stamppotje snijbiet, ik heb de snijbiet bright lights, volgens mij geeft dit de meest kleurrijke stamppot en het is zo lekker!

tot nu toe elke week nog mooie jonge bladeren.

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

yum,

vraagje: hoe krijg je die bovenlaag zo krokant?

in de oven op 100 graden of een beetje afterburnen?

 

Ik heb het op 100 graden voor elkaar gekregen RobO, maar heb het wel voor wat extra knisper 6 min onder de grill gedaan.

Link to comment
Share on other sites

 

wij hadden wortel/bloemkool/pompo soep van kippenbouiilon en wat snippers selder en een spekje, met een ovenbroodje gorgonzola

 

straks lamscurry maar nu met schouder ipv bout, moest nog even oefenen van mezelf , schouder is wat sappiger maar je moet wat meer vet afscheppen

Link to comment
Share on other sites

Stoofvlees met vooral veel eigen kruiden een per ongelukkige aardappel! Ik was een beetje aan het wroeten in de tuin en zag een aardappel uit de grond steken. Ha! Die heb ik mooi even te pakken.

 

Ik had er een paar meer verwacht in dat stukje, maar niets gevonden helaas. Is overigens niet van afgelopen jaar, want toen heb ik geen aardappels gepoot, maar het jaar ervoor. Was een joekel. Ik ga morgen met meer licht toch nog even verder kijken naar de broers en zussen.

Link to comment
Share on other sites

Straks kroten koken.

Het was meer dan ik dacht dus er blijft hierna nog een maaltje over.

De bietjes kwamen onder glas vandaan.

Ik ga er triplo aardappels bij schillen, natuurlijk ook uit de tuin.

Erbij nog gemengde sla ( sla rucola en winterpostelein) en een klein stukje vlees of makreel in mosterdsaus uit blik nog van de Auchan.

 

Of allebei.

Link to comment
Share on other sites

Mooie diners mensen

 

Wij hadden kip met rijst. De rijst was heerlijk geurig met jawel, je gelooft het niet, citroengras wat ik vers uit de tuin heb gehaald. Het topje is wat bruin, maar ach, de smaak is er niet minder om. Gewoon nu nog buiten... onder een vliesdekentje, maar toch.

 

cbee80b8158b03460e91e97e133ce6d7.jpg

 

Erbij gestoofde/gesmoorde witlofjes (dól op witlof!) met wat thijm uit de tuin en een kneepje honing van mijn neef en wat sperziebonen voor de kinders. Witlof is helaas nog wat te bitter. Zelfs de spruitenliefhebber weigerde beleefd de witlof (spuugde het uit en gaf het netjes aan papa) jr krijgt er heel veel voor terug zal ik maar zeggen

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...